Погода: 8°C

П'ятниця, 29 березня 2019 08:40 Прочитано 2708 разів

За порушеннями на виборах в Ірпені та Україні будуть спостерігати незалежні спостерігачі з Канади.

Автор
MISSION CANADA UKRAINE ELECTIONS 2019

Час президентських виборів в Україні швидко наближається. Ажіотаж навколо них зростає. Цьогорічні вибори відрізняються не лише великим списком кандидатів на пост голови держави, але й безпрецедентною кількістю як українських, так і незалежних іноземних спостерігачів. Нагадаємо, що спостерігачами на виборах можуть бути національні та іноземні неурядові організації, які офіційно підтверджують свою діяльність, та у статуті яких міститься пункт спостереження за виборчим процесом. За даними ЦВК офіційна цифра зареєстрованих іноземних спостерігачів сягнула понад тисячу осіб. Наявність міжнародних спостерігачів на місцях може підвищити довіру до виборчого процесу, а також сприятиме його демократичному перебігу.



 

22 березня відбулася зустріч редактора «Інформаційного порталу» Костянтина Хафізова з представниками організації «MISSION CANADA 2019».

«MISSION CANADA 2019 CANADEM ELECTION OBSERVATION MISSION UKRAINE» є єдиною двосторонньою місією зі спостереження за виборами в Україні, яка зараз працює в усіх областях країни, де відбудуться вибори. 50 канадських експертів і довгострокових спостерігачів відстежують політичний ландшафт, кампанії та підготовку до виборів з середини лютого, а 110 короткострокових спостерігачів приєднаються до місії ближче до дня виборів.

Ллойд АКСУОРТІМісію очолює почесний Ллойд Аксуорті – видатний канадський політик, державний діяч і академік. В даний час він є головою Світової ради у справах біженців і одним з провідних голосів Канади щодо глобальної міграції та захисту біженців. Протягом своєї 27-річної політичної кар'єри він служив у Законодавчій асамблеї Манітоби, а пізніше у Федеральному Парламенті протягом 21 року. Він обіймав кілька посад уряду. У 2014 році відвідав Україну як член передвиборчої місії спостереження за президентськими виборами, що адмініструвалась Національним демократичним інститутом (НДІ). Він також є членом Консультативної ради організації Чесні Вибори Канада (Fair Vote Canada) та Центру публічної дипломатії USC.

Керівник Місії – Оля Одинська-Ґрод, брала участь в управлінні декількома місіями зі спостереження за виборами в Україні на різних посадах. Має досвід роботи в області логістики та управління асоціаціями в декількох канадських корпораціях. З 2016 року обіймає посаду члена Ради директорів Українського канадського конгресу (UCC), що представляє Українську канадську штаб-квартиру соціальних служб Канади (UCSS).

Дана Місія спостереження тажож зосереджується на питаннях гендерної та соціальної інтеграції у виборчому процесі, як показнику розвитку демократії в країні.

У разі виникнення порушень під час виборчого процесу, можна звертатися до редакції «Інформаційного порталу»

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2708 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту