Погода: 10°C

Субота, 20 квітня 2019 05:48 Прочитано 7241 разів

Воду будуть хлорувати? Про що свідчить тендер?

Автор

Останнім тижнем мережею поширилась інформація про те, що Ірпінська міська рада розмістила в системі публічних закупівель "Prozorro" тендер на будівництво станції знезалізнення, кошторис якої передбачає будівництво хлораторної.



Screenshot 3

 

Документи свідчать, що для очищення води мав використовуватись гіпохлорат натрію. В невеликих концентраціях дана речовина безпечна для людини, однак одночасно з цим використовується як основний реагент у відбілювачах та засобах для чистку унітазів та має 2 клас небезпеки для здоров'я (1 клас, наприклад, має ацетон, а 3 - ортофосфатна кислота та хлор) та 1 за реакційністю (при нагріванні може ставати нестабільним) по шкалі NFPA 704. Також гіпохлорат натрію є окисником та дає змогу хімікатам горіти без доступу повітря. Завдяки своїм окисним властивостям під дію корозії від гіпохлорату натрія у водному розчині потрапляють майже всі метали.

Screenshot 2

Екс-очільник КП "Ірпіньводоканал" та перший застуник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин назвав статтю ІА "Погляд" схожого змісту в якій міське керівництво було звинувачене у байдужості до якості питної води в Ірпені "фейком" однак факти і документи свідчать про інше. Навіть враховуючи те, що наразі тендер скасовано, невідомо як в подальшому буде використовуватись документація розроблена для його проведення.

Screenshot 1

Нагадаємо. Часом раніше, голова фракції "Нові обличчя" в Ірпінській міській раді Максим Плешко під час поїздок Гостомелем запевняв мешканців, що після проходження через станції знезалізнення вода буде ставати артезіанською.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 7241 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту