Погода: 11°C

Середа, 23 грудня 2020 11:22 Прочитано 3476 разів

Складна ситуація з виборами у Гостомелі, намагаємось розібратись хто переміг та чи будуть перевибори.

Автор

Ситуація навколо виборів у Гостомелі все дедалі туманна, коли в інших містах Київської області вже порахували та проводять сесій, у Гостомелі від відсутності депутатів та голови вже скоро почнуть страждати мешканці ОТГ. Ми намагаємось зрозуміти, що відбувається у цей час. 



 

За результатами виборів  на посаду Гостомельського селищного голови об’єднаної територіальної громади Бучанського району Київської області обрано Прилипка Юрія Ілліча. Після оголошення результатів, у нього було 20 днів, щоб подати заяву про те, що він вступає на посаду. Оскільки заяви подано не було, 8 грудня ТВК винесла постанову про визнання Прилипка, як особи, що відмовилась від посади та призначила позачергові вибори на 7 лютого наступного року. 

Після цього ЦВК виключила 7 членів ТВК з комісії і у меншому складі, ніж потрібно кворуму Твк проголосувала за відміну постанови, прийнятої 8 грудня. Але оскільки це засідання було незаконним, що згодом було доведено і судом, постанова залишається дійсною.

Існує дві версії причин, чому Прилипко не зміг вчасно знести свої документи з другого поверху на перший.

За першою, він впирався в те, щоб його дочка зайшла в міську раду і тому не подавав документи.

За іншою версією, члени його команди проявили банальну халатність.

Так чи інакше, перевибори у Гостомелі точно відбудуться 7 лютого 2021 року.

Також вчора 22 грудня мала відбутись установча сесія Гостомельської селищної ради. Зібрання відбувалось в Палаці культури, а коли з’їхались всі депутати, то пропало світло. Частина депутатів посилалась на те, що були присутні “тітушки” та відмовились брати участь. Сесію було перенесено. Хоча самі результати виборів також спірні. Замість двох депутатів від «Громадянської платформи», в раду потрапляють два представники «ОПЗЖ». Хоча, як написав Прилипко на своїй сторінці у Фейсбук «вже документально доведено, що для цього було сфальшовано результати підрахунку голосів на 310 виборчій дільниці і 82 вкрадених голоси «докинули» саме «ОПЗЖ».

Наразі відомо, що депутати хочуть провести установчу сесію 23 грудня, але коли невідомо. Є вірогідність того, що будуть назначені перевибори депутатів також. Але від, того, що в року у Гостомельського ОТГ немає чинної депутатської ради будуть страждати всі мешканці, бо не прийнятий бюджет та не вирішуються інші питання життєдіяльності ОТГ. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3476 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту