Погода: 12°C

П'ятниця, 05 липня 2019 07:21 Прочитано 4643 разів

Різдво пророка, предтечі і хрестителя Господнього Івана

Автор
Різдво пророка, предтечі і хрестителя Господнього Івана

Хто ми є, християни чи досі язичники?
7 липня ми святкуємо Різдво Івана Предтечі і Хрестителя Господнього – одного з найвеличніших пророків.



Саме він не тільки проповідував прихід Месії, а мав можливість особисто зустріти й охрестити Його. Іван Хреститель народився в одному з юдейських міст, сучасна назва якого Ейн Карем. Він був сином священника Захарії та його дружини Єлисавети, які були бездітними. Господь дарував їм дитину, коли вони вже були похилого віку. На шостому місяці вагітності Єлисавети до подружжя навідалася Пресвята Богородиця, і Єлисавета сповнилася Духа Святого.
Різдво Івана Хрестителя супроводжувало чудо: коли ангел Гавриїл сповістив батька про зачаття сина, Захарія онімів через свої сумніви. А коли Іван Предтеча народився, батько знову заговорив. У цей день Церква закликає вірних до радості, адже це початок здійснення спасенного Божого задуму: Предтеча готує шлях до спасіння, а Христос його здійснює.


З III століття свято Різдва Івана Предтечі шанували як східні, так і західні християни – його називали "світлим торжеством" і "правицею Сонця правди". На початку IV століття свято було введене у християнський календар.


У наш час деякі християни не розуміють релігійну суть свята. Зважаючи на поєднання язичницьких та християнських елементів в українській культурі, день Різдва Івана Хрестителя називають днем Івана-травника, Івана-чаклуна. Згодом до цієї назви додали ще слово “Купала” на честь язичницького бога, якого шанували в ці дні наші пращури. Церква постійно намагалася розвінчати міфи про свято Івана Купала і пояснити, що ця назва не має нічого спільного із християнством. Купало — язичницький божок, якого ми зреклися із прийняттям християнства.
Святий Іван Хреститель закликав до покаяння, до відречення від сатани і навернення до Бога. Отож святкуймо сьогодні це велике свято Різдва Івана Хрестителя, відновлюючи нашу віру у перемогу Христа над дияволом!


Запрошуємо всіх на недільне богослужіння, яке розпочнеться о 8.30 ранку.
Наш храм знаходиться за адресою м. Ірпінь вул. Котляревського 50а, у Покровському парку (дерев'яних скульптур), навпроти Алеї Героїв АТО.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 4643 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту