Погода: 1°C

Субота, 10 липня 2021 07:04 Прочитано 934 разів

Увага мешканцям Ірпеня - перевірте вхідні двері на наявність "міток" від крадіїв

Автор

Літній відпочинок можуть зіпсувати квартирні крадії, що активізувались в цей період. Чергова хвиля квартирних крадіжок чекає мешканців Ірпеня, про це свідчіть наявність т.н. міток на вхідних дверях в багатоповерхівках. 



Про масову наявність цих міток журналістів Порталу Ірпеня сповістили мешканці ЖК "Смайл", мітка виглядає як малопомітна крапелька клею. Де між двома краплями натягнута тонка напівпрозора смужка. Завдання такої мітки знайти квартири де власники не приходять додому, тобто не відкриваються двері - такі квартири й є потенційні жертви крадіїв.

Метки на дверях от воров

Такі мітки побачили багато мешканців цього ЖК, а значить в інших ЖК подібна ситуація. 

Хочемо зазначити, що саме мешканців цього ЖК не так давно пограбували, про це була стаття "Квартирні злодії в Ірпені", злодіїв не лякає наявність консьєржа, тому будьте уважні та почитайте поради від Поліції:


Поради, як вберегти помешкання від квартирних крадіїв

Квартирые кражи в Ирпене

«Квартирники» заздалегідь готуються до злочину. Оглядають територію, вивчають режим дня мешканців. Щоб відвернути від себе підозри, можуть маскуватися під працівників комунальних служб, кур’єрів тощо.

Як злочинці полюють на власників житла:

- дзвонять у двері – роблять по декілька підходів, щоб упевнитися, що вдома нікого немає. Якщо їм відкрили, під різними приводами випитують інформацію, коли ви або сусіди буваєте вдома, а коли ні. Можуть сказати, що «будуть труїти тарганів» або спитати «Це не ваша машина внизу? Вона нам загороджує проїзд. А може, сусіда? А він є зараз? А коли буде?»

- моніторять соцмережі, звідки можна дізнатися не тільки, коли людина у відпустці, а й навіть вивчити обстановку у квартирі

- залишають на дверях рекламні оголошення та перевіряють, чи забрали їх

- перевіряють поштові скриньки

Як захистити своє житло:

- найнадійніший спосіб – поставити квартиру на сигналізацію, звернувшись до поліції охорони

- обладнати оселю домашніми охоронними системами («розумний будинок»)

- викладати фото з відпустки в соцмережі тільки після повернення додому! Перед поїздкою менше розповідати в мережі та знайомим про свої плани, а також навчити цьому дітей

- попросити родичів або сусідів наглядати за квартирою, вмикати ввечері світло, виймати вашу кореспонденцію з поштової скриньки та візитівки з рекламою із дверей.

Більше про це: http://police.dn.ua/news/view/monitoring-sotsmerezh-yak-kvartirni-kradii-polyuyut-na-majno-poradi-politsii-shhodo-zahistu-zhitla

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 934 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту