Погода: 2°C

Четвер, 08 жовтня 2020 10:07 Прочитано 1031 разів

Кандидати від “УДАРу” висунули свої пропозиції щодо покращення умов життя для мешканців 4 виборчого округу 

Автор

4 жовтня кандидати від УДАРУ: Надія Коломієць та Віталій Ремінний поспілкувались з мешканцями свого 4 округу та запропонували конкретні дії для розв'язання проблем та загального поліпшення умов для життя.



Одна з найгостріших проблем - це довжелезні “тянучки” та затори, які особливо відчутні вранці та ввечері. Погіршенню ситуації сприяють і суперечки між мешканцями різних ЖК. Через безвідповідальність забудовників, які забудували територію без належного зонінгу та детальних планів території,  новим ЖК вкрай не вистачає під'їзних шляхів. “Злобудовники” в свою чергу,  замість вирішення проблеми намагаються зіштовхнути один з одним мешканців різних будинків. Мовляв, ми побудували, а ви вже домовляйтесь та шукайте компроміс, ми свою справу зробили.

У такій ситуації опинилися мешканці ЖК “Синергія 2+” (ОСББ “Титан 2020”) - величезного будинку, до якого є тільки одна під'їзна дорога, та й та вузька. Ще один під´їзд до будинку забудовник Оверко пропонував прокласти через прибудинкову територію та паркувальні місця іншого ЖК – ЖК Затишний, тим самим знищивши ще й сторічні дуби – єдині зелені дерева, які є в цьому районі. Хоча логічним було б зробити виїзд до дороги поруч через територію Машторфу. А знаєте чому Оверко хотів залізти на чужу територію, приганяв туди тітушок та всіляко залякував мешканців ЖК Затишний? Бо ділянки поруч вже роздерибанено під забудову і віддавати їх під дорогу поки ніхто не збирається.

Тому пропозиція кандидатів - це змусити забудовників зробити дорогу для ЖК “Титан”, наприклад, за рахунок викупу відповідних ділянок на Машторфі та прокладення дороги через них. Ця проблема не повинна вирішуватись коштом простих мешканців! Цей виїзд не тільки допоможе ЖК “Титан”, але й суттєво розвантажить цей район.



Друге питання - це вулиця Технологічна (на ділянці від Синергії до Жирафа), яка зараз знаходиться у доволі занедбаному стані. Через це багато місцевих водіїв не хочуть “вбивати” свої автівки  і користуються іншими шляхами. Пропозиція від УДАРу - запланувати ремонт цього шляху, як один із кроків, який розвантажить інші дороги цього району. 

 

Нестача паркувальних місць теж ускладнює життя мешканців округу. Але, ті, хто створив цю проблему відразу пропонують і “вирішення” - приватні паркувальні майданчики, де вже за щомісячну абонплату можна знайти місце під свою автівку. Пропозиція УДАРу - це подбати про комунальні парковки для мешканців округу із доступними цінами та знижками для пільгових категорій. Кошти від таких парковок будуть наповнювати бюджет міста.

 

Цей район має багато проблем через перенаселення, але будівництво тут все одно продовжується. Кандидати від “Удару” пропонують, щоб ті зелені ділянки, які ще тут лишилися, використовувалися для відпочинку, а не будівництво. Тобто мораторій на забудову до повного аудиту наявних земельних ресурсів та дозвільної документації.. Потрібно зберегти зелені зони цього району, зокрема сквер на Новооскольській, який вже декілька років намагаються забудувати.

 

 Також в цьому районі знаходиться гідрологічний заказник “Криничка”. Поспілкувавшись з відвідувачами, які тут набирають воду,  Надія та Віталій виявили недоліки та незручності: немає лавиць для відпочинку, потрібен навіс від дощу та снігу та було б добре, щоб вода стікала по спеціальному жолобу, бо зимою вона намерзає і біля кринички стає дуже слизько. Відвідувачі “Кринички” просять поставити поруч щось подібне до водяної колонки з ручним насосом, щоб було зручно набирати воду. Особливо, це потрібно для людей похилого віку. Чомусь влада цього не зробила досі і тільки розводить руками. Територія поруч кринички також потребує догляду. Тому пропозиція від УДАРу - зробити це місце сучасним, безпечним (під час ожеледиці тут легко зламати кінцівки) та комфортним місцем для відпочинку! Зробити це екологічно та у відповідності з охоронними зобов'язаннями цього унікального заповідника.

  

Трохи детальніше про кандидатів:
Надія Коломієць - активістка, яка вже не один рік захищає інтереси мешканців цього району, наприклад у 2019 році вона приймала активну участь у захисті дубів в районі ЖК Затишний  та  ЖК Річ Таун. Її телефон для зв’язку та пропозицій: +38 063 105 79 22

Віталій Ремінний - активіст ГО “Закон та Контроль”, який мешкає в цьому районі та зацікавлений в поліпшенні місцевих умов для життя і готовий відстоювати інтереси його мешканців. Його телефон для зв’язку та пропозицій: +38 067 405 527 2

 До 4 виборчого округу входять такі вулиці Ірпеня: 

вул.Глінки, вул.Гоголя, вул. Мечнікова: 83–118А; вул.Некрасова, вул.Орлика, вул.Садова: 69, 93–100А; вул.Степанівська, вул.Толстого: 40–70А; вул.Тургенівська: 92, 94, 96–98А, 100, 102–102А, 104–127; пров.Гайдамацький, пров.Сосновий, вул.Григорія Сковороди, вул.Західна, 

вул.Білокур, вул.Гайдамацька, вул. Ново-Оскольська, а також села Козинці, Діброва, Забуччя та Михайлівко-Рубежівка.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1031 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту