Погода: 8°C

Понеділок, 05 лютого 2018 16:24 Прочитано 3557 разів

3 роки «відродження» на Ново-Оскольській. Частина 1

Автор Андрій Полищук

З вуст міської влади постійно лунають фрази про дивовижний розвиток м.Ірпіня, зокрема дуже надихає лозунг «3 роки відродження Ірпеня». Однак, коли за настановами мудрих — довіряй лише справам, а не словам — намагаєшся розгледіти хоча б ознаки відродження, то виявляється, що це стосується не всіх куточків Ірпеня, а, як правило, тільки тих, які на видноті, тобто для показухи… і вул. Ново-Оскольська тому яскравий приклад.



 

Я, як житель вулиці Ново-Оскольська, дуже занепокоєний тією ситуацією, яка сталася за ці так звані «3 роки відродження» в цілому мікрорайону «БТР», а не тільки по вулиці Ново-Оскольська:

• Скаженіла антилюдська щільність населення як у КИЄВІ
• Відсутність жодного парку на площі 155 га та населення більше 20 тис людей

• Відсутність жодної школи
• Один садочок із проектною потужністю в 140 місць та поточним навантаженням в 300 дітей та чергою в 617 дітей
• Відсутність жодного майданчика для відпочинку дорослого населення, занять фізкультурою, вигулу собак, недостатня площа майданчиків для стоянки машин.
• Критичний стан системи водопостачання, яка із 2007 року потребує капітального ремонту та була спроектована на значно менше навантаження.
• Дороги без лівньовок.


Щільність населення як у КИЄВІ

Мікрорайон «БТР» — частина міста площею в 155га, обмежена вулицями Лисенка, Київська, траса «Забуччя-БКЗ», ПАТ «Ірпінь-Маш».

01 Площа мікрорайону БТР
За ці 3 роки «відродження» тільки в 4-х кварталах (квартали новобудов) вздовж вулиці Джерельна та Ново-Оскольська було збудовано більше 5,5 тис квартир. Зокрема зараз на даний час кількість квартир у новобудовах складає 6243 квартири, тобто при коефіцієнті 2,5 людини на квартиру, то, при повному заселенні цих новобудов, кількість мешканців тільки на цій території складе більше 15,5 тис людей.
Для розрахунків були взяті фото із супутника, відкриті дані від ріелторів та калькулятор.

02 БТР 2017 копия02- Фото 

03 БТР 2017 серый нумерация

04 розрахунок кількості квартир

Площа кварталу новобудов була взята з публічної кадастрової карти.

05 Квартали новобудов

Таким чином щільність населення кварталів новобудов складає: населення 15 607,5 чоловік / площа 29,69 га = 525,7 чол/га. А що кажуть на це Державні будівельні норми (ДБН)?
У примітці5 п3.7 ДБН «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень ДБН 360-92**» зазначається, що «Величина щільності населення житлового кварталу може бути прийнята більше як 450 люд./га (у значних ( від 500 тис до 1 млн) і найзначніших містах (від 1 млн) ) при відповідному обґрунтуванні.». Простіше кажучи маленьке місто Ірпінь із населенням до 100 тис (відповідно до даних Головного управління статистики у Київській області http://kyivobl.ukrstat.gov.ua/content/p.php3?c=114&lang=1 ) по щільності населення в кварталах новобудов впевнено випереджає міста міліонери. І це тільки початок! Оскільки поряд планується будівництво 9-ти дев’яти поверхівок ЖК «Синергія3+» та багатоповерхівки від «славно звісного» забудовник Орлан-Інвест. (http://irpen.net.ua/entertainment/item/2079-chergova-afera-vid-zabudovnika-orlan-invest-grup-zhk-chekhov

Відсутність жодного парку чи скверу


Нехай ми живемо під Києвом, нехай буде така СКАЖЕНІЛА антилюдська щільність населення. Однак на все населення всього мікрорайону БТР, а це приблизно 25 тис (коли будуть заселені всі новобудови) на площу в 155 га! Відсутня жодна озеленена територія вільного користування, простіше кажучи — парки, сквери, сади тощо, тобто так звані рекреаційні території, які призначені для організації відпочинку населення, поліпшення мікроклімату, стану атмосферного повітря і санітарно-гігієнічних умов. Єдиною віддушиною всіх ЖК мікрорайону — останній клаптик гідрологічного заказника «Криничка» (http://irpen.net.ua/entertainment/item/2813-gidrologichnij-zakaznik-krinichka-yakim-vin-mae-buti-z-naukovoji-tochki-zoru ), який мало того, що має інше цільове призначення відповідно до природо-охоронних зобов’язань, так його поточне антропогенне навантаження призведене до неминучої загибелі візитівки Ірпеня.
І це той мікрорайон, де планувалося відкрити 3 заказника природо-заповідного фонду: Лісовий заказник «Ново-Оскольський горішник», ландшафтний заказник «Мужеловський» та гідрологічний заказник «Криничка», з 16 га якого залишили всього 2га. Всі інші території, окрім декількох невеличких ділянок, було успішно знищено протягом так званих «3-х років відродження Ірпеня». І це при тому, що у ст2 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» зазначаються принципи планування та забудови територій міста, а саме: «збереження, створення та відновлення рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих територій та об’єктів, ландшафтів, лісів, парків, скверів, окремих зелених насаджень».
А відповідно до п.3.15, п.5.3 та п.5.4 ДБН «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень ДБН 360-92**» зазначається мінімальна площа озеленених територій загального користування:
• в карталі на 1людину, має становити не менше 6 кв.м на 1 люд. (без урахування шкіл і дитячих дошкільних установ)
• питома вага озеленених територій різного призначення в межах забудови міст (рівень озеленення території забудови) повинна мати не менше 40%.
Простіше кажучи, на населення в 20 тис людей, території парків, скверів, садів вільного доступу мають складати – 12 га. На дату написання статті — відсутня жодна!!!
Інші пункти «відродження» у другій частині…

Дивлячись на таке недбале, нахабне та нехлюйське відношення місцевої влади до розбудови мікрорайону «БТР» місцева громада 24 грудня 2017 року провела місцеві громадські слухання в санаторії «Дружний», на яких вирішувала шляхи врятування мікрорайону від соціальної та екологічної катастрофи.
Результати цих обґоворень винесені 6 лютого на сесію Ірпінської міської Ради. Подивимося чим живуть та про що піклуються депутати — представники інтересів жителів Ірпеня. Адже депутата оцінюють не за передвиборчими словами, а за реальними справами, які починаються з голосування (прийняття рішень).

Читати частину 2

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3557 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту