Погода: 15°C

Середа, 23 листопада 2016 17:01 Прочитано 3148 разів

У Гостомелі відбулися громадські слухання по забудові: жодного голосування

Автор

     У середу, 23 листопада відбулися громадські слухання в Гостомелі стосовно зміни детального плану території (забудови) по вулиці Богдана Хмельницького. На ділянці колишніх теплиць (5,4 га) планується побудувати 5 будинків на 6-8 поверхів.




    Ці слухання викликали широкий резонанс. Приміщення Будинку культури «Чотири леви» було заповнене людьми вщент. Інформацію надавали представники державного підприємства НДПІ «Містобудування». Депутат селищної ради Наталія Чигринська зі сцени закликала обов’язково підтримати забудову, оскільки, на її думку, це – єдиний шлях розвитку Гостомеля.
Депутату активно опонували із залу, висуваючи аргументи, що у зв’язку зі збільшенням населення не вистачатиме місць у дитсадках та школах. «Збудуйте дитячий садок, тільки не на 60 місць, а такий, що задовольнив би реальні потреби жителів селища. Зараз ви тільки й робите, що будуєте, бо це вигідний бізнес і для забудовника, і для влади. Так час уже й про людей подбати», - так висловилася мешканка селища Інна Лісняк.
    Представниця «Містобудування» стала пояснювати, що будівництво дитсадка є у детальному плані, щоправда вона не уточнювала час його зведення та кількість місць.
Далі запитали і стосовно власника земельної ділянки, на якій планують забудову. За словами представників «Містобудування», ця земля належить ТОВ «Біг траст», з яким у забудовника існують певні договірні умови, та декільком громадянам (у формі земельних паїв). З ними теж є домовленості.
Далі слово взяв селищний голова Юрій Прилипко, який теж говорив про те, що перспективою селища є забудова: «Я роблю усе від мене залежне, щоби селище розвивалося. Думаю що зроблено вже немало. Та ще краще буде, коли доведемо до кінця справу побудови сучасного житла у нашому селищі. А з цим у нас будуть і дитсадки, і школи, й інша інфраструктура. Буде все, що потрібно жителям селища».
    Знову почалися заперечення із залу, що забудовник лише обіцяє, але не виконує обіцяного. Врешті це переросло в скандал і ледь не дійшло до бійки, коли в однієї жінки, яка задавали запитання, забрали мікрофон.
    На цьому збори й завершилися. Жодного голосування не було. Прийняте за результатами цих слухань рішення відповідно теж відсутнє.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3148 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту