Погода: 12°C

Понеділок, 11 червня 2018 09:38 Прочитано 2195 разів

Ірпінці втратили 1,5 мільйони гривень через зволікання менеджменту міста реформувати медицину

Автор Andrii Vytiaganets
Ірпінці втратили 1,5 мільйони гривень через зволікання менеджменту міста реформувати медицину

Зараз в Україні триває медична реформа. Основною причиною її проведення є низька тривалість життя українців. Ключовим елементом реформи являється сімейний лікар, якого жителі можуть обрати за вибором, в залежності від проживання чи від місця роботи. Для того щоб змінити сімейного лікаря необхідно перепідписати декларацію.



За словами заступника начальника Управління охорони здоров’я Василя Височанського особливостями медичної реформи є:
1. Доступність, яка обмежена 2000 пацієнтами для сімейного лікаря.
2. Акцент на ранній діагностиці і профілактиці пацієнтів.
3. Відсутність територіальної цінності


Населення Приірпіння згідно Статистичного збірника «Чисельність наявного населення України» на 1 січня 2017 року становило 86, 757 тис. осіб. В звязку з тим, що декларацію підписало біля 8 млн лікарень з усієї України. 10тис. ірпінців могли отримати медичну допомогу також. Капітаційна ставка по віку по областях 600грн, держава виділяє щомісяця біля 55грн на людину мінус 240грн субвенції на місця отримаємо 360грн, які з врахуванням 10тис. осіб отримаємо біля 1,5млн грн на 3-й квартал квартал 2018 р.

В зв’язку з тим, що Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги не було вчасно реорганізовано шляхом перетворення на комунально-некомерційне підприємство ірпінці втратили 1,5 мільйони гривень.
В найгіршому сценарію, якщо до 2019 року лікарня не заключить договір з Національною службою здоров’я медицина в місті може перейти на місцевий бюджет, що буде непосильним тягарем для громади.

Головним пунктом в реорганізації це автономія шляхом перетворення комунальних закладів в комунально-некомерційне підприємство.
Основними ризиками для органів місцевого самоврядування є забезпечення комп’ютерами, підключення до Інтернету і оснащенням згідно наказу Міністерства охорони здоров’я №148 від 26.01.2018.

https://portal.ehealth.gov.ua/divisions.html#/?settlement=ІРПІНЬ&area=КИЇВСЬКА&page=1

dogovor nczu

dogovor nczu

dogovor nczu

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2195 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту