Погода: 9°C

П'ятниця, 10 вересня 2021 12:35 Прочитано 685 разів

З Ірпінської набережної вкрали інформаційні таблички встановленні пластовим товариством. Під підозрою КП "Муніципальна Варта"

Автор

З набережної вкрали інформаційні таблички про рідкісних тварин та комах (Видра, Бобер, Сапсан, Жук-рогач, Шуліка, Черепаха та інші), що мешкають на заплаві річки Ірпінь. Таблички були встановлені під час Заплава Фесту і , як стверджує Олександр Шеметун (волонтер пластунського руху),  були заздалегідь погоджені з Управлінням благоустрою міста. Але вони протримались всього 2 дні! зі всіх численних табличок на набережній зникли тільки таблички пластунів, які були куплені за кошт батьків. Під підозрою знаходяться працівники КП "Благоустрій" або "Муніципальна Варта".




Пластуны Ирпень

Пряма мова Олександра Шементуна:

Олександр ШементунДрузі, наші крутяцькі таблички на набережній Ірпеня простояли там рівно 2 дні.

 
Я розповідав, що минулої неділі, пластовим товариством нашого регіону (200+ дітей) ми проводили відкриття пластового року. Захід мав екологічну тематику і в його рамках, діти разом зі своїми виховниками, встановлювали на набережній невеликі інформаційні борди-таблички, де мешканці долини річки Ірпінь (Видра, Бобер, Сапсан, Жук-рогач, Шуліка, Черепаха та інші) коротко розповідали про себе та заохочували дізнатися більше.
В такий спосіб ми намагаємось виховувати майбутніх екосвідомих громадян цієї країни та доносити важливість захисту довкілля. Була ідея, щоб на цьому місці можна було проводити уроки біології, розповідати дітям про біорізноманіття - набережна ідеальна локація для таких речей. А також разом із Голосіївським парком створювати екостежки до Романівського болота та інших цікавих природних об'єктів. Таблички виготовлялися за гроші батьків та зусиллями волонтерів Пласту.
Їх встановлення, розмір, дизайн, конкретне місце встановлення, кількість ітд. було заздалегідь погоджено з Управлінням благоустрою міста.
А вчора таблички таємничим чином зникли. Разом із стовбчиками. Як корова злизала.
P.S. Жодна інша інформаційна табличка на набережній (а їх там тьма) не постраждала. НІякої інформації від Управління благоустрою, Муніципальної варти міста як і попередження про демонтаж ми не отримували.
P.P.S. На фото хоча б зможете побачити як ці таблички виглядали. Бо ми дуже старалися.
Як думаєте, чи потребує ситуація серйозного розголосу і чи варто в майбутньому вкладати наші сили в подібні проєкти в нашому місті?
 
Хочемо зазначити, що під одним з постів відповів представник Муніципальної Варти, який фактично зізнався у "крадіжці" табличок
varta plastuni
Олександр запитує, чи варто взагалі вкладати сили у подібні проєкти? Хочемо нагадати, що Портал Ірпеня встановив камери в центральної частини міста, та дав вільний доступ всім охочим, але представники міської влади теж вкрали це обладнання, без будь-яких приписів. Зазвичай в місті Ірпінь є звичай - підтримувати ініціативу, тільки підлабузників місцевої влади та забудовників. Інші ініціативи зустрічають спротив. 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 685 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту