Погода: 3°C

Понеділок, 19 жовтня 2020 05:05 Прочитано 1047 разів

ТЕРМІН ОКУПНОСТІ ПРОЄКТІВ ПОБУДОВИ САНАТОРІЮ АБО ТАБОРУ – 8-12 РОКІВ, ТОМУ МІСЬКА ВЛАДА МАЄ ПІДТРИМУВАТИ ТАКІ ПРОЄКТИ

Автор Вікторія Ковальова

Один із інструментів збереження оздоровчого цільового призначення земельної ділянки під колишнім табором «Восток» – громадські слухання і подетальний план розробки території.



На сьогодні зміна цільового призначення землі під «Востоком» – оздоровчого – заборонена. Згідно містобудівної документації тут не може бути ані багатоквартирної забудови, ані котеджних будиночків. Позиція багатьох партій в Ірпені полягає в тому, що потрібно зупинити забудову рекреаційних земель. Про це на зустрічі з мешканцями, які проживають навколо території «Востоку» заявив директор ТДВ компанія «БЕСТ» Олексій Зіневич, який очолює Ірпінську раду партії «Удар».

Зіневич про Лагерь Восток

За його словами, потрібно розробити подетальний план і провести громадські слухання. Наразі власник земельної ділянки під «Востоком» не має права зводити тут житло... «Разом з тим, в цій ситуації потрібно поважати право власності і діяти в межах законодавства. Місто, наприклад, може піти власнику назустріч і звільнити, скажімо, від сплати за землю», – сказав О. Зіневич.


Редактор газети «Інформаційний портал» Костянтин Хафізов, який є кандидатом №1 округу 3 в Ірпені від «Удару» повідомив, що оскільки понад 10 років спеціалізується на захисті зелених зон, готовий сприяти висвітленню ситуації навколо «Востоку» в «Інформаційному порталі».

На думку депутата Ірпінської міської ради Володимира Карпенка, місто Ірпінь має зберегти санаторії і табори в їхньому колишньому статусі. Це дозволить зберегти зелені лісові «легені» Ірпеня, сприяти благоустрію території, отримати податкові надходження, створити робочі місця. «На жаль, в 90-ті і 2000 роки більшість ірпінських санаторіїв і таборів перейшли в приватні руки. Тому Ірпінська міська влада має найти з власниками цих земельних ділянок компроміс та розвивати ці території. Місто має задати правильний вектор руху», – зауважив депутат. За його словами, компроміс може полягати в наданні податкових преференцій для проєкту побудови табору або санаторію, замовлень від міста або обласної адміністрації на оздоровлення дітей. «На жаль, термін окупності проєктів побудови санаторії та таборів – 8-12 років. Як варіант, можна було би розглянути побудову на цій ділянці проєкту на кшталт заміського клубу відпочинку «Адмірал»», – вважає Карпенко.

Карпенко про Восток
На недавній зустрічі партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк зауважив, що власник земельної ділянки по Київській 81 Дмитро Осипенко розглядав на цій території, проєкт побудови басейну. Дана інформація наразі уточнюється. Нагадаємо, що влітку цього року на зустрічі з ініціативною групою по створенню ОСН «Восток» Д. Осипенко повідомив, що має намір змінювати «оздоровче» цільове призначення ділянки на «житлову забудову».


Земельна ділянка піонерського табору «Восток» надавалася в оренду Всеукраїнському Благодійному Фонду (ВБФ) «Соціальне партнерство» з 2004 року. В 2011 році 15 листопада за рішенням Ірпінської міської ради ділянку продають ВБФ у приватну власність за 5,5 млн грн. У січні 2017 року земельну ділянку на Київській 81 викупила компанія ТОВ «ДІМАКС ІНВЕСТ», засновником якої є забудовник багатоквартирних житлових будинків під торговою маркою «Нові метри» Дмитро Осипенко.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1047 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту