Погода: 10°C

Четвер, 09 березня 2017 11:22 Прочитано 1883 разів

Маніпуляція порядком денним... Міський голова - провокатор?

Автор

Сьогодні отримала своє логічне продовження історія із порядком позачергової сесії міської ради призначеної на 10 березня.

Нагадаємо, що напередодні, одразу двом громадським активістам голові ГО «Територіальна громада міста Ірпінь» Євгену Мельничуку, та екс міському голові Мирославі Свистович, у фейсбук надійшла інформація з двох різних аккаунтів зареєстрованих на невідомих людей, про те, що на сесії буде здійснено дерибан 15 га лісу між вулицями Університетською та Соборною, що при в’їзді в Ірпінь з боку Романівки.



Очевидно, на думку провокаторів, це мало спонукати їх до якихось протестних дій, адже саме з приводу незаконної прихватизації цієї землі влітку 2016 року в Ірпінській міській раді прокуратура здійснювала обшуки, а міський голова Карплюк зник з міста в невідомому напрямку, хоча по закону, він як посадова особа мав повідомити про свій виїзд за кордон як мінімум міську раду та обласну державну адміністрацію.

Оскільки активісти не змогли отримати підтвердження порядку денного з боку депутатів міської ради, бо ті ні на той момент, ні на інший день, його так і не отримали, одразу закралися сумніви, щодо неправдивості та провокаційного характеру отриманої інформації.

Сьогоні, за день до сесії, нарешті ми отримали скан копію порядку денного від депутата фракції «Свобода» Сергія Глиняного, яка майже повністю ідентична, тому проекту порядку денного який напередодні невідому надіслали у чаті Фейсбук громадським активістам, окрім!, звісно ж, скандального питання під номером 7 .
Оскільки у всіх інших позиціях порядки денні повністю співпадають, а згідно Закону,його формує міський голова, а за підготовку документів сесії відповідає секретар міської ради, то стає очевидно, що фейковий документ не міг з’явитися на світ, як мінімум, без відома секретаря міської ради Юрія Денисенка, який є членом команди Карплюка.
Отже це була провокація з боку команди мера, або можливо і самого Карплюка. Яка була її мета? - невідомо. Можливо хотіли просто в черговий раз звинуватити в неадекватності громадських активістів… Зважаючи на останні події на засіданні виконавчого комітету, коли член виконкому Микола Ковальчук дозволив привселюдно ображати Є, Мельничука та, нарешті, побиття Євгена Мельничука на Громадській Рад, яке спровокував той же Ковальчук, то, схоже, що саме на це сьогодні направлені зусилля влади.

Оця чергова провокація виглядає зовсім по дитячому і не робить честі ні оточенню, ні самому меру Карплюку. Уявіть собі, як би наприклад Президент, або голова Верховної ради відсилали предствникам від опозиції, які небудь фальшиві проекти рішень, чи порядок денний?.
Видно наш міський голова та його оточення іще не зовсім виросли із дитячих штанців, раз займаються такими речами. Питання в іншому: як такі люди можуть керувати містом?
Уже зараз ми відчуваємо наслідки їхнього інфантильного керування: гостру нестачу шкіл і дитячих садочків, спостерігаємо намагання вирішити одні проблеми за рахунок вирішення інших, як то наприклад, розформування амбулаторії №1, для того, щоб поселити там приватний ліцей. Ця амбулаторія свого часу була задумана як «центр сім»ї та дитини» загальнообласного значення, який мав значно підвищити і рівень, і статус медицини в нашому регіоні, його відкривала дружина Президента Катерина Ющенко. Я пам’ятаю, як важко мені, діючому на той час міському голові, було знайти гроші на його завершення, адже тоді не забудовувалися ліси і в бюджеті не було мільйонів пайової участі, як зараз… А тепер це хочуть віддати під приватний ліцей… Річ у тім, що це ніяк не вирішує питання забезпеченості навчальними закладами в регіоні, але знижує рівень надання медичних послуг. Це нагадує такий собі «тришкин кафтан» (свитка, яка розлазиться), коли непрофесіонали намагаються вирішити одні проблеми за рахунок створення інших. Потім Мер буде всім розповідати , що у нас в місті відкрили приватний ліцей, замовчуючи при цьому, що це зроблено за рахунок знищення медичного закладу.. Тепер мені, надійшла інформація, із музичної школи міста, що їх теж хочуть виселити з приміщення ….
Хочеться сказати: може досить намагатися свій непрофесіоналізм в керування містом перекинути на неадекватність опозиції? В місті будується тисячі квадратних метрів житла , більше ніж у будь-якому місті України, а для того, щоб десь розмістити приватний ліцей, треба знищити медичну амбулаторію, або музичну школу?… Це незбалансоване багатоповерхове будівництво сиплеться на наші голови сніговим комом інфраструктурних та соціальних проблем, який уже нарешті починають відчувати і колишні прихильники Карплюка.

Р.S. Спочатку в отриманому порядку денному ми не побачили жодного позачергового питання. Втім, вивчивши проект порядку денного більш ретельно, ми звернули увагу на питання №3 «Про внесення змін в рішення Ірпінської міської ради від 15.12.2016 р. №1290-21-VII.. Піднявши з наших архівів це рішення, ми з’ясували, що, дійсно, це питання пов»язане з забудовою 25 га заплави річки Ірпінь. Нагадаємо, що в попередніх своїх матеріалах, ми звертали увагу, що сесія може бути скликана депутатами Ірпінської міської для подолання «вето» міського голови, на рішення, щодо забудови заплави, яке він наклав після того, як Прокуратура оскаржила його в суді. Такий собі спосіб уникнути персональної відповідальності, переклавши його на колегіальний орган- міську раду, та, заодно, дистанціюватися від непопулярного рішення. Нажаль з самого порядку денного не зрозуміло про які зміни ітиме мова. В любому випадку, ми повинні не допустити руйнування унікальної екосистеми заплави та чергового масштабного будівництва яке ляже непосильним тягарем на існуючу інфраструктуру міста. І якщо для цього треба підтримати міського голову, то ми повинні зробити це. То ж запрошуємо всіх небайдужих на сесію! Ми як поважаюча себе громада, не можемо віддати такі життєво важливі питання на відкуп інфантильним місцевим князькам, якими б провокаціями вони не займалися.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1883 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту