Погода: 8°C

П'ятниця, 26 липня 2019 14:47 Прочитано 5044 разів

Як ірпінчанам повернути в аптеку неякісні ліки?

Автор

Мало хто знає, що з 1 січня 2019 року в аптеку можна повернути ліки і вироби медичного призначення неналежної якості, якщо недоліки виявлено у межах строку придатності. Про це повідомили в прес-службі МОЗ України.



Ми вирішили розібратися, наскільки ефективно запрацює така система серед рядових і потенційних споживачів.

 

Щоб повернути лікарські засоби і вироби медичного призначення, необхідно встановити факт неналежної якості, він підтверджується наступними документами:

• висновком відносно якості лікарських засобів, виданими підлеглим лабораторією територіального органу Держлікслужби або уповноваженим лабораторією;

• розпорядженням Держлікслужби про заборону обігу лікарського засобу.

 

Процедура повернення лікарських засобів і виробів медичного призначення є надто складною - для визначення критерію неналежної якості лікарських засобів необхідно звертатися в Уповноважені на те органи, і невідомо наскільки швидко можна отримати такий висновок.

Крім того, споживачам необхідно пред'явити касовий чек. Якщо мова йде про складний побутовий товар, у вас зажадають розрахунковий документ і технічний паспорт або інший документ, що його замінює, з позначкою в дату продажу.

Також треба враховувати, що ліки і вироби медичного призначення належної якості, відпущені з аптек, поверненню не підлягають. Оголошення про це має бути розміщено в залі обслуговування.

«Щоб убезпечити себе і не придбати неякісні ліки, варто перевіряти офіційний сайт Держлікслужби, де є інформація про заборонені препарати», - радить юрист.

Крім того необхідно пам'ятати, що на вимогу покупця аптеки повинні надати документи, що підтверджують належну якість продукції зокрема сертифікат якості виробника.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 5044 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту