Погода: 10°C

Середа, 14 грудня 2016 10:51 Прочитано 2167 разів

«Друзі» мера Карплюка нищать природу під забудову, а винні «горе-активісти»

Автор Юрій Гонта

В Ірпені у приміщенні міської ради пройшло засідання молодіжної громадської ради при Ірпінському міському голові.

У цьому заході, який пройшов у форматі круглого столу, обговорювалися питання працевлаштування молодих спеціалістів, забезпечення їх житлом, ефективного життєзабезпечення міста тощо.
 



У своєму виступі перший заступник міського голови Дмитро Христюк окреслив багато проблем, які сьогодні хвилюють не лише молодь, а й загалом жителів нашого регіону. Одна з найбільш актуальних – енергозбереження. Посадовець розповів про співпрацю із НЕФКО – міжнародною фінансовою установою, завдяки кредитуванню з її боку на 4,5 млн. евро (під 4% річних) в Ірпені впроваджуватимуть енергоефективні технології, що економитиме 60% коштів, а це 12-15 млн. грн. на рік. Спочатку це торкнеться закладів освіти та медицини, а згодом і багатоквартирних будинків. Та чи звертатимуть увагу в цьому плані на приватний сектор? Та й відсотки треба покривати. Натомість «вбухані» колосальні кошти в парки та реконструкцію площі перед міськвиконкомом.
У тому, що Ірпінь потопає після відлиги та дощів у калюжах, Дмитро Христюк ставить у провину будівельним організаціям, які проводили ремонт доріг, оскільки вони не проклали лівньовки. Затягнулися й роботи по вул. Підгірна, яка є об’їзною під залізницею. Виявилося, не врахували, що там торф залягає на 3-5 метрів, тому від цього може «попливти» і дорога, і залізничний міст. Тому дорогу посадовець обіцяє аж навесні, разом з облаштуванням очисних споруд для талих та дощових вод, які потрапляють до річки. А чи не буде такого «плавання» з багатоповерховими будинками, які хочуть зводити на торфі у заплаві річки Ірпінь?

15555746 1003481689796103 1136957596 n


Також Христюк розповідав молоді, що ділянки і в заплаві, і по вул. Єсеніна – територія міста. Хоча правознавці доводять, що ці землі поза межами Ірпеня, і ті, які хочуть забудовувати, – сільськогосподарські, «друзям» мера Карплюка допомагають без зайвої тяганини змінювати їх призначення під спорудження багатоповерхівок (http://irpen.net.ua/item/1660-na-23-sesiji-deputati-veselo-rozdali-irpin-pid-zabudovu-svojim-lyudyam).
А винні у влади, як завжди, місцеві «продажні горе-активісти», які хочуть завести до нашого регіону міфічних київських забудовників. Хоча хіба що лише сліпий не бачить, що стрімкими темпами знищується ліс та ростуть новобудови від «друзів» мера, які переступають закони – і права, і людяності. Сумно, що влада насаджує свою думку в голови молоді, демонструючи подвійну мораль, часто перекручуючи факти на свою користь. Таким чином формується образ так званого «горе-активіста» – міфічного ворога міста, опозиціонера, який виступає проти поступального розвитку. Насправді громадський актив на заперечує облаштування парків та скверів, асфальтування доріг тощо, але наполягає на тому, щоб влада радилася з громадою у питаннях доцільності реалізації проектів та раціонального використання бюджетних коштів, спрямованих на ці заходи, оприлюднювала кошториси виконаних робіт для широкого загалу, щоб Ірпінь залишався зеленим, а не мав лише куценькі парки-резервації для відпочинку людей.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2167 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту