Погода: 9°C

Четвер, 26 квітня 2018 08:50 Прочитано 1669 разів

Мистецька столиця – місто Ірпінь. Художня виставка «Кольорове коло 2018»

Автор

20 квітня 2018 року Оргкомітет Культурно-мистецького проекту "Київські історії. Андріївський узвіз" та музей-майстерня ім. Івана Кавалерідзе започаткував арт-проект "Кольорове коло", що об'єднав творчі шляхи усіх поколінь. В рамках даного проекту Художня школа академічного рисунку і живопису «Irpen Art School», що вже понад 2 роки працює в місті Ірпінь, долучилася творчими роботами своїх вихованців – талановитих жителів усього Ірпеня і Приірпіння, які роблять перші кроки на шляху мистецького життя.



 

На виставці представлено 15 авторських творів юних вихованців у жанрах: графіка, акварельний живопис, олійний та акриловий живопис на полотні. З них 13 – виконано з натури та 2 – методом копіювання на форматах А3. Загалом понад 150 творчих робіт представлено у двох залах музею-майстерні та понад 100 відвідувачів побачили на власні очі калейдоскоп поколінь у картинах в день відкриття.

IMG 20180420 183402

Художня виставка «Кольорове коло 2018» має на меті єднання поколінь мовою мистецтва, зміцнення сімейних взаємозв’язків і взаємоповаги, виховання юного покоління у класичних Національних традиціях, посилення згуртованості і самосвідомості української нації.

Звісно, проблеми є, але у нелегкий для країни час, піднесення самосвідомості і віри у себе, у свою державу є найнеобхіднішим елементом для подальших життєвих кроків нового тисячоліття, часу, коли прийде нова зміна високоякісного рівня. Хоча проблема взаємин батьків і дітей щодня нагадує про себе і дезорієнтує перспективну молодь у непростому соціальному світі, дану мистецьку подію спрямовано на глобальне вирішення складних ситуацій шляхом єднання поколінь мовою мистецтва. «Де є мистецтво – там жиє душа і саме благородство душі робить наші вчинки кращими» – зазначила у вступноу слові директор Арт-центру «Irpen Art School» Євгенія Харгрі.

IMG 20180420 183417

Учасниками виставки стали 6 мистецьких організацій Київщини, громадяни з різних міст України усіх вікових категорій: від наймолодших (9 років) до людей поважного віку.

Найбільшу увагу глядачів у день відкриття привернула графічна картина Єви Тиханюк (15 років), що має назву «Натюрморт з ковшем» і виконана з натури та акварельний живопис на форматі А3 вихованиці Валерії Овчиннікової – "Мій Ірпінь". Усі жителі славного міста Ірпінь добре знають, що саме такий архітектурний ряд, що зображено на картині Валерії, знаходиться на у самому серці «Мистецької столиці» на Центральній площі, і є окрасою як для жителів, так і для гостей міста. Варто відзначити, що Валерії зараз усього 16 років, але тему урбаністичного пейзажу вже доносить пензлем на папері майстерно і точно. Даний твір у черговий раз взяв участь у художньому проекті. Вперше робота "Мій Ірпінь" стала учасником I Всеукраїнського мистецького пленеру "Намальованій Ірпінь 2017", де була удостоєна пильною увагою глядачів й відзначена дипломом.

Мистецтво розвивається стрімко, тому кожен поціновував прекрасного, хто приїздить до столиці України, має можливість відвідати до 2 квітня виставку «Кольорове коло 2018» у Музеї-майстерні імені І.П. Кавалерідзе – історичній споруді, де ще у 1911 році працював над проектом пам’ятника княгині Ользі майбутній видатний український скульптор, кінорежисер і драматург, народний артист України.

       Зростаємо творчо разом!

       Посилання на подію з офіційної сторінки «Irpen Art School»:

https://www.facebook.com/events/402611750148651/permalink/402809246795568/

       Запис прямої трансляції з відкриття:

https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=lf3gHXTI57M

Дата відкриття: 20 квітня, 18:00

Адреса: м. Київ, вул. Андріївський узвіз, 21, музей-майстерня Івана Кавалерідзе

Тривалість: до 2 травня о 18:00, урочисте вручення дипломів.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1669 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту