Погода: 9°C

Четвер, 23 лютого 2017 18:55 Прочитано 3837 разів

28 сесія 7 скликання ІМР: крах системи петицій та узаконення проблем забудовників

Автор
28 сесія 7 скликання ІМР: крах системи петицій та узаконення проблем забудовників

23 лютого 2017 р. пройшла 28 позачергова сесія 7 скликання. Актова зала міської ради була повна людей, були присутні телекамери, представники преси та молодики спортивної зовнішності. Проекти рішень, вже за «традицією» і всупереч Закону України, депутати отримали за 2 дні. Повне відео сесії.

Media


Повне відео сесії



За регламентом сесія почалася з урочистої частини: нагороджувалися учні творчих та спортивних колективів. З поганих новин: посмертно отримав медаль один з воїнів АТО, медаль передали матері. Зал стоячи слухав скорбні слова матері воїна.

2017 02 23 10 34 26

Другим питанням було об'єднання громад Ірпеня і сіл Бузова, Гурівщина, Любимовка, Буча, Хмільна Київської області. Мер посилався на те, що громади цих сіл провели слухання, де виявили бажання приєднатися до Ірпеня. Про громадські ж слухання в самому Ірпені ми не чули, тому можемо припустити, що, можливо, ніяких громадських слуханнях в цих селах не було, це окрема тема для розслідування.

2017 02 23 16 51 31

Конфлікти почалися вже на третьому питанні: «Про розгляд електронної петіції відносно Заборони вирубки зелених насаджень в м. Ірпінь». Депутат від ВО «Свобода» Л. Кухалейшвілі наполягав, щоб петицію розглядали по суті, а не формально - тобто для галочки, що мовляв депутати «ознайомилися». Вимогою петиції була саме «Заборона вирубки зелених насаджень», що є досить актуальною для Ірпеня: вирубка йде практично по всьому місту, щоб мінімізувати протести жителів дерева пиляють навіть вночі, а вивозять вдень представники Зеленбуду. Але мер і інші депутати вирішили інакше і проголосували за те, що вони ознайомилися з петицією. Таким чином, міська рада фактично поставила крапку в ефективності будь-яких петицій взагалі. Нагадаємо, що одна з єдиних петицій, яку депутати підтримали, це була петиція встановлення безкоштовного інтернету в парку від інтернет-провайдера «I-lan», який пов'язують із забудовником А.Мірончуком (Орлан-Інвест), наближеного до мера.

2017 02 23 21 10 50

Самим гострим виявилося питання № 44 - «Про затвердження детального плану територій забудови кварталу міста Ірпінь, обмеженого вулицями Тургенівська, 8-го Березня, Нігояна та Центральна». У цьому питанні в конфлікт вступили корінні місцеві жителі та забудовник «Нові метри» Дмитро Осипенко, а саме, ЖК« Контраст» на Тургенівській, 15. Але постраждалими, як зазвичай, виявляються інвестори і жителі Ірпеня. Місцеві жителі цих вулиць стверджували, що чинний мер Ірпеня, Володимир Карплюк, знаючи проблему цієї ситуації все одно лоббіює це питання в раді.

Осипенко Ирпень

druzi zabudovnyki

Мер спробував не дати слова жителям цих вулиць, але людям натиском вдалося взяти слово, але ж переконати депутатів проголосувати «проти» їм не вдалося (депутати, крім «Свободи» проголосували «ЗА» це рішення). Крім того, мер особисто звинуватив жителів Ірпеня в тому, що вони загрожують депутатам, тому що люди говорили, що будуть скаржитися по цьому рішенню, а депутати, які голосують «за» - є співучасниками злочину.
Хочемо зауважити, що вже була комісія Київської міської адміністрації, яка прийшла до висновку: «Земельна ділянка за адресою м. Ірпінь, вул. Тургенівська, 15, відповідно до генерального плану м. Ірпінь визначена як територія садибної та котеджної житлової забудови, відповідно до зонінгу визначена, як Ж-2 зона мішаної садибної та малоповерхової забудови. Фактично, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки Видані на проектування 9 поверхового житлового будинку. Видані містобудівні умови і обмеження забудови даної земельної ділянки НЕ відповідають положенням генерального плану та зонінгу м. Ірпінь, тобто Видані з порушеннях законодавства, що регулює містобудівну діяльність, а самє ст. 5, 29 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

Тобто депутати і мер, знаючи про порушення, свідомо йдуть на «злочин», нацьковуючи місцевих жителів і інвесторів новобудови.

Після чого жителі Ірпеня разом із депутатами від «Свободи» пішли з сесійної зали, а ті депутати, що залишилися, виявилися повністю лояльними до позиції мера, тому суперечок більше не виникало.

Наприкінці сесії депутати проголосували за включення голови Громадської ради до виконавчого комітету. Попередній голова ГР Маркелова не була включена до членів виконкому, але після того, як було змінено голову ГР, і критика діючої влади припинилася. Це, мабуть, і вплинуло на включення М. Ковальчука (Голова ГР) до складу виконкому.

В інших питаннях миготіли знайомі всім прізвища членів партії влади і забудовників, наприклад, Оверко, природно депутати не змогли відмовити колегам.

Хочемо зауважити, що в залі були помічені молоді люди, які сиділи на задніх рядах і ніяк себе не проявляли. Як сказали активісти після сесії, це були швидше за все «ТІТУШКИ». Ймовірно, міська рада не була впевнена, що жителі Ірпеня не зірвуть сесію. І справді, пристрасті були на межі.

titushi

Сесію вже прокоментували політичні діячи Ірпеня, наприклад, депутат від «Свободи» Лаврентій Кухалейшвілі, та Dmytro Yablonovskyy:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 3837 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту