Погода: 9°C

Вівторок, 10 вересня 2019 11:40 Прочитано 1649 разів

11 вересня Православна Церква згадує усікновення голови святого пророка предтечі й Хреститетеля Господнього Івана.

Автор

Про нього Сам Христос говорив, що з усіх народжених на Землі він — найбільший. Суворий подвижник, життя якого суцільний подвиг. Він носив тільки необхідний одяг, покриваючи своє тіло шкірою верблюда й підперезуючись широким поясом. Жив у пустелі. Харчувався тільки диким медом і акридами, не пив вина. Усамітненням він готував себе для великої справи — приготувати серця й розум людей для прийняття Христа Спасителя.




Священне Писання та Священне Пепедання про усікновення голови Івана Предтечі свідчать, що Пророк Божий відкрито викривав Ірода Антипу (сина того Ірода, що повбивав віфлеємських дітей) за те, що, залишивши законну дружину, він беззаконно жив разом з Іродиадою, дружиною свого брата Филипа. У Іродиади це викликало великий гнів і вона почала просити покарати Івана.


У день свого народження Ірод влаштував бенкет вельможам, старійшинам і тисяченачальникам. Дочка Іродиади Саломія танцювала перед гостями і догодила Іроду. У подяку дівчині він присягнувся дати все, хоч би про що вона попросила, навіть половину свого царства. Тоді танцівниця, порадившись зі своєю злобною матір'ю Іродиадою, попросила дати їй зараз же на блюді голову Івана Хрестителя. Ірод засмутився. Він боявся гніву Божого за вбивство пророка, якого сам раніше слухався. Боявся він і народу, який любив святого Предтечу. Але через гостей і необережну клятву він повелів відрубати голову святому Івану і віддати її Саломії.


На згадку про усікновення глави святого Івана Хрестителя Церквою встановлене в цей день свято і строгий піст як вираз скорботи християн про насильницьку смерть великого Пророка.
В нашому храмі буде служитися молебень з акафістом до святого пророка Івана Хрестителя, початок о 9.00 запрошуємо всіх до спільної молитви.
Наш храм знаходиться в за адресою м. Ірпінь вул. Котляревського 50а, у Покровському парку (дерев'яних скульптур), навпроти Алеї Героїв АТО.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1649 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту