Погода: 15°C

Понеділок, 08 липня 2019 05:42 Прочитано 3305 разів

Корупційні схеми Карплюка грабують кожного з нас. Просто ще не всі це усвідомили

Автор

5 запитаннь до Михайлини Скорик-Шкарівської, кандидатки в народні депутати у 95-му окрузі від партії «Голос»



 Ми вирішили розпитати у Михайлини Скорик-Шкарівської, для чого вона балотується в Раду і чому обрала партію «Голос» Святослава Вакарчука.

- Чому ви вирішили йти в Раду і які три завдання ви ставите для себе у парламенті?
- Один із проектів, яким я займалась останні роки - це громадський моніторинг діяльності Ірпінської міської ради на предмет наявності корупції в її рішеннях. Тобто я можу з упевненістю сказати, що я і моя команда знаємо більшість схем, які використовує міська влада. І маємо докази на руках. Одна із причин походу в Раду - бажання зламати ці схеми не лише на рівні одного міста якимись напівзаходами - а на рівні всієї країни - законодавчо.
Адже Ірпінь, Вишневе, Боярка - як і будь-яке невеличке містечко в 10-ти чи в 500-а км від Києва - це Україна “в мініатюрі”. Маючи досвід боротьби із корупцією на цьому рівні - зможемо його ефективно використати на рівні держави.
Серед моїх завдань - звести до мінімуму безкарність і свавілля забудовників - як під час хаотичної забудови, так і посилити відповідальність за обман інвесторів. Друге - створити умови для участі громади в плануванні гармонійного й комфортного розвитку населених пунктів. Для передмість Києва це проблема номер один - бетонні ґетто не враховують інтересів жителів.
Третє - я вважаю, що добробут кожного і зростання економіки в цілому залежать від розвитку малого і середнього бізнесу. Тому докладатиму в Раді всіх зусиль задля спрощення умов його діяльності.

- Як ваша робота в Раді вплине на мешканців Ірпеня, Вишневого, Боярки?
- Як відповідальний кандидат, я не можу давати жителям округу обіцянки, які будуть йти врозріз із законодавством. Наприклад, вибивати гроші з бюджету на округ в обмін на голосування за розпил державних підприємств. Натомість я можу обіцяти голосувати за подальше поглиблення процесів децентралізації, яка дозволить громадам самим заробляти більше в разі створення умов для розвитку бізнесу.
Дуже важливо, щоб отримані кошти дійсно йшли на розвиток громади, а не на корупційні схеми. Приклад Ірпеня показує, що яким би великим не був місцевий бюджет - а в нашому місті майже мільярд гривень, садочків, шкіл і лікарень тут все одно катастрофічно не вистачає.

-Чому ви обрали своєю тактикою критику колишнього мера Володимира Карплюка? 

Треба розуміти, що критика Карплюка - це не особиста примха. Корупційні схеми Карплюка грабують кожного з нас, мешканців Ірпеня. Просто ще не всі це усвідомили.
І ці ж схеми - ухилення від сплати податків, будівництво без належних дозволів і документів, забудова екологічно небезпечних ділянок - Карплюк має намір розповсюдити на весь округ, взявши під свій контроль уже забудовників і Вишневого, і Боярки, і всього західного передмістя Києва. Крім того, він іде в Раду, аби уникнути кримінальної відповідальності за десятком проваджень, які відкриті проти нього. Справедливо було б, аби людина, відповідальна за дискомфорт 100 тисяч мешканців Ірпеня, понесла відповідальність за свої дії.

- Чи не буде ваша робота спрямована лише на Ірпінь, де ви нині проживаєте?

- Під час передвиборчої кампанії ми об’їжджаємо всі населені пункти округу, де їх 24. В Ірпені я вже маю розуміння і викликів, і способів їх вирішення. Багато з них можна масштабувати і застосовувати в інших місцях, зокрема Вишневому. Чайках, Софіївській Борщагівці та Петропавлівській - і не лише на 95-му окрузі.
Моя діяльність в Ірпені і досвід роботи журналістом у Києві дозволять набагато ефективніше впроваджувати аналогічні практики, наприклад, протидію місцевій корупції, по всій України.

Чому ви вирішили йти в Раду саме в команді партії “Голос” Святослава Вакарчука?
- Перша причина - це команда фахівців своєї справи, команда людей, які досягли успіху в своїй галузі, подекуди світового рівня. Це не просто харизматичні лідери чи телевізійні обличчя. Це люди, які мають план розвитку кожен свого напрямку, бачення перспектив України на 5-10 років вперед. Я відчула, що з такою командою проблеми мого округу вирішити набагато простіше, а мій досвід на місцевому рівні зможе посилити “Голос”.

По-друге, мені близька програма партії Святослава Вакарчука, який пропонує деолігархізувати Раду, розвернувши політиків обличчям до потреб людей. Гадаю, це саме ті зміни, яких нині очікує українське суспільство.


Журналістка і громадська активістка Михайлина Скорик-Шкарівська відома в Ірпені своєю послідовною критикою колишнього мера Володимира Карплюка та його оточення. Однак це далеко не вся її біографія. З 1998 році вона працювала в низці газет та на телебаченні, у 2004 році була координатором руху по боротьбі з цензурою на центральних телеканалах України - координувала спротив журналістів проти "темників" Адміністрації президента Кучми на чолі з Віктором Медведчуком.

У 2013-2014 роках була учасницею журналістських акцій під час Євромайдану, а також висвітлювала події Революції Гідності й окупації Криму в медіа України, Польщі, США та Канади.
Жити до Ірпеня Михайлина переїхала понад 10 років тому до майбутнього чоловіка - Сергія Шкарівського. Коли Сергій загинув в місті Іловайськ Донецької області, захищаючи Україну в складі батальйону «Донбас», вона залишилася мешкати в місті, де похований її чоловік, активно включившись у боротьбу за права громади проти незаконних забудов. Вона також відома тим, що публічно відмовилася від пільг та земельних ділянок як вдова загиблого в АТО, чим руйнує «схеми» Карплюка з легалізації незаконно зведених будинків.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3305 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту