Погода: 11°C

Середа, 28 вересня 2016 17:41 Прочитано 2002 разів

Скільки грошей від держави отримує Ірпінь на поточні видатки шкіл?

Автор

В мережі Фейсбук є корисна група, яка має назву « Батьки SOS», в якій не багато не мало, 9 140 учасників.
Нещодавно Олена Бондаренко, співголова ГО "КМО "Батьки SOS", розмістила відповідь на запит до Державної казначейської служби України стосовно «Освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (в додатку є таблиця «Використання освітньої субвенції у 2015 році»).




Нот. Субвенція (від лат. subvenio «приходжу на допомогу») — це форма грошової допомоги місцевим бюджетам із державного, яка призначена для конкретно визначеної цілі/цілей.
Стосовно освітньої субвенції загалом, Олена Бондаренко зазначила що «На рахунках залишилося трохи більше 2 мільярдів гривень, що становить 5% від виділеної державою суми. Приблизно половина цих коштів зависла на рахунках обласних бюджетів. Наш експерт каже, що проблема може бути пов’язана з неправильним визначенням формули у ч.1 ст.27 ЗУ «Про Державний бюджет на 2015 рік». Інша справа - залишки на рахунках районних і міських бюджетів – це неефективна робота органів місцевого самоврядування.»
Щодо нашого м.Ірпінь, то на 2015 р. ми отримали 53 001 500,00 (п’ятдесят три мільйони тисяча п’ятсот гривень), з яких 1 444 536,29 (один мільйон чотириста сорок чотири тисячі п’ятсот тридцять шість гривень двадцять дев’ять копійок) лишилися на рахунку. Тобто, в процентному співвідношенні, не було використано 2,7% освітньої субвенції.
Ніби й не великий процент. Але в грошах, як для батьків, що власним рахунком роблять ремонти та купують підручники, ця сума суттєва.
Отже, маю на меті, зробити запити про надання інформації стосовно використання залишку на рахунку освітніх субвенцій за 2015 р., та стосовно загальної суми освітньою субвенції нарахованої на 2016 р. Відповіді будуть опубліковані.

Скільки грошей від держави отримує Ірпінь на поточні видатки шкіл

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2002 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту