Погода: 9°C

Четвер, 27 липня 2017 12:26 Прочитано 2372 разів

Громада на сесії: прийшла, зробила звернення і добилася результату. Відео

Автор Олександр Наказненко

Найцікавішим питанням сьогоднішньої 36-ї сесії Ірпіньради видалося № 148 сформульоване: «Про затвердження гр. Нелюбіну Л.П. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється з будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Ново-Оскольська, 4-в».

Media



Представники громадськості цього мікрорайону виступили на сесії із зверненням проти такого будівництва. Це мешканці житлових комплексів «Синергія-2», «Теплий стан», «Уютний», «Грін лайт», «Річ таун» – мікрорайону, збудованого впродовж минулих двох років, тобто вже за головування Володимира Карплюка.

 

Зі згадано звернення слідує, що було порушено норми ДБН щодо площі зелених територій загального користування, які «мають складати 40% від території забудови, або 6 квадратних метрів на людину». Наразі мешканців даного мікрорайону ставлять перед фактом того, що вони не матимуть взагалі ніякої рекреаційної зони.

До Вашої уваги найпромовистіші пасажі згаданого звернення:

«Коли ми купували квартири, то нам обіцяли, що ми будемо жити у зеленому місці. Але нас просто обманули. Там, де обіцяли зелену зон для відпочинку й оздоровлення, з’явилася чергова багатоповерхівка».

«Влада не те, що не зупиняє втрати природних територій, зайнятих рослинами природного утворення, а навпаки сприяє забудовникам знищувати природні насадження».

«Це, м’яко кажучи, знущання над нами, хто приніс великі інвестиції в місто».

Взагалі, новосели хочуть, аби на місці двох ділянок 4 і 5 соток був парк, незважаючи на те, що зі слів Карплюка згадана земля є приватною власністю забудовника Нелюбіна, відсутнього на сьогоднішній сесії. Відтак, замість депутата доносив до присутніх його позицію міський голова.

Карплюк, озвучивши думки Нелюбіна та окресливши свою позицію з цього приводу – поставив дане питання на голосування. У результаті лише 5 депутатів висловилося на підтримку згаданого забудовника, більшість «утрималися», або не голосували.

01 5

На перший погляд начебто все вірно: громадськість висловилася проти знищення зелених зон – влада підтримала громаду. Це не викликало б ніякої підозри, якби у подібних випадках влада постійно ставала на сторону громади. Проте, сьогоднішній випадок доволі унікальний. Обізнаним з «кухнею» подібних рішень зрозуміло, що у такий спосіб провладна забудовницька більшість розправляється з іншим конкурентом-забудовником. Зрозуміло, що КіНО (Карплюк і «Нові обличчя») змінило тактику. Тепер з неугодними забудовниками розправлятимуться використовуючи цілком справедливо обурену громадськість. Коли ж заходить мова про інтереси своїх забудовників, тоді Карплюк каже, що не може просто так взяти й стати на сторону громади.

Тільки-от, не спроста кажуть, що слово – не горобець. Особливо ті вислови, які злітають з сесійної трибуни. Найцікавіші формулювання вже навів вище. У цьому контексті доречно згадати позицію самого Карплюка, коли він тільки-но став мером, а на фоні нової влади тривали «холодні війни» між деякими конкурентами-забудовниками. Тоді очільник міста, доречно з точки зору головного його забудовника, докоряв усім сторонам конфлікту за те, що вони своїми інформаційними усобицями тільки псують імідж Ірпеня, зменшуючи таким чином загальний попит на його новобудови. З почутого на сьогоднішній сесії випливає, що тепер Карплюк і Ко «псують імідж» міста, збиваючи попит на нерухомість. Чого тільки варте винесене в заголовок висловлювання про знущання влади з інвесторів-покупців квартир у новобудовах.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2372 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту