Погода: 10°C

Понеділок, 05 лютого 2018 17:00 Прочитано 3503 разів

3 роки «відродження» на Ново-Оскольській. Частина 2

Автор Андрій Полищук

З вуст міської влади постійно лунають фрази про дивовижний розвиток м.Ірпіня, зокрема дуже надихає лозунг «3 роки відродження Ірпеня». Однак, коли за настановами мудрих — довіряй лише справам, а не словам — намагаєшся розгледіти хоча б ознаки відродження, то виявляється, що це стосується не всіх куточків Ірпеня, а, як правило, тільки тих, які на видноті, тобто для показухи… і вул. Ново-Оскольська тому яскравий приклад.



 

Я, як житель вулиці Ново-Оскольська, дуже занепокоєний тією ситуацією, яка сталася за ці так звані «3 роки відродження» в цілому мікрорайону «БТР», а не тільки по вулиці Ново-Оскольська:
• Скаженіла антилюдська щільність населення як у КИЄВІ
• Відсутність жодного парку на площі 155 га та населенням більше 20 тис людей
(розглянуто в першій частині: http://irpen.net.ua/item/2815-3-roki-vidrodzhennya-na-novo-oskolskij-chastina-1)

• Відсутність жодної школи
• Один садочок із проектною потужністю в 140 місць та поточним навантаженням в 300 дітей та чергою в 617 дітей
• Відсутність жодного майданчика для відпочинку дорослого населення, занять фізкультурою, вигулу собак, недостатня площа майданчиків для стоянки машин.
• Критичний стан системи водопостачання, яка із 2007 року потребує капітального ремонту та була спроектована на значно менше навантаження.
• Дороги без лівньовок.

Перша частина статті знаходиться за посиланням (http://irpen.net.ua/item/2815-3-roki-vidrodzhennya-na-novo-oskolskij-chastina-1)
Продовжуємо розгляд 3 років «відродження» на вулиці Ново-Оскольська.

Відсутність жодної школи
Ще в далекі 90-ті в мікрорайоні «Машторф» діяла середня школа №10, яка була розрахована і на обслуговування дітей з мікрорайону «БТР». Так, вона була маленька та не найкраща і місті, тому її потім закрили. Однак за «3 роки відродження Ірпеня» в мікрорайоні «БТР» було збудовано більше 5,5 тис квартир, тобто населення зросло мінімум на 12тис людей (вже не кажучи про мікрорайон «Машторф»), з них більше 1 тис —це діти. Де їх школа? Куди їм ходити? В інші школи їздити? Інші школи відповідно до звіту виконуючого обов'язки начальника управління освіти і науки Ірпінської міської ради Олега Білоруса за 2017 рік https://www.04597.com.ua/news/1833118  школи перенавантажені від проектної потужності в середньому на 50%. Тому постає питання, чому в мікрорайоні «БТР» за таких масштабів розбудови не було збудовано жодної школи? Місця нема?

06 Кадастровая карта 01 комунальной собственности

Так, тепер нема, але було і в достатній кількості, однак там були збудовані різні ЖК, зокрема:
• «Річ Таун» — подейкують, що це ЖК має відношення до Володимира Карплюка);
• ЖК «Синергія3» пана Оверка, до речі, депутата одного з районів мікрорайону «БТР»;
• ЖК «Фортуна».
(детальніше про ЖК в першій частині)
Всі вони збудовані на землях комунальної власності. Дивне рішення відділу містобудування та архітектури Ірпінської міської Ради в рамках «3-х років відродження Ірпеня».


Відсутність садочків
Фактично є єдиний садочок «Колібрі» з проектною потужністю на 140 дітей, однак вже зараз там перебуває 300 дітей, а в черзі станом на січень 2018 року 617 дітей! Саме будівництво садочка — впевнений крок місцевої влади, однак назад: садочок був збудований паном Оверко (ЖК «Синергія …»), взамін чого міська влада виділила йому поряд земельну ділянку з комунальної власності під будівництво ЖК «Синергія 3» на 945 квартир. Простіше кажучи, садочок «Колібрі» не зможе покрити потреби навіть ЖК «Синергія 3», вже не кажучи про інші ЖК забудовника пана Оверко, що активно будує житло в мікрорайоні «БТР»: ЖК «Синергія», ЖК «Синергія2», ЖК «Синергія2+», та ЖК «Синергія3+», яка запланована до побудови поряд. Подейкують, що десь вже намітилось навіть ЖК «Синергія 4». Про інші ЖК інших забудовників та приватний сектор — й годі мріяти. Досить дивна соціальна відповідальність забудовників та керманичів міста по відношенню до його мешканців. Не вже це те, що мається на увазі під лозунгом «3 роки відродження Ірпеня»?

Відсутність майданчиків
Особливий вклад у «відродження» мікрорайону «БТР» зробив бувший голова відділу містобудування та архітектури — Копач Михайло Іванович. Завдяки йому вся частина Б науково обґрунтованої території Кринички була відправлена під забудову багатоквартирними будинками, тоді як відповідно до генерального плану міста Ірпінь там можлива лише садибна та котеджна забудова! Тобто це будинки для однієї сім’ї.

07 ген план
Однак там збудовані багатоквартирні будинки від 5-ти поверхів. Особливий вклад в це зробив пан Оверко, який там збудував ряд 10-ти поверхових будинків ЖК «Синергія» (на схемі під номером 12 в першій частині статі).

08 мітобудівні

Однак найцинічніше це те, що не тільки на цій території, а й у всьому мікрорайоні відсутні необхідні відповідно до Державних будівельних норм наступні майданчики: для відпочинку дорослого населення, занять фізкультурою, вигулу собак. А наявні майданчики, зокрема для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та стоянки автомашин, збудовані із порушеннями та недостатньою площею.

Дороги без лівньовок
3 роки відродження мікрорайону «БТР» дійсно можна відзначити будівництвом автомобільної дороги «Мечнікова – Ново-Осколькка — Джерельна» та частини вул. «Лисенка». Дорогі дійсно якісні, але й тут хлопці відзначилися. Кажу це не тому, що шукаю недоліки і хочу критикувати, а просто я сам, особисто, звертався з цим питанням до відповідних осіб, щоб на нових дорогах, враховуючи ландшафт місцевості і досвід місцевих мешканців, зробити так звані «лівньовки» — пастки по бокам дороги для води, яка збирається на схилах дороги. Обіцяли, що все буде добре, однак по факту, теперь вул Ново-Оскольська, можна сміливо перейменовувати у вул. «Річна», оскільки більш-менш середній дощик просто заливає водяними потокам проїзджу частину вул.Ново-Оскольська так, що машини просто обливають пішоходів, що йдуть по тротуарам.

Дивлячись на таке недбале, нахабне та нехлюйське відношення місцевої влади до розбудови мікрорайону «БТР» місцева громада 24 грудня 2017 року провела місцеві громадські слухання в санаторії «Дружний», на яких вирішувала шляхи врятування мікрорайону від соціальної та екологічної катастрофи.
Результати цих обґоворень винесені 6 лютого на сесію Ірпінської міської Ради. Подивимося чим живуть та про що піклуються депутати — представники інтересів жителів Ірпеня. Адже депутата оцінюють не за передвиборчими словами, а за реальними справами, які починаються з голосування (прийняття рішень).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3503 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту