Погода: 10°C

Середа, 01 березня 2017 16:17 Прочитано 2970 разів

Голова Громадської ради Микола Ковальчук поводив себе по хамськи і спровокував побиття Члена громадської ради Євгена Мельничука

Автор

28 лютого на засіданні Громадської ради «голова спілки ветеранів АТО» Антон Головенко напав і побив члена громадської ради, голову ГО «Територіальна громада м. Ірпінь» Євгена Мельничука, який також на той момент виконував функції журналіста за редакційним завданням сайту «Портал Ірпеня», ведучи відео зйомку.

Media



Побиття відбулося на сцені прямо під час засідання громадської ради, а відтак, нагадувало шоу на зразок американського реслінгу: розлючений, із звірячим обличчям, Антон Головенко вискочив на сцену, схопив Євгена Мельничука, який сидів у президії, перевернув головою до низу і зі всієї сили кинув об підлогу, а потім непритомного почав копати ногами. Оговтавшись і зрозумівши, що зайшов занадто далеко, Головенко втік з місця злочину. В результаті нападу у Євгена Мельничука виявилася розсічена голова та травмовано коліно.

До кінця не зрозуміло, що саме спровокувало А. Головенка на такий вчинок. Хоча, на мою думку, з самого початку все було зрежисовано. Думаю, знаючи гарячу вдачу Євгена Мельничука, хамська поведінка голови Громадської ради Миколи Ковальчука, мала спровокувати першого на неадекватні дії, щоб використати їх як підставу для виключення його із членів громадської Ради, а заразом дискредитувати його як потенційного кандидата на посаду міського голови. Але, оскільки, Євген, треба віддати йому належне, на провокації не піддавався і поводив себе спокійно, в якийсь момент, все піщло непо сценарію…. і неадекватно повів себе уже один із учасників зрежисованого шоу А. Головенко. Як відомо, в останнього конфлікт з Євгеном на грунті того, що Є. Мельничук в суді оскаржує незаконність будівництва ЖК «Єсєнін» на земельній ділянці держлісгоспу, де Головенко отримав квартиру .
Отже, з самого початку Голова Громадської Ради при Ірпінському міськвиконкомі Микола Ковальчук поводив себе грубо інеадекватно, реагуючи на будь-які пропозиції Євгена Мельничука хамськими вигуками спрямованими на те, щоб принизити та виставити його в непривабливому світлі. Коли ж я спробувала захистити Євгена, то образи з його вуст посипалися і на мій бік: «перестань тарахкотіти», «заткнись». Звісно, Микола Ковальчук, як людина (якщо він такою є) має право на особисте ставлення до будь-кого, але для голови Громадської ради, тим більше під час засідання, така поведінка є неприпустимою. Вона є позорною і принижувала гідність не тільки його особисту, але і всієї громадської ради, серед членів якої жоден, окрім голови спілки підприємців Уляни Бойчук не зробив йому зауваження ні щодо принижень їхнього колеги Євгена Мельничука, ні щодо хамської поведінки щодо мене як жінки, представника громади і нарешті колишнього міського голови...

Усе це зафіксовано на відеокамері. Я зробила нарізку із самих показових моментів. Якщо, звісно хтось має якісь сумніви щодо правдивості викладеного мною, може отримати повний двох годинний відеозапис і зробити свої висновки самостійно.
В першому сюжеті видно, як Ковальчук реагує на пропозицію Є. Мельничука взяти до відома інформацію щодо роботи «Дивосвіту». Бачимо, що замість того, щоб як належить поставити пропозицію члена громадської ради на голосування, він почав обзивати його «хворим».

Потім я задаю кілька запитань щодо роботи дивосвіту (причому скажу запитання були без всякого підлогу), Ковальчук чомусь зривається і починає мене звинувачувати невідомо в чому (чесно із його промови, я так і не зрозуміла, що викликало таку хворобливу реакцію з його боку і що він взагалі хотів сказати?).
В наступному сюжеті видно, як Ковальчук повідомляє, що його включили до складу виконкому, як представника Громадської Ради, і що, голосуючи, він буде там представляти інтереси…. тут я не зрозуміла… один раз він сказав громади інший членів громадської ради. Але для цього щоб їх представляти, потрібно про них як мінімум знати, тому нічого дивного і неадекватного я не побачила в пропозиції Є . Мельничука в тому, що перед засіданнями виконкому Громадська рада, або окремі її представники, кому це цікаво, збиралися і обговорювала питання, які внесенні до порядку денного і вирішували, як М. Ковальчук має по них голосувати. Звісно мова ішла не про технічні питання, а про ті, які є проблемними. На що Ковальчук підірвався з місця, почав бризкати слиною і обзивати Євгена Мельничука «хворим», «чмом», що він «несе невідомо що», «що це не можливо слухати» тощо.
Я попросила М. Ковальчука, не переходити на особистості, а обгрунтовано, пояснити чому, йому не подобається пропозиція Мельничука, яка най мою думку є цілком обґрунтованою. Але той у відповідь став ображати і мене вигуками: «Закрий рот», «не тарахкоти», «замовчи тарахкотілка», «хто ти така».
Всупереч положенню про громадську раду, пропозиції Є. Мельничука ніхто не ставив на голосування, хоча це був найпростіший спосіб «заткнути йому рот», адже зрозуміло, що прогодована владою більшість громадської ради голосувала б так як потрібно Миколі Ковальчуку, якими б слушними не були пропозиції Мельничука. Але, я розумію, що не можна було навіть допустити , щоб ці питання ставилися на голосування, адже тоді буде прямо видно, хто є хто серед, так званої, «еліти» громадського активу.

Втім, все не закінчилося на звичайному хамстві голови ГР. Це була лише прелюдія.. Кульмінація наступила, тоді, коли М. Ковальчук звернувся до присутніх членів ГР затриматися, щоб вислухати людей, які нібито звернулися до Громадської ради із свою скаргою. Хочу зауважити, що перед тим, Микола Ковальчук, під час обговорення роботи організації створеної для дітей з особливими потребами «Дивосвіт», намагався не дати слова, матері інваліда, яка всього лиш хотіла поділитися своїми міркуваннями щодо його роботи (Це теж видно відео), а потім не давав нічого сказати багатодітній матерії члену громадській раді Галині Андріїшин (це в відео уже не потрапило).
Отож з дозволу членів ГР до залу ввійшли три жінки і сивий чоловік середнього віку, які є, нібито, сусідами Є. Мельничука і прийшли з метою повідомити про те, що Євген Мельничук , забрав у них землю, будується на їхній території, розвалив їхню хату і побив чоловіка і взагалі є бандитом якого треба вигнати і Громадської Ради і з Ірпеня. Не знаю, але думаю, що саме це за задумом режисера (подейкують, що ним є піар технолог скандального пастера –афериста Сандея Аделадже Петро Щербина), мало остаточно вивести з себе неугодного владі громадського активіста Євгена Мельничука, який вічно плутається під ногами і заважає прикривати Громадській Раді кримінальні оборудки мера Карплюка та його команди. Але той на диво сидів спокійно, підняв руку і мовчки чекав, коли йому дадуть слово у своє виправдання (бо мабуть думав, що має на це право).

З тої ситуації мабуть більше дратувалася я, бо замовний характер, того, що відбувалося був очевидний. На мої закиди, що такі питання повинні вирішуватися в суді, або як мінімуму в постійно діючій земельній комісії Микола Ковальчук знову почав мене ображати та принижувати (все на відео), тими ж згаданими уже мною раніше словами.

Далі утворився хаос: жіночки з сивим, але не старим чоловіком біля сцени чорноротили на Мельничука, хтось вимагав надати йому слово, але головуючий Петро Глієвий, ніби не бачив піднятої руки звинуваченого у всіх смертних гріхах Євгена, під боком якого гавкала і підгавкувала на різні лади відома скандалістка Лариса Небога; Із залу збоку інших членів громадської ради на адресу Жені теж звучали засудливі вигуки, вибігла голова спілки підприємців, член виконкому Уляна Бойчук, яка до того грала роль «доброго поліцейського», бо єдина вступилася за мене перед Ковальчуком, коли він мене ображав. А тепер і вона стала соромити мене, що я звязазалася з Євгеном Мельничуком, бо він виявляється, є дуже непорядною людиною. ІІ слова зіграли свою роль… В якийсь момент, я завагалася в правильності своєї позиції, але раптом згадала оповідання Марка Твена «Як мене обирали губернатором», як продовж виборчої компанії його звинувачували в самих неймовірних гріхах від убивств до некрофільства, а в кінці, після того, як під час зустрічі з виборцями, десятки дітей різних кольорів стали простягати до нього руки і кликати «татком», Марк Твен зняв свою, кандидатуру, бо йому стало зрозуміло, що навіть сама чесна людина з такою репутацією, не могла бути губернатором. Ситуація була настільки схожа, що мені захотілося сміятися, але в самий цей момент Із місця підірвався член ГР - Голова спілки ветеранів АТО Антон Головенко і попрямував на сцену. А тоді відбулося те, про що, я написала на початку. Згадуючи оповідання Марка Твена, я очевидно відволіклася, але з відео видно, що кілька секунд до того, Головенко кричав Євгену Мельничуку, щоб він «закрив своє Єб…ло», той у відповідь назвав його «Товстим Упирем»..

P. S.

Я не член Громадської Ради, але в той день пішла на засідання, бо там мало розглядатися питання незаконно завищених тарифів на перевезення в громадському транспорті по яким ми разом з Євгеном Мельничуком працюємо з робочою групою в облдержадміністрації. Адже ми маємо експертні розрахунки про те, що вартість проїзду завищена мінімум удвічі. Нам було, що сказати і запропонувати на Громадській Раді. Але видно, що громадська рада створена не для того, щоб представляти інтереси людей. А те, що її членами є М. Ковальчук та А. Головенко є взагалі ганьба і для громадської ради і для всього міста. Адже ми допустили, щоб нами керували злочинці, а їхні оборудки прикривають такі ж злочинці, але меншого рівня в Громадській Раді, але які готові на все аби підвищити свій, цей менший, рівень. Більшість членів ГР прикуплені грантами з партипаційного бюджету, квартирами та земельними ділянками мовчки підтримують бандитів. Наша ГО «Територіальна громада миста Ірпінь» буде ставити питання про відкликання цих одіозних членів Ковальчука і Головенка із складу ГР. сподіваюся, що громада підтримає нас своїми підписами.
Інакше: навіщо тоді ми робили Революцію Гідності?!!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2970 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту