За словами місцевих мешканців кожне відключення триває більше ніж 12 годин / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Жителі Ірпеня заявляють про те, що відключення електроенергії у місті проводяться на регулярній основі.

Про це жителі міста повідомили УНІАН.

"З учорашнього вечора 25 багатоповерхівок міста Ірпінь знаходяться без світла. Це вже втретє за останній тиждень. Кожне відключення триває понад 12 годин. У будинках проживають діти, пенсіонери, інваліди. У квартирах не працює опалення, в цоколях, крім цього, також неможливо приготувати їжу, не працює каналізація (бо все від електрики). Йдуть морози. Люди кинуті напризволяще. Хто винен? Власник підстанції, таким чином шантажує людей? Електромережа, яка знаходиться в аварійному стані з вини першого? Або ДТЕК, з яким у людей укладені договори, але який нічого не робить для вирішення ситуації? Мешканці 25 багатоповерхівок у розпачі. Можливий непередбачуваний розвиток подій", - пишуть жителі Ірпеня.

Разом з тим, ДТЕК "Київські регіональні електромережі" повідомляє в Facebook про те, що станом на 12:00 вже виявлено місце аварійної ділянки кабельної лінії та розпочато її заміну. За інформацією ДТЕК ремонтні роботи мають завершитися сьогодні до 15:00.

Однак, коментарі жителів Ірпеня під даним оголошенням говорять про те, що проблема відключення існує давно і вимагає вирішення.

Скриншот з FacebookСкриншот з FacebookСкриншот з Facebook

Загроза віялових відключень в Україні:

  • Раніше глава Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко говорив, що Україні ближче до січня-лютого загрожують віялові відключення електроенергії. На його думку, протягом двох місяців на всій території нашої держави будуть відчуватися величезні проблеми з поставками електроенергії.
  • 11 листопада 2021 року мер столиці Віталій Кличко заявив про високу ймовірність віялових відключень в Києві.
  • 21 грудня 2021 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні віялових відключень електроенергії не буде.
  • З 28 по 31 грудня в Києві та області були проведені масові відключення електрики. Без світла були сотні будинків. Компанії-постачальники заявили, що відключення електроенергії було пов'язано з плановим проведенням ремонтних робіт.
  •  11 січня 2022 року в Київській області заплановано масове відключення світла у ряді населених пунктів.

Джерело: УНІАН