Погода: 9°C

Четвер, 08 грудня 2016 11:54 Прочитано 1620 разів

У громадської ради при ІМР нове керівництво: більш лояльне до міського голови

Автор Зореслав Замойський
Засідання громадської ради 06.12.2016

6 грудня на позачерговому засіданні громадському ради при Ірпінському міськвиконкомі обране нове керівництво цього дорадчого органу громадських організацій при ІМР.

Як і будо прогнозовано, новим головою громадської ради при ІМР став Микола Ковальчук. Пан Микола очолює ГО «Фонд Декарта». Більш як два місяці тому, активісти і депутати Приірпіння презентували йому для реалізації громадської діяльності по захисту екологічного середовища відеокамеру.

Що саме знімав за цей час пан Микола лишилося невідомо.

Media

Засідання громадської ради 06.12.2016



Секретарем ради вирішили залишити Тетяну Лаговську. Заступниками обрали Олега Поповійчука, Ірину Мургу та Петра Глієвого, власне тих, кого запропонував новообраний голова ради Микола Ковальчук, більшість тих кому 6 грудня була висловлена недовіра. Олег Поповійчук загалі є депутатом Гостомельскої ради, ім’я якого була у списках членів Громадської ради яких пропонувалося виключити за не відвідування.
Звертає увагу також, що пан Ковальчук запропонував внести доповнення до регламенту громадської ради відносно формування складу постійних комісій, віднині комісії, як такі припинили існування, і фактично в громадській раді кожен займається справами на власний вибір. Видається, що такою і є кінцева мета нового керівництва ради, бути фактично спостерігачем, а не координатором об’єднання громадського ресурсу міста Ірпінь.
План роботи ГР на наступний рік вирішили взагалі перенести на кінець січня місяця.
Як вже повідомлялося на нашому сайті раніше, 22 листопада було висловлено недовіру керівництву громадської ради у складі голови Тамари Маркеловой, заступників Антона Курсіна, Миколи Ковальчука та Петра Глієвого та секретаря ради Тетяни Лаговському. І як наслідок цієї недовіри було знято з посади голову Тамару Маркелову з формулюванням «за недостатню комунікацію з Ірпінським міськвиконкомом та незадовільну роботу громадської ради». Сама Тамара Маркелова повязала свою відставку зі своєю особистою позицію, яка не пов’язується з поглядами на розвиток міста Ірпінь діючого мера Володимира Карплюка.
У своєму виступі на засіданні ради Тамара Маркелова назвала зміну керівництва ради 6 грудня рейдерською атакою і прямо вказала, що за цим захопленням стоїть керівництво міськвиконкому. За ії словами рада взяла неправильний курс. На жаль, раду громадських організацій фактично переводять в окрему структуру для маніпулювання громадськими організаціями.
Член ради Євген Мельничук в своєму виступі зазначив: «як тільки варто було громадські ради проявити свою позицію, відразу почалися спроби «підімняти» раду під себе, зробити раду слухняним знаряддям в руках міської влади. Усі ініціативи громади на протязі двох останній років не можуть бути реалізовані. Щоби просунути будь-який корисний проект треба лягти під мера. Ті ж самі парки, їхні проекти розроблялися активістами Приірпіння, далі ідеї парків перехоплювалися і фактично перекручувалися владою. Я хочу побажати успіхів і прошу діяти самостійно, тоді отримаєте підтримку людей. Пам’ятайте, майбутнє громади в наших руках».
Микола Ковальчук жартував з виступів Тамари Маркелової та Євгена Мельничука, називати висунуті ними аргументи «однотипними» та «совковими».

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1620 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту