Погода: 14°C

П'ятниця, 02 червня 2017 07:24 Прочитано 2154 разів

34 сесія міської ради: Дружба перемогла?

Автор

Вчорашнє засідання Ірпінської міської ради почалося з виступу представника мікрорайону навколо піонерського табору «Дружба».

Раніше, в березні, відбулися громадські слухання мікрорайону , де було 100% представництво усіх домогосподарств визначеного кварталу, на яких громада однозначно виступила проти забудови багатоповерхівками колишнього піонерського табору.

Media



Натомість, громада вирішила, що на території колишнього піонерського табору слід збудувати дитячий садочок реабілітаційно-оздоровчого типу. Згідно Закону «Про місцеве самоврядування», прийняті на громадських слуханнях рішення повинні бути розглянутими депутатами по суті на першій же сесії після громадських слухань. Але ні на першій, ні на другій сесії, ні на четвертій… питання щодо подальшої долі рекреаційної зони та всього мікрорайону до порядку денного внесені не були. Лише після декількох звернень від громади , які були озвучені на попередній сесії, міський голова вніс їх до порядку денного. На цьому перемога громади закінчилася, бо прийняте на сесії єзуїтське рішення «враховувати рішення громадських слухань при прийнятті подальших рішень Ірпінської міської ради» зовсім не вирішує питань поставлених на громадських слуханнях по суті. 

 


Від себе міський голова заявив, що він має чітку позицію щодо незмінності рекреаційного призначення не тільки табору «Дружба», але й усіх колишніх піонерських таборів на території міста, і що буцімто завжди мав таку позицію. Втім на запитання з залу: навіщо тоді він давав дозвіл на вирубку дерев на території «Дружби» пояснити так і не зміг, по хамськи кинувши: «мабуть ви давали дозвіл». Також мер забувся пояснити яким чином тоді забудовникам, які збираються забудувати багатоповерхівками табір «Гренада» уже зменшено пайову участь на вартість будинку культури (БКЗ), який ті, нібито «безкоштовно» передають у власність міста – отака собі махінація в результаті якої місто втратило біля 7 млн. гривень.

Відсутність проектів рішень по суті піднятих на громадських слуханнях питань, міський голова пояснив, тим, що змінювати цільове призначення землі і вносити зміни до Генерального плану міста можна буде лише з грудня 2017 року, тому до того часу, ніякі рішення по табору «Дружба» прийматися не будуть. І тут маємо чергову прогалину в логічних твердженнях міського голови: оскільки пропозиції громадських слухань щодо будівництва оздоровчо - реабілітаційного дитячого садочка та залишення мікрорайону як кварталу з садибною забудовою, не передбачають зміни цільового використання землі і змін до Генерального плану, то на чию користь зазначені питання відкладено до грудня 2017 р. ?

Були на сесії і іще епізоди, які надали специфічного Ірпінського колориту сесії, без яких Ірпінські сесії вже були б не ірпінскими. Три бабусі, одна з яких була із селища Коцюбинського зустріли всіх присутніх з плакатами в яких вимагали, щоб колишні карплюківські депутати Куценко та Молчанов прозвітували за свої доходи. Нагадаємо, що на попередній сесії депутат Куценко публічно звинуватив В. Карплюка у протягуванні своїх бізнесових інтересів, на що мер, який є одночасно головою Партії «Нові обличчя», пригрозив йому складанням депутатського мандату.

І нарешті в кінці сесії депутат від «Нових облич» звернувся до фракції «Свобода», коли вони дадуть оцінку діям сина члена їхньої партії, депутата обласної ради Ігоря Домбровського, який працює службовцем у російському банку. Натомість, із залу депутатам від НО нагадали, що в травні місяці вони повинні були дати оцінку і прийняти рішення щодо позбавлення депутатського мандату депутата Н. Лободи, яка оскандалилася тим, що возила тортики на пропагандистські антиукраїнські передачі до країни агресора. Очевидно, що ні члени партії «Нові Обличчя» ні сам голова партії В. Карплюк не були готові до дискусії щодо того, хто в даному випадку більше працює на агресора: той, хто просто на посаді менеджера заробляє гроші для утримання своє родини, чи депутатша Н. Лобода, яка їздить на пропагандистські телеканали, розказати як погано в Україні, то питання швидко зам’яли, сесію закрили.

P70602 131711

За підсумками сьогоднішньої сесії можна сказати наступне: міська влада із «скрипом», із «викрутасами», але зважає на громадські слухання. В даному випадку цей механізм впливу на прийняття владних рішень виявився більш результативним ніж петиції, жодна з яких жодного разу не була розглянута на сесії по суті, хоча закон передбачає навіть скликання позачергових сесій для їх розгляду. Очевидно, це пов»язано з тим, що живі дії завжди були більш енергетично дієвими, ніж звичайні підписи: люди які прийшли на громадські слухання, потратили свій час та енергію на їх проведення завжди готові до наступних більш рішучих дій. І влада це відчуває… Думаю ситуацію в місті може змінити каскад квартальних громадських слухань з приводу розвитку мікрорайонів. Коли люди збираються разом - це сила, а якщо вони це роблять іще і в законодавчо визначеній формі – може стати непереможною силою.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2154 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту