Погода: 9°C

Середа, 08 лютого 2017 14:42 Прочитано 2100 разів

На Київщині перевізники на маршруті №420 «Ірпінь-Академмістечко» знову підняли тариф

Автор

Після раптового зниження ціни на проїзд у приміських маршрутках 6 лютого, перевізники Київщини знову підняли тариф.

Принаймні, так сталося на маршруті №420 «Ірпінь – Академмістечко»



«Ціна на проїзд у 420 маршрутці, яку зранку 6 лютого, знизили до 9 гривень (вартість, яка була до подорожчання у січні – ред.), увечері 6 лютого знов стала 12 гривень», – сказала вона.Більше того, під час спілкування з іншими пасажирами цієї маршрутки з’ясувалося, що по 9 гривень їхала лише одна маршрутка цього маршруту, усі інші ціну 6 лютого не знижували.Станом на 8 лютого, попри вимогу Київської обладміністрації, ціну на проїзд не знизили.

 

У Київській обладміністрації знають, що перевізники знов підняли ціну, і кажуть причина цьому – тиск їхніх колег.

«Коли перевізники знизили ціну на 16 маршрутах, до них в ультимативній формі почали звертатись представники Асоціації перевізників Київщини і погрожувати, що ці компанії будуть виключені зі складу асоціації, що вони не будуть брати участь у «закулісних домовленостях», щодо сфери впливу і розподілу маршрутів, а досі на Київщині це відбувалося саме так – маршрути ділили кулуарно, до проведення конкурсу. І фактично під таким примусом перевізники погодились повернути «підвищену» ціну», – сказав голова КОДА Олександр Горган. 

Водночас він наголосив, що має намір покласти цьому край.
«Розуміння ніякого не буде з нашого боку. І практики цього кулуарного розподілу маршрутів на Київщині теж більше не буде. Буде проходити відкритий конкурс, буде непідкупна конкурсна комісія», – сказав Горган. Він додав, що такий конкурс пройде після обрання нового керівника Управління інфраструктури КОДА (це буде за 2 тижні – ред.) і формування нової конкурсної комісії, яка буде проводити конкурси по маршрутах.

«У цьому році заплановано провести конкурси і перекласти договори щодо 142 маршрутів. Якщо до нас не прийдуть перевізники Київщини, то прийдуть перевізники з інших регіонів», – сказав голова КОДА. Він також додав, що вірить, що переговори з перевізниками, які досі тривають, будуть позитивними, і ціна на проїзд знизиться.

«Зустрічі з керівниками транспортних підприємств відбуваються щодня. Я впевнений, що по більшості маршрутів буде зниження ціни. Воно буде не таким, як очікують пасажири і ми, але ціна знизиться на порядку 20-25%», – підсумував Горган. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2100 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту