Погода: 9°C

П'ятниця, 21 липня 2017 09:23 Прочитано 1878 разів

Як в Ірпені відзначатимуть День шахів

Автор

Сьогодні, 21 липня, з 15.00 до 19.00 на центральній площі Ірпеня кожен матиме можливість пограти у паркові шахи.

А у суботу Ірпінь свяькуватиме День шахів у парку ім. Володимира Правика.



Cьогодні світ відзначає Міжнародний день шахів. В Ірпені живе багато шанувальників цього інтелектуального виду спорту. цього року громада міста підтримала ініціативу встановлення у парку “Дубки” великої шахової дошки з фігурами. Наступного року за кошти громадського бюджету ми реалізуємо цей чудовий проект.

Як відомо, Ірпінь з цим видом спорту пов’язаний напряму. Ще на початку 80-х був створений Ірпінський шахово-шашковий клуб. Його відвідує понад 150 дітей з усього Приірпіння. Більшість юних інтелектуалів мають вік 5-8 років. Діти регулярно займають призові місця у столичних та обласних змаганнях. Часто проводяться турніри і в Ірпені. Це й турнір пам’яті Володимира Правика, турнір школярів “Біла Тура”, інші.

lLO I6LRAGE

Ірпінський клуб – чи не єдиний в Україні, де діти вивчають тонкощі гри у шахи і шашки абсолютно безкоштовно – без жодних благодійних чи членських внесків. До того ж минулого року місто виділило і відремонтувало для клубу нове сучасне приміщення.

Крім цього, в минулому році відкрили шахово-шашковий клуб. Приміщення клубу оформлено так, що сама атмосфера надихає гравців до перемоги. У оформленні стін і підлоги використані елементи шахів і шашок, картини казкових персонажів, захоплених грою в них. Тротуар біля клубу нагадує шахову дошку, а на газоні біля будівлі розташований великий символ клубу – фігура ферзя.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 1878 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту