Погода: 2°C

Релігія (16)

Церковна громада та священники храму запрошують мешканців Ірпеня та гостей міста взяти участь у престольному святі парафії Покрови Божої Матері Православної Церкви України у м. Ірпінь.
Розпочнуться урочистості о 8.30 святковим богослужінням.


Воно встановлене на згадку про віднайдення та воздвиження Хреста Христового. Ця знаменна подія відбулася за імператора Костянтина Великого, який першим із римських імператорів припинив гоніння на християн.


Господь, перш ніж народитися на землі як людина для спасіння світу, приготував свою Пречисту Матір.

21 вересня - Різдво Пресвятої Богородиці, яке є великим дванадесятим святом. Господь, перш ніж народитися на землі як людина для спасіння світу, приготував свою Пречисту Матір.
Вона народилась у галилейському місті Назареті, від праведних батьків Іоакима та Анни. Св. Єпіфаній говорить: «Іоаким — значить приготування для Господа, або від Іоакима приготувався храм Господа, тобто Пресвятая Діва Марія; Анна — благодать, тому що Іоаким і Анна одержали благодать через зачаття від них благословенної Діви». По батькові Діва Марія походить з царського роду, по матері — від архієрейського, і таким чином вона увінчана славою і честю; славою — бо від кореня царського проросла, честю — бо з архієрейського племені виросла.


Про нього Сам Христос говорив, що з усіх народжених на Землі він — найбільший. Суворий подвижник, життя якого суцільний подвиг. Він носив тільки необхідний одяг, покриваючи своє тіло шкірою верблюда й підперезуючись широким поясом. Жив у пустелі. Харчувався тільки диким медом і акридами, не пив вина. Усамітненням він готував себе для великої справи — приготувати серця й розум людей для прийняття Христа Спасителя.


8 вересня о 12:00 на території храму Покрови Божої Матері ПЦУ в м. Ірпінь на діточок чекатиме квест на Біблійну тематику, англійська мова, цікаві поробки, веселі спортивні розваги та смаколики.
"Не забороняйте дітям приходити до Мене" - такими словами Бог кличе до Себе кожного з нас, від малого до великого.


З нагоди свята буде служитися Божественна Літургія, початок о 8.30 ранку. Запрошуємо всіх до спільної молитви!
Згідно з церковним переданням, цього дня апостоли, які проповідували у різних країнах, чудесним чином зібралися в Єрусалимі, щоб попрощатись і здійснити поховання Діви Марії.


Друзі, завтра одне з великим християнських свят – Преображення Господнє! Святкування розпочинаємо Літургією, після якої освячуємо яблука, груші, виноград та інші плоди які Ви принесете з собою! Православне святкування церковних свят має під собою участь у богослужіннях – це насамперед участь у спільній Літургії, а отже – Причастя Тіла і Крові Христових, через які ми наповнюємося Божественим світлом.


14 серпня свята Церква відзначає винесення чесних Древ Господніх, вшановує пам’ять Всемилостивого Спаса та Пресвятої Богородиці (1164) та семи мучеників Маккавеїв, матері їхньої Соломонії та учителя їхнього Єлеазара (166р. до Р.Хр.).
За грецьким часословом 1897 року походження цього свята пояснюється так: «Унаслідок хвороб, що дуже часто бували в серпні, спрадавна утвердився в Константинополі звичай виносити Чесне Древо Хреста на дороги і вулиці для освячення місць і на відвернення хвороб.


Дорогі друзі! Доброго дня!
9 серпня Православна Церква вшановує пам’ять великомученика і цілителя Пантелеймона.
В цей день в нашому храмі буде служитися молебень з акафістом, початок богослужіння о 9.00 ранку.
Святий великомученик і цілитель Пантелеймон народився в місті Никомидії в сім’ї багатого язичника Євсторгія і мав ім’я Пантолеоном. Але мати його Еввула була християнкою. Вона хотіла виховати сина в християнській вірі, але померла, коли майбутній великомученик був ще юнаком. Батько віддав Пантолеона в початкову язичницьку школу, закінчивши яку юнак став навчатися мистецтву лікування у знаменитого в Никомидії лікаря Єфросина.


Четвер, 01 серпня 2019 05:54

Дорогі друзі! 2 серпня звершуємо пам'ять Святого пророка Іллі. Запрошуємо всіх на богослужіння до нашого храму, яке розпочнеться о 9:00.
Святий пророк Ілля - один з найбільших пророків і перший дівственник Старого Завіту - народився в Фесвії Галаадській в коліні Левіїному за 900 років до Різдва Христового.


Сторінка 1 із 2

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту