Погода: 15°C

Четвер, 22 грудня 2016 13:34 Прочитано 1790 разів

Чергова сесія міської ради: бюджет схвалили та громаді вдалося не допустити узаконення чергової забудови

Автор Зореслав Замойський

Двадцять шоста сесія Ірпінської міської ради, яка відбулася 22 грудня, схвалила бюджет міста на 2017 року.

«За» проголосувало 20 депутатів. Цей бюджет команда мера Володимира Карплюка вже «охрестила» як «найбільший бюджет розвитку в Київській області». 

 

Media



Під час усього засідання постійно виникали перепалки між міським головою Володимиром Карплюком та депутатом Богданом Мельничуком (ВО «Свобода»). Свободівець хотів отримати роз’яснення стосовно суті деяких питань порядку денного. На що, мер відповідав жартами та казав, що варто просто елементарно ходити на засідання комісії. 

 

 

Депутат від УКРОПу Василь Пікулик раптово почав заявляти про свою опозиційність. Що видалося дуже цікавим, бо депутати від УКРОПу завжди голосують на підтримку усіх мерських пропозицій. То тоді по відношенні до кого опозицією зібрався бути депутат Пікулик? Журналісту «Портала Ірпеня» вдалося відзняти цікаве відео, в якому міський голова Володимир Карплюк запитує в Василя Пікулика чому немає на сесії депутата Віталія Нелюбіна і відповідно зявилася проблема з потрібною для прийняття рішення кількістю голосів.
https://youtu.be/D28vqQrMwTs

Серед питань інфраструктури міста Ірпінь варто звернути увагу на схвалення дозволу про створення комунального підприємства «Служба захисту та лікування тварин».
Також в Ірпені з волі депутатського корпусу з’явилося таке комунальне підприємство як «Муніципальна варта» . За словами міського голови, комунальне підприємство мусить бути самоокупним. На запитання, якою саме господарського діяльністю буде займатися КП, в статутні обов’язки якого входить підтримати порядок на вулицях міста у відповідь пролунало: «Надавати послуги з охорони». Кого саме і в який спосіб будуть охороняти не конкретизувалося.

Коли дійшли до питання за №50 про затвердження детального плану території забудови кварталу міста Ірпінь обмеженого вулицями Тургєнівська, 8-го Березня, Нігояна та Центральна, встали люди, які почала вимагати не підтримувати дане питання. Громадськість звернула увагу на те, що поданий ДПТ не відповідає містобудівній документації, а саме Генеральному плану міста та плану зонування міста Ірпінь. Ця земля є зоною котеджної та садибної забудови, а поданим ДПТ передбачається будівництво п’ятиповерхових будинків. Більш того, не було проведено процедуру обговорення передбачену законодавством, а саме: громадські слухання. Це і викликало обурення громади.
Міський голова вирішив без обговорення ставити питання №50 на голосування. Та «За» виявилося тільки 15 голосів, відповідно, рішення схвалено не було. Це приклад, коли громадськості вдалося відстояти свої права. І він гідний наслідування.
Під час голосування за питання №103 не вистачило голосів для прийняття, рішення. Міський голова попри протести депутатів, поставив питання на повторне голосування. Хоча згідно Регламенту ІМР, мав би поставити на голосування питання «Про повернення до розгляду питання №103».
Цікаво й що, з 23 зареєстрованих депутатів, двоє депутатів-свободівців не голосували за спірні рішення. Мінімуму в 19 голосів для прийняття рішення вдавалося досягти з-за позиції фракції «Блоку Петра Порошенка», які підтримували у всіх питаннях позицію промерської більшості.
Також рада ухвалила рішення про відмову громадянам в дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення у приватну власність земельних ділянок у місті Ірпінь. Ряд людей в різний час і на різних підставах люди звернулися до ІМР з заявами про виділення земельних ділянок. Земельна комісія не знайшла можливості виділити їм землю, і зробила подання на сесію відхилити звернення громадян.
На цьому сесія завершила роботу.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1790 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту