Погода: 8°C

Четвер, 11 лютого 2021 10:39 Прочитано 449 разів

Протест проти незаконної забудови ЖК “Ютландія-2” в Ірпені

Автор

Громада Ірпеня виступила проти будівництва ЖК “Ютландія-2”. Активісти перекривали вулицю та трощили паркан. Місцеві кажуть: їм несила далі дивитися на свавілля забудовників і місцевої влади. То ж змушені вдаватися до радикальних акцій протесту.



Вчора, 10 лютого відбувся протест проти будівництва ЖК “Ютландія-2”. Люди перекрили вулицю Університетську з плакатами: “Громада проти багатоповерхівок” та “Ні будівництву ЖК “Ютландія-2””. За словами правозахисника Віталія Купрія: “Більшість багатоповерхових будинків зводились з явним порушенням законодавства, а саме: ухвалюють рішення про зміну цільового призначення земельних ділянок, які фактично не відповідають генеральному плану та посилаються на документи які є застарілими, не чинними по факту й однозначно цим керує міський голова Олександр Маркушин”.

Utl park2

У результаті одна з груп активістів на території будівельного майданчика ЖК “Ютландія-2” почала трощити паркан, оскільки впевнені, що тільки такими методами можна щось добитися від влади, тому змушені вдаватися до радикальних акцій протесту.

Utl park

На місці події працювали група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Бучанського районного управління поліції.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. Кримінального Кодексу України "Порушення недоторканості житла" ч.1. Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 449 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту