Погода: 8°C

Середа, 17 березня 2021 19:08 Прочитано 2376 разів

Залиште мрію влаштувати дитину у комунальний садок в Ірпені! Черга вже більше 3000 дітей. Аналітична стаття

Автор
Залиште мрію влаштувати дитину у комунальний садок в Ірпені! Черга вже більше 3000 дітей. Аналітична стаття

Як швидко ростуть діти… особливо чужі… особливі ті, що стоять в черзі тай так і не потрапляють в комунальний садочок Ірпеня.
Через швидкі і бездумні темпи забудови багатоповерхівками, навантаження на соціальну інфраструктуру лише збільшується і варто сказати НЕ ДЯКУЮ пану екс-меру Карплюку та його команді ПП «Нові обличчя» за гармонійний розвиток соціального колапсу.



В 2017 році в черзі на влаштування в садочки Ірпеня чекали 1779 дітей, а в 2018 лише 1 279 https://irpen.net.ua/item/2800-napovnennya-sadochkiv-ta-1-3-klasiv-shkil-m-irpin-stanom-na-2018-r.html А потім забудова міста пішла ще з більш шаленими темпами, і станом на 2021 рік в черзі на вступ до дошкільних навчальних закладів очікує 3 595 діточок! Це діти різного дошкільного віку.

Якщо порахувати загальну проектну потужність всіх садочків Ірпеня, то вийде цифра в 1 507 місць ( reg.isuo.org.). Тобто, якщо подвоїти кількість садочків що вже є, потреба населення не буде покрита!

Так, за певний період часу, додалися садочок «Знайко» та «Смайлик», але ви бачите в цифрах, що проблему вони не вирішують.
Станом на 17.03.2021 на вступ до садочку подано заяв:

  • ДНЗ «Віночок» , вул. Київська, 18 – 268
  • ДНЗ «Веснянка», вул. Полтавська, 5 - 139
  • ДНЗ «Сонечко», вул.Вериківського, 1 - 326
  • ДНЗ «Радість», вул. Миру, 1а – 330
  • ДНЗ «Бджілка», вул. 9-та лінія, 4а – 357
  • ДНЗ «Колібрі», вул. Г.Сковороди, 9 – 904
  • ДНЗ «Лісова пісня», вул. Ярославська, 7 – 722
  • ЗДО «Знайко», вул. Курортна, 9 – 126
  • ЗДО «Казка», пров. Героїв, 1 – 213
  • ЗДО «Смайлик», вул. Незалежності, 5а – 159
  • Ірпінське НВО «Освіта», ДНВЗ «Джерельце», вул.Троїцька, 21 - 51

Отже, беззаперечним лідером поміж садків є «Колібрі»: 904 заявки на вступ до садочку при проектній потужності 140, та фактичній наповнюваності 368 дітей!

Садочок Колібрі Ірпінь

Це величезний мікрорайон (Синергія, Фаворит, Затишний, Річ Таун) , який ще в далекому 2017 році нараховував 320 діточок в черзі до цього закладу. З тих пір, тут не з’явилося жодної школи чи нового садка. За приблизними підрахунками тут проживає 18 тисяч населення.
І це не межа! ЖК «Бургундія» (яку пов’язуються з екс-мером Карплюком) вже почала будівництво 3 багатоповерхівок в цьому районі https://www.irpin.online/v-irpeni-poshkodyly-gazovu-trubu-na-zhk-burgundiya-yake-zvodyt-eksmer-irpenya-karplyuk/
Не забуваймо, замість Ірпіньмашу може з’явитися новий житловий район на 19 тисяч мешканців і це аж ніяк не полегшить долю інфраструктури міста. До речі, маєте бажання долучитися до Пропозицій по розробці детального плану забудови території Ірпіньмашу, прошу: тут є всі інструкції https://drive.google.com/drive/folders/15RR2LIk82_4-x-Hgvg2YQk4PL7YZ71Zl?usp=sharing Це не складно! Лише потрібно встигнути до 19.03.2021 р.

plan irpen

Друге місце посідає «Лісова пісня», де в черзі 722 дитини. Там при проектній потужності в 330 місць, виховується 521 дитина.

Садик Лісова Пісня Ірпінь

Два дошкільних заклади які не перевищують нормативну наповнюваність це Ірпінське НВО «Освіта», ДНВЗ «Джерельце» (при нормативній наповнюваності в 80 місць, відвідує заклад 74 вихованця) та ЗДО «Знайко» (кількість дітей 118, при нормативі 140). Також, ЗДО «Смайлик» в сайті reg.isuo.org показує знак рівно між їх нормативною наповненістю та кількістю дітей в 117.
Як висновок, прошу уявити, яке зараз навантаження на освітню структуру, та яке навантаження буде в перспективі. Всьому є адекватні рамки…тій самій багатоповерховій забудові…мали б бути…чи не так?
Освітні нормативи для того і існують, щоб персоналу в садочках було зручно та комфортно працювати і, відповідно, надавати послугу якісно. Щоб дітям та їх батьками було також, зручно та комфортно отримувати послугу, і врешті задоволення від розвитку їхніх малюків.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2376 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту