Погода: 7°C

П'ятниця, 14 червня 2019 14:22 Прочитано 3548 разів

Реванш-95. Московські метастази у самоврядуванні Київщини.

Автор

З дня перемоги Революції Гідності минуло 5 років. У 2013-2014 роках українці прагнули змінити політичний вектор країни з орієнтації на Росію та Митний союз і перенаправити його на євроінтеграцію.



У лютому 2014 громадянам, ціною людських життів, вдалось завдати, як тоді здавалось, нищівного удару олігархічній системі Партії регіонів та домогтися вигнання Януковича разом із найближчими соратниками. Новому політикуму українці доручили йти проєвропейським шляхом.

Проте очікування від асоціації із ЄС у українців були дещо химерними та з нотками своєрідного “комунізму”. Адже, вважається, що європейська свідомість починається із виводу власного мислення із зони комфорту, а цього так досі і не відбулось. Як і не відбулась така бажана люстрація.

Доволі яскравою ілюстрацією цьому факту є лояльність виборців до діяльності екс-президента України. Хоча ні для кого не було секретом, що він був одним із співзасновників Партії регіонів, у 2014 році українці довірили йому очолювати новий курс країни.

На хвилі патріотизму, навіть комсомолу Партії регіонів вдалось перефарбувався із кольорів триколору у жовто-блакитні “Нові обличчя”, і це не лише назва однойменної партії. Залишилось тільки дочекатись слушного часу для реваншу.

Пропоную розглянути цікаву конфігурацію фігур на дошці місцевого самоврядування напередодні парламентської кампанії-2019 по 95 територіальному виборчому округу.

До 95 округу входять 3 міста, що поєднані деякою спільною ознакою. Очільники міста Ірпеня (екс-мер Володимир Карплюк та виконуюча обов’язки міського голови Анастасія Попсуй), Боярки (мер Олександр Зарубін), Вишневого (мер Ілля Діков) зараз є членами політичної партії “Нові обличчя”.

5c8f7c0 zinevych karp banners

Але чи це перший крок в їхній політичній кар’єрі?

Звідки ноги ростуть?

Ірпінь

Кандидат в Народні Депутати Верховної Ради України та екс мер Ірпеня Володимир Карплюк є одночасно головою партії “Нові обличчя” вже 7 років. про це свідчать слова осіб, наближених до даної політичної структури. втім мережею гуляють фото, оприлюднені виданням “Зоря Приірпіння”, на яких Володимир Карплюк присутній на 5 звітно-виборчій конференції обласної організації “Партії регіонів”.

025

071

Серед “Нових облич” затесались також і наступні регіонали - Дмитро Христюк і Микола Головкевич, що стали після обрання Володимира Карплюка мером Ірпеня його заступниками.

Screenshot 9

Screenshot 10

Серед прихильників “Нових облич” - вихідців з “Партії регіонів” можна назвати також Юлію Кульчицьку і Наталю Семко. Пані Юлія також пов’язана із релігійною структурою Сандея Аделаджи “Посольство Божье”, котру звинувачують у створенні фінансової піраміди та омані вкладників.

Крім іншого ЗМІ свідчать і про те, що Юлія Кульчицька брала безпосередню участь в організації так званого “антимайдану”.

kultchiskaya

До речі, медіа консультант Володимира Карплюка Петро Щербина брав безпосередню участь в просуванні фінансової піраміди Сандея Аделаджи "King`s capital", втім, будь які згадки у ЗМІ про це зараз намагається знищити.

Кілька років назад Портал Ірпеня вже повідомляв про поїздку депутата Ірпнської міської ради Наталі Лободи від “Нових облич” на російське телебачення.

Текст статті за авторства Артема Молчанова:

“13 березня в програмі «Пусть говорят», перший канал РФ, гостями стали співачка Лобода та її мама Наталія Василівна Лобода, депутат міської ради Ірпеня, обрана від партії «Нові обличчя». Співачка і її команда поскаржилися на українських журналістів і заявили про загрози з боку українських радикалів.

Однією з тем передачі було обговорення факту нападу охоронців співачки на знімальну групу телеканалу 1 + 1, але на відміну від українських колег, які встали на сторону потерпілих, в Росії, як уже заведено, вирішили інакше, і назвали саме журналістів провокаторами. У свою чергу продюсер співачки Нателла Кравівіна заявила, що в країні вони піддаються постійним загрозам з боку українських радикалів.

Вже в самому кінці передачі з'явилася і мама співачки, депутат міської ради Ірпеня - Наталія Лобода. Співак Микола Басков зауважив, що в студії знаходяться представники братнього, слов'янського народу України: «У нас все здесь и Лолита, и Рева, и Надя. Вы посмотрите насколько наша душа, русская душа, она нараспашку, мы любим тех людей, которые любят нас, они здесь и готовы соединять наши братские народы.”

Тільки під тиском громадськості Наталя Лобода склала повноваження депутата. Володимир Карплюк та інші члени команди “Нових облич” ніяк не прокоментували подію та не засудили вчинок однопартійки.

Також мало місце і ігнорування “Новими обличчями” присутності в регіоні офісу партії “Успішна країна”, що пов’язана із людиною з клану “Сім’я Януковича” Олександром Клименко - втікачем та екс Міністром зборів та доходів.

Текст статті за авторства Журналістської Варти нижче:

“Громада міста Ірпеня вимагає від місцевої влади та правоохоронних органів закрити офіс політичної партії екс-міністра доходів та зборів О.Клименка «Успішна країна». Сьогодні 19 травня під стінами будівлі на вул.Пушкінська, 42 в якій знаходиться офіс партії, деякі депутати ІМР (ВО «Свобода») та представники територіальної громади Ірпеня провели акцію протесту. Учасники заходу обклеїли офіс партії плакатами та фотографіями загиблих бійців АТО які проживали в Приірпінні.

Депутати ІМР та активісти неодноразово звертали увагу мера Ірпеня В.Карплюка на розміщення «сепаратистської» структури в місті. Вчора, 18 травня під час 33 сесії ІМР депутат С.Глиняний (ВО «Свобода») подав депутатське звернення з вимогою до міського голови та депутатського корпусу проголосувати за початок відповідної процедури щодо закриття офісу партії «Успішна країна» в Ірпені. Володимир Карплюк проігнорував запита депутат, не включив його до порядку денного, та не винесений на голосування. А це вже пряме порушення статті 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», яка передбачає що «депутатський запит може бути внесений депутатом місцевої ради ... на пленарному засіданні ради у письмовій чи усній формі. Запит підлягає включенню до порядку денного пленарного засідання ради».

Розміщення офісу партії «Успішна країна» в Ірпені – це пряма загроза цілісності України, як держави, - переконані представники територіальної громади міста. Це підтверджують і самі політологи.
Експерти аналітичного центру «Ейдос» вважають, що Клименко хоче повернутися в українську політику. А політичний проект «Успішна країна» — черговий інструмент в руках московських загарбників, а керівництво партії — кремлівські маріонетки. Пише «Українська правда».

Як відомо, 29 квітня 2014 року щодо О.Клименко було винесено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ. В кінці травня СБУ оголосила його в розшук. 8 лютого 2017 року Апеляційний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів О.Клименка.”

thumb 891

Вишневе

Не менш цікавою є персона мера Вишневого - Іллі Дікова, котрий в 2011 році балотувався на дану посаду від “Партії регіонів” , був її членом та здобув перемогу. Пікантності ситуації додає і корупційний скандал навколо Іллі - він пропонував хабар Уляні Супрун у вигляді квартири

Також цікавим залишається той факт, що секретар Вишнівської міської ради Сергій Пишний причетний до Сандея Аделаджи і навіть має прізвисько “Білий Сандей”.

Screenshot 12

1384201425 vi2

Традиційні земельні махінації згадувати тут не будемо, для "Нових облич" це чи не єдине джерело прибутку, просто нагадаємо про скандал навколо останнього міського скверу.

Боярка

Не оминули стороною “Нові обличчя” разом з “Партією регіонів” і Боярку.

Олександр Зарубін, що нині міський голова Боярки, у 2012 році очолював виборчий штаб покійного екс Депутата ВР України, регіонала Петра Мельника, якого вважають “хрещеним батьком” Володимира Карплюка в політиці. Пізніше, у 2014 році, Олександр керував штабом Петра Порошенка. Наскільки особистість перебіжника можна вважати “новим” обличчям читач має вирішити сам.

На вибори міського голови Олександр Зарубін йшов вже під прапором “Нових облич” та зараз активно підтримує кандидатуру Володимира Карплюка як кандидата у ВР по 95 округу.

zar1

З Олександром Зарубіним пов’язаний ряд скандалів, серед яких, наприклад, історія навколо так званої “кумівської ділянки”.

Також ГО “Молодь Боярки”, засновником та головою якої є Олександр Зарубін керівництво політичних партій БПП (у обличчі Юрія Луценка) та “Самопоміч” (у обличчі Єгора Соболєва) звинувачували у неправомірному використанні логотипів партій та закидали політичне шахрайство.

boyarka2

Методи “Нових облич”, Партії регіонів і методи Кремля. в чому різниця?

Аналізуючи геополітичну ситуацію в світі після 20 лютого 2013 року, можна виокремити наступні ознаки методів дій Кремля:
- Рейдерство у особливо великих розмірах. Нехтування правом на власність інших держав. (Крим, Донбас, конфлікт в Керченській протоці)
- Застосування сили, коли втрачено контроль над ситуацією. (Використання збройних сил РФ на Донбасі після розгрому незаконних воєнізованих терористичних формувань наприкінці літа 2013)
- Використання третіх осіб для виконання брудних дій задля збереження репутації.(“Их там нет”).
- Висвітлення своїх дій винятково в позитивному світлі, замовчування існуючих проблем, маніпуляція термінами “ефективність”, “доцільність”, “новітні розробки”. (RT, LifeNews)
- Застосування технологій Геббельса - голосна, велика та брудна брехня про противників ("розіп’ятий хлопчик").

Технології, якими користувалась Партія регіонів, (особливо яскраво це видно на прикладі подій листопада 2013 - лютого 2014) майже повністю копіюють методики Кремля. Це і не дивно, враховуючи, що ядро Регіоналів складали проросійськи налаштовані персони.

Перейдемо до “Нових облич”, пряма відповідність курсу, який вони взяли на методи, що описані вище прослідковується навіть при поверхневому аналізі ЗМІ. Беручи до уваги, що зараз ми обговорюємо локальні дії, а не велику геополітику, опис технологій “Нових облич” буде трохи іншим.

1. Нехтування приватною власністю. Оновлений генеральний план Ірпеня, першим і головним лобістом у Ірпінській міській раді якого виступила фракція “Нових облич” передбачає знищення приватного сектору як явища.

Screenshot 11

2. Нові обличчя, також як і Кремль не бояться використовувати силу в ситуаціях, що виходять з-під їхнього контролю. Так було в Коцюбинському, так було в Михайливко-Рубежівці, так було на 62 сесії Ірпінської міської ради.

219804
3. “Нові обличчя” не роблять найбруднішу роботу власноруч. Наприклад, нещодавно у мережі з’явилось відео - зізнання депутата Коцюбинської селищної ради Миколи Єременка, він стверджував, що за ініціювання зняття Ольги Матюшиної з посади селищного голови, керівництво “Нових облич” обіцяло 20000$.

4. Провладні ITV, Ірпінський вісник, інші ресурси, що називають себе ЗМІ, та, разом з тим не мають ознак ЗМІ таких як офіційна реєстрація та авторство в статтях і вихідних даних на поліграфії, зазвичай не вказують владі на проблеми міста та не критикують за недоліки, що існують.

 933b79bbc417088546b8fa5ce1cd7ccf XL

5. Натомість, на адресу опонентів з фейкових ресурсів (“ЗМІ”) “Нових облич” регулярно ллється бруд, причому неправдивий і не підкріплений фактами. Зазвичай такі публікації повністю не відповідають журналістській етиці.

zir 2

Отже, якщо ви бажаєте дізнатись яка різниця між методами партії регіонів, Кремля і “Нових облич”, насамперед запитайте себе, чи взагалі існує ця різниця.

7543f 0000000000

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3548 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту