Погода: 9°C

Понеділок, 25 січня 2021 15:20 Прочитано 382 разів

Проїзд в Ірпені для школярів збільшиться з 1 гривні до 5 гривень

Автор

За словами представників Ірпінського АТП, стримувати підвищення ціни вони більше не можуть. Протягом багатьох років, школярі їздили маршрутками за 1 гривню без компенсації повної вартості з місцевого бюджету – усі витрати на себе брала компанія-перевізник.



Наразі, через карантин, фінансовий стан перевізника не має можливості покрити витрати за проїзд. Причиною підвищення оплати проїзду є результат карантину в місті. Як розповів менеджер-управління на автомобільному транспорті ТОВ «Ірпінське АТП 13250» Олег Сотніков, перший локдаун, зупинив підприємства транспорту й це позначилося дуже серйозно на фінансовому стані підприємств, тому що дуже великі обсяги кредитних ресурсів були залучені в останні роки для придбання нового рухомого складу. Були придбані для міста Ірпінь за останні три роки нові транспортні засоби для перевезення пасажирів, обладнані пристосуваннями для перевезення людей з обмеженими можливостями.

Раніше, за домовленістю з місцевими органами влади, школярів у регіоні перевозили за нижчою ціною, ніж вартість перевезень пасажирів у межах міста. Вартість проїзду, затверджена виконавчим комітетом Ірпінської міської ради ще у 2018 році, була 7 гривень, а школярів возили за 1 гривню. Різницю між тарифами на перевезення звичайного пасажира і школяра у розмірі 6 гривень брали на себе транспортні компанії, які працюють на ринку.

З 25 січня було запропоновано платити за проїзд школярам 5 гривень. Але це все одно нижче на 2 гривні, ніж сплачують звичайні пасажири в автобусах, які курсують по місту.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 382 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту