Погода: 8°C

Вівторок, 23 березня 2021 07:34 Прочитано 1202 разів

На відпочинку в Єгипті загинув відомий волонтер та стоматолог з Ірпеня Юрій Юрасюк (оновлено)

Автор

Юрій Юрасюк з пневмонією і діагностованим коронавірусом потрапив під ШВЛ, але, на жаль, чоловіка не вдалось врятувати. Наразі вирішується питання про репатріацію його тіла на батьківщину, повідомляє РБК.



У п'ятницю, 19 березня, на відпочинку в Єгипті помер відомий український волонтерз Ірпеня Юрій Юрасюк. На початку березня чоловік поїхав разом з дружиною Ольгою і двома доньками, але на третій день перебування в Єгипті йому стало зле – почався сильний кашель, проблеми з диханням. Юрія було негайно госпіталізували в лікарню Шарм-ель-Шейха, де встановили діагноз – "Пневмонія". Але вже 9 березня українського волонтера довелося під'єднати до апарату ШВЛ. Юрія Юрасюка намагались врятувати, але на жаль, чоловік помер.

Юрій Юрасюк – знаний фронтовий волонтер і дитячий стоматолог. Він безкоштовно лікував зубки дітям сімей загиблих на сході України. Кілька років був волонтером ГФ "Бучанська Варта". Всі роки війни на Донбасі він допомагав українським військовим. 

 Yuriya Yurasyuk

На відпочинку у Юрія був виявлений коронавірус. Але у його членів сім'ї тест не підтвердився, тому їх ізолювали та повернули додому. Згодом дружина волонтера повернулася до Єгипту і оселилася поруч із госпіталем. Їй не дозволяли бачитися з чоловіком, ані навіть спілкуватися телефоном. Лікарі говорили, що Юрій дуже слабкий і йому потрібно берегти сили.

Як повідомило посольство України в Єгипті: "Посольство з моменту надходження інформації про госпіталізацію Юрія Юрасюка в лікарню підтримувало постійний контакт з дружиною померлого Ольгою Юрасюк і страховою компанією, яка його обслуговувала. На цей момент посольство надає сприяння у репатріації труни з тілом Юрія Юрасюка в Україну".

20 березня в Шарм-ель-Шейх прибув консул України, який зустрівся з дружиною загиблого, де надав їй адвокатську підтримку. Єгипетська сторона взяла на себе всі витрати щодо їхнього перебування в Єгипті, і консул проводить роботу з місцевими туроператорами з приводу надання матеріальної допомоги сім'ї загиблого. Наразі вирішується питання про репатріацію його тіла на батьківщину, повідомляє РБК.


Додаємо пост Nataliia Kovalchuk:

Юрасюк ЮрійПрошу Вашого термінового втручання у вирішенні нагального питання допомоги громадянці України Юрасюк Ользі (+380631164662) в Єгипті в Шарм-аш-Шейху у зв’язку із смертю чоловіка, громадянина України, Юрасюка Юрія Анатолійовича, 1981 року народження.

Суть справи: перебуваючи у Єгипті в Шарм-аш-Шейху, раптово захворів на Covid-19, тест з України негативний. У своєчасній кваліфікованій медичній допомозі йому було відмовлено, у тому числі стаціонарному лікуванні. У результаті цього чоловік помер.

У наданні виписок із історії хвороби та пояснень відмов госпіталізації громадянці України Юрасюк О.І. відмовлено. На звернення за допомогою у Посольство України в Єгипті реальна допомога не отримана. Зі слів громадянки допомога з документами і вирішення проблеми можливі за додаткову плату. Фінансові ресурси громадянки обмежені.

Просимо звернути увагу на недопустимість халатного відношення до вирішення проблем громадян України, які перебувають за кордоном у тяжких обставинах та суперечать ст. 3 Конституції України, яка визначає, що людина, її життя і здоров’я , честь і гідність, недорканість і безпека визначаються в Україні найвищою соціальною цінністю та суперечить ст. 3 Положення про Міністерство закордонних справ України, щодо захисту прав і інтересів громадян України

Загиблий громадянин України займав активну громадську позицію, був відомим волонтером на фронті сходу України, дитячим лікарем.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 1202 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту