Погода: 8°C

П'ятниця, 01 вересня 2017 13:55 Прочитано 1776 разів

“Територія кохання“ Олени Коваленко

Автор

Коваленко Олена Борисівна є провідним фахівцем у галузі викладання соціально-гуманітарних дисциплін, відомий педагог-новатор Дніпра.

Як розробник інноваційних методик, Олена Коваленко активно займається пошуком можливостей розширення шкільних програм та внесення основ культури і духовності у навчально-виховний процес.



Після закінчення Дніпропетровського державного університету, Олена Борисівна почала працювати в Дніпропетровській приватній школі імені Реріхів, де починає завідувати відділом інновацій в освіті.

У 2000 році Олена Коваленко виступила ініціатором створення унікального педагогічного проекту «Територія Кохання», де органічно поєднуються в єдиний навчально-виховний процес, древні і сучасні етико-культурні традиції народів світу, авторські програми і методики, які згодом отримали позитивні відгуки науковців Академії педагогічних наук України, і були рекомендовані до впровадження в систему освіти.

Суть проекту в побудові гармонійного і творчого простору дитячих міжособистісних комунікацій, що включає в себе не тільки красивий інтер'єр школи, але й люблячу, дружню і творчу атмосферу стосунків між педагогами, дітьми та їх батьками. Олена Коваленко запропонувала застосувати в навчально-виховному процесі синтез трьох наукових підходів, а саме психології, соціології та педагогіки. Соціально-педагогічний експеримент представляв з себе наукове дослідження дитячих колективів та педагогічного персоналу методами психологічних тестів і соціологічних опитувань.

Отримані результати задіяли при складанні навчальних планів та авторських програм. Через певний час дослідження повторювалися, з метою визначення ефективності скоригованих педагогічних методик і планів у навчальному процесі. У середній загальноосвітній школі імені Реріхів (Дніпропетровськ), ключову роль в дослідженнях Олени Коваленко займали психологічні тести на визначення тривожності учнів (колірний тест Люшера та ін). Завдяки науковому керівництву вчених Дніпропетровського Національного Університету та Академії педагогічних наук України, Олені Коваленко вдалося досягти вразливих успіхів щодо зниження рівня тривожності і стресу в учнів. Завдяки зусиллям Олени Коваленко і творчому підходу, у звичайній середній школі, поряд з викладанням традиційних шкільних дисциплін – почали діяти: шкільний театр, художня майстерня, відеостудія, центр східних єдиноборств, була своя друкарня і видавалася міжшкільна газета "Геліополіс". У селищі Форос на південному березі Криму працював літній пансіонат для дітей та педагогів.

В школі працювали Англійський клуб і англійський театр «Пілігрим», які відвідав Надзвичайний і повноважний посол Великобританії в Україні Роланд Сміт.
У новому навчальному закладі, школярі набували не тільки якісну середню освіту, а й мали можливість вивчати культуру, етику, мистецтво і філософію народів світу. Частими гостями школи були учні інших шкіл, педагоги, вчені та діячі культури.

Новації Олени Коваленко, по створенню авторського компонента навчально-виховного процесу в школі, актуальні сьогодні, і успішно застосовуються в Україні. Організаційні підходи, авторські програми та методичні новації Олени Борисівни, витребувані у багатьох школах і навчальних закладах. Не випадково школа Реріхів, в якій була застосована педагогічна концепція, розроблена Оленою Борисівною Коваленко - стала експериментальним майданчиком Академії педагогічних наук України та була нагороджена дипломом Міністерства освіти України за інновації в навчально-виховному процесі. Як психолог - практик і вихователь з великим досвідом роботи, Олена Коваленко часто запрошена для надання консультацій та створення позитивної психологічної атмосфери в педагогічних і трудових колективах міста Дніпропетровська.

Методика побудови "Території кохання", дуже ефективно зарекомендувала себе як неординарний спосіб підвищення продуктивності не тільки навчання, але й праці, різноманітної професійної діяльності, а також формування стійких позитивних мотивацій у житті як для дітей, так і для дорослих. В даний час, Олена Коваленко зайнята розробкою нового освітнього проекту для дітей -"Велика Сім'я". Разом зі своїми колегами-педагогами і друзями-підприємцями, вона розробляє модель зовсім нової системи дошкільної освіти.

Вона впевнена, що тільки спільні зусилля всіх зацікавлених сторін, а саме: дітей, батьків, вчителів, науковців, органів влади та підприємців можуть дати справді успішний результат - щасливе і безхмарне дитинство.

Новий проект Коваленко - відкритий для всіх. Він чекає неординарних педагогів, творчих особистостей та просто небайдужих людей.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1776 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту