Погода: 8°C

Середа, 13 лютого 2019 18:54 Прочитано 5086 разів

Забудовник "Орлан-інвест-груп" будує проблемні будинки: пліснява, протікання даху, а тепер ще й непрацюючі ліфти - ЖК “Фаворит”

Автор Юлія Гапон
Забудовник "Орлан-інвест-груп" будує проблемні будинки: пліснява, протікання даху, а тепер ще й непрацюючі ліфти - ЖК “Фаворит”

Жителям ЖК “Фаворит” забудовника “Орлан-Інвест груп” (власник — Антон Мирончук, наближений до “відставного” ірпінського міського голови Володимира Карплюка), м’яко кажучи, не позаздриш. Перелік проблем новобудови — нескінченний…



То люди змушені проживати без тепла, світла та їжі, то в будинку протікає дах, то виникає пожежа… І це при тому, що ЖК здали із затримкою в 1,5 роки і незаконно побудували на комунальній землі, що належить громаді. А тепер нав’язаний забудовником ЖЕК ще й вимкнув людям ліфти та “намалював” борги. Мешканці ЖК у відчаї закликають інвесторів не купувати квартири у “Фавориті” та “Фавориті-2”, який будують поряд.

Про те, що в 10-поверховій новобудові вимкнули ліфт, стало відомо 12 лютого від мешканки ЖК, яка розмістила у себе на сторінці пост обурення з фотографією офіційної відповіді ЖЕКу забудовника під назвою “Ютілітіс” про те, що він, розірвавши договір на обслуговування їхнього будинку (в односторонньому порядку), відмовляється здійснювати управління ним.

“Нам в п’ятницю відключили всі ліфти в “Фавориті”, тому що ми створили ОСББ. Виявляється, це “порушення законодавства”. А тут ще ми вирішили контролювати роботу ЖЕКу забудовника “Ютілітіса”. Зауважте, КОНТРОЛЮВАТИ. Ми НЕ відмовлялися від них, але вони тут же відмовилися від нас (див. фото внизу)”, – обурюється мешканка ЖК Вероніка Курочка.

Пліснява, протікання даху, а тепер ще й непрацюючі ліфти — далеко не повний перелік проблем ЖК “Фаворит” забудовника “Орлан-Інвест Груп”
Реакція “Ютілітіса” на створення ОСББ

За її словами, крім цього, жителям “намалювали дутий борг” за обслуговування будинку (включно з квартирами, в яких люди не живуть, але за які треба платити іншим).

Також пані Вероніка розповідає, як ЖЕК нав’язували людям: “Нікому не видавали документи на право власності, поки ти не підпишеш договір з ЖЕКом забудовника — “Ютілітісом” — і не сплатиш за вивезення будівельного сміття на ТРИ роки ВПЕРЕД”(близько 350 тис. грн з будинку). Вона стверджує, що сміття відмовилися вивозити вже з січня 2019 року, до того ж, у розшифровці боргів забули перерахувати повернення грошей, адже обслуговували не три роки, а 4 місяці.

Ще одна проблема — домофони: “У договорі вони є і в акті прийому-передачі квартири є. А ПО ФАКТУ — НІ. А не підпишіть акт прийому-передачі, то нема вам тоді права власності. МИРОНЧУК особисто обіцяв поставити їх до кінця 2018 року… Один під’їзд вже не чекає, самі собі встановили”.

На цьому перелік озвучених мешканкою ЖК проблем не закінчується, ознайомитися з ним можна тут.

Тож завтра, 14 лютого, люди збираються зустрітися з представниками забудовника та керівництвом міста. Про це “Погляду” розповів член ОСББ, який представляє четвертий під’їзд комплексу, Сергій Бордюх. Зустріч планують, незважаючи на те що, за його словами, Антон Мирончук особисто говорити з людьми відмовляється.

Пліснява, протікання даху, а тепер ще й непрацюючі ліфти — далеко не повний перелік проблем ЖК “Фаворит” забудовника “Орлан-Інвест Груп”
Представник ОСББ Сергій Бордюх

Принцип, за яким реагує на звернення забудовник, він пояснює наступним чином: “Мені зателефонували сусіди пізно ввечері, сказали, що вода перемерзла на 4-му поверсі. Я подивився: дійсно, всі лічильники 4-го поверху перемерзли, вода не потрапляє. Викликаємо аварійну службу — ніякої реакції. Сусіди дзвонили в “Ютілітіс” — ніякої реакції. Ми знайшли причину, перекрили потрапляння холодного повітря, а це було мінус 15 всього-навсього. Поставили там пушку, почали відігрівати. Відігріли. На ранок я приходжу з заявою про те, що такий випадок був і потрібно прийняти міри — заяву не прийняли. Просто не прийняли”.

“Всім все одно. І знову таки, влада міста, прокуратура, ви де? З п’ятниці хворі, літні люди, малі діти ходять пішки. Будинок на 10 поверхів, 8 під’їздів!!! Загалом, думаю, жителі нашого ЖК “Фаворит” все допишуть, що я пропустила. І додадуть, що зовсім поруч будується “Фаворит-2″. Майбутні інвестори, читайте і робіть висновки. А всі контролюючі структури, годі спати вже”, – у відчаї підсумовує Вероніка.

Залишається тільки сподіватися на те, що ситуація зрушить з мертвої точки, і інвесторам таки вдасться вирішити свої проблеми.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 5086 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту