Погода: 2°C

Вівторок, 20 жовтня 2020 19:14 Прочитано 883 разів

Чому важливо, який депутат представляє вашу громаду в Київській обласній раді?

Автор
А ви знали, що близько 1 млрд грн бюджетних коштів у Київській області на рік залишаються не розподіленими?
25 жовтня 2020 року українці будуть обирати не тільки голову своєї ОТГ та місцевих депутатів, але й депутатів до Бучанської районної ради та Київської обласної ради.
Депутат Київської обласної ради, який представляє вже тепер Бучанський район, має знати всі потреби громад, які входять до району, й ініціювати додаткове фінансування громад.


Київська обласна рада періодично затверджує план розвитку Київської області. До плану включають проєкти, які необхідно профінансувати.
Пропозиції про включення до Програми розвитку Київської області подає депутат, який представляє вашу громаду. І не тільки подає, але й відстоює перед іншими депутатами, й тільки після цього витрати на такий проєкт включаються в обласний бюджет.

Тобто, ініціативність та наполегливість обраного депутата дають можливість громаді отримати додаткове фінансування для громади.
Цікавим є те, що у Плані розвитку Київської області на 2020 рік виділено коштів на 200 проєктів з будівництва та реконструкції шкіл, садочків, доріг тощо.
З 200 таких проєктів лише 2 стосуються Вишневого.
 
Для порівняння: Бородянський район — 25, Ржищів — 10 проєктів.

А ще цікавішу інформацію я знайшла у Звіті про результати державного фінансового аудиту місцевих бюджетів на території Київської області за період з 01 січня 2016 по 2018 рік.
Якщо коротко:
  • За 2016 рік у Київській області не використали 4,7 млн грн на транспортну інфраструктуру — дороги, мости, шляхопроводи
  • За 2017 рік на рахунку бюджету Київської області залишилося 45,1 млн грн нерозподілених коштів на освіту.
  • За 2018 рік було не використано 146,5 млн грн бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я.
Станом на 01 січня 2018 року загальний залишок невикористаних бюджетних коштів Київської області становив 1,048 млрд грн!
Якщо обласна рада не використовує повністю та своєчасно бюджетні кошти, на рахунках утворюються залишки, а отже — доводиться їх повертати. Результат:
громада не отримує в достатній кількості послуг з охорони здоров’я, освіти, розвитку територій, заходи та видатки в більшості регіональних програм області не виконуються повною мірою.

Невисокий рівень зацікавленості органів місцевого самоврядування області в мобілізації доходів та їхньому раціональному використанні не допомагає наповнювати місцеві бюджети та зменшує фінансові можливості для задоволення першочергових соціальних потреб жителів громад.

Аудиторське дослідження засвідчило, що місцеві бюджети Київської області мають високий ресурсний потенціал і переважно спроможні самостійно забезпечити належне надання соціальних послуг жителям громад в області.
Ви тільки уявіть, скільки всього могла б отримати громада на освіту, медицину, транспорт, якби депутати Київської обласної ради ефективно виконували свої обов'язки?

Голосуйте свідомо!
Повний текст звіту за посиланням: http://bit.ly/KyivObl_zvit20
План розвитку Київської області на 2020 рік: http://bit.ly/KyivObl_plan20
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 883 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту