Погода: 15°C

П'ятниця, 19 березня 2021 09:55 Прочитано 1210 разів

Євгенія Ростолопа: забудовник Олексій Пєший захопив електромережі в Ірпені. Оновлено 24.03.2021р.

Автор
Егенія Ростолопа: забудовник Олексій Пєший захопив електромережі в Ірпені

19 березня Представник компанії "ПП Білдгрупменеджмент" звернула увагу на рейдерське захоплення забудовником Олексієм Пєшим електромереж в Ірпені. Захоплення вдалось зробити, зі слів Ростолопи, при змові представників компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі". З цього приводу Євгенія написала офіційного листа керівнику ДТЕК Київські Регіональні Електромережі Шайді В.Є.



 Рейдери ДТЕК Ірпінь

Пряма мова:

‼️Шановний Віталію Євгенійовичу!

 
? Як представник компанії ПП «Білдгрупменеджмент», звертаюся до Вас з проханням максимальної співпраці та взаємодопомоги у вирішенні проблеми рейдерського захоплення електромереж в місті Ірпінь, адже нами був виявлений факт неправомірної змови представників компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі» та Пєшого Олексія.
?Нами встановлено, що за Вашою спиною, співробітники Вашої компанії, уклали фіктивні договори з Олексієм Пєшим, який продає електроенергію за непомірно завищеними цінами населенню, прикриваючись іменем нашої компанії.
?Наразі наше підприємство порушило кримінальні провадження за фактом підробки підписів та печаток.
?Пєший Олексій систематично втручається в роботу мережі, підключаючи нові будинки, та відключаючи тих, хто не погоджується з його ціновою політикою, від чого потерпають сотні людей.
✅Ми неодноразово зверталися до Вашої компанії з проханням розглянути дане питання, але на жаль, так і не отримали від вас жодної відповіді. Ми усвідомлюємо, що карантинні норми впливають на роботу Вашої компанії, але наполегливо просимо розглянути всі наші звернення та надати відповідь, яка чітко відображатиме позицію компанії «ДТЕК Київські регіональні електромережі».
‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
Заздалегідь дякуємо за співпрацю!

Письмо Шайді від Ростолопи


Офіційна відповідь ДТЕК (надійшло до редакції 24.03.2021)

 Оператор системи розподілу ДТЕК Київські регіональні електромережі повідомляє, що твердження, про укладення договору щодо надання послуг з розподілу електричної енергії між ПП «Білдгрупменеджмент» та ДТЕК Київські регіональні електромережі відбувались з порушенням чинного законодавства, є хибним та неаргументованим. ДТЕК Київські регіональні електромережі у своїй роботі керується виключно чинним законодавством. Разом з тим, ми розуміємо занепокоєння клієнтів, тому підтримуємо ініціативу, щодо проведення зустрічі із усіма зацікавленими сторонами для пояснення законності своїх дій та врегулювання ситуації.

Наразі між ДТЕК Київські регіональні електромережі та ПП «Білдгрупменеджмент» діє договір споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії*. Підписантом зі сторони ПП «Білдгрупменеджмент» договору є Ростолопа Є.Г. В ньому зафіксовано обов’язок оператора системи розподілу – надійне та якісне електропостачання електроустановок клієнта до межі балансової належності, тобто точки розподілу, де закінчується обладнання ДТЕК Київські регіональні електромережі та починаються електромережі у власності ПП «Білдгрупменеджмент». Підкреслимо, що оператор системи розподілу, згідно законодавства, не здійснює обслуговування та управління обладнанням, що знаходиться у власності абонента.

Договір також фіксує обов’язок клієнта – своєчасну сплату за надані послуги з розподілу електроенергії. Щоб не порушувати цього обов’язку ПП «Білдгрупменеджмент» та не утворювати заборгованість за надані послуги з розподілу електроенергії для подальших оплат у серпні 2020 року за ініціативи ПП «Білдгрупменеджмент» було укладено тристоронній договір поруки між ПрАТ «Київобленерго», нині - ДТЕК Київські регіональні електромережі, ПП «Білдгрупменеджмент» в особі його директора Мозгової О.О. та поручителя ТОВ «Фреш ЛТД» в особі О.В. Пєшого. ДТЕК Київські регіональні електромережі після перевірки права підписантів представляти інтереси компаній через публічні реєстри прийняв умови договору для вирішення ситуації з оплатами ПП «Білдгрупменеджмент». Договором поруки зафіксовано, що поручитель зобов’язується виконувати зобов’язання боржника зі сплати заборгованості перед ДТЕК Київські регіональні електромережі, що визначені Основним договором споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії. Підкреслимо, договір поруки був укладений з виконанням усіх норм закону: статей 546, 553, 554 Цивільного кодексу України**

 Також слід зазначити, що у разі претензій щодо використання мереж, що знаходяться у власності ПП «Білдгрупменеджмент» і про які йдеться у відкритому зверненні Євгенії Ростолопи, ПП «Білдгрупменеджмент» варто звертатись до правоохоронних органів для розв’язання внутрішнього конфлікту. Адже оператор системи розподілу несе відповідальність за роботу мереж до межі балансової приналежності із клієнтом і не має повноважень щодо здійснення контролю внутрішніх мереж власника.

 Крім того, зазначимо, що ТОВ «Фреш ЛТД», як поручитель, виконував свої обов’язки з оплати в повному обсязі до 1 січня 2021 року. Станом на березень 2021 року у ПП «Білдгрупменеджмент» наявна заборгованість за розподіл електроенергії у розмірі майже 1,8 млн грн., які накопичились протягом січня-лютого 2021 року. Як основний клієнт ПП «Білдгрупменеджмент», так і поручитель ТОВ «Фреш ЛТД» припинили сплату за розподіл електроенергії. 10 березня 2021 року оператор системи розподілу завчасно*** направив попередження про обмеження електропостачання об’єктів «Білдгрупменеджмент» починаючи з 25 березня.

 Попередження отримав клієнт ПП «Білдгрупменеджмент» та ТОВ «Фреш ЛТД», як поручитель. У разі відсутності оплати, оператор системи розподілу вимушений буде проводити обмеження постачання електричної енергії починаючи з 25 березня 2021 року.

 ДТЕК Київські регіональні електромережі в свої діяльності керується виключно діючим законодавством. Компанія готова до проведення зустрічей з представниками ПП «Білдгрупменеджмент» й поручителя та сприяти врегулюванню кризової ситуації в рамках правових повноважень – надання необхідних документів, проведення переговорів.

 *В рамках реформи енергоринку з 1 січня 2019 року відбулось розділення колишніх обленерго на постачальників та операторів системи розподілу (ОСР). Станом на сьогоднішній день ОСР ДТЕК Київські регіональні електромережі здійснює свою діяльність на підставі ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії, затвердженою постановою НКРЕКП №1382 від 08.11.2018р.

**Відповідно до ст. 546 Цивільного кодексу України (далі – ЦКУ) одним із видів забезпечення виконання зобов'язання є порука. Згідно зі ст. 553 ЦКУ за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов'язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов'язання боржником. Згідно зі ст. 554 ЦКУ встановлено, що у разі порушення боржником зобов'язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя.

***Відповідно до п.7.5 ПРРЕЕ, ОСР зобов’язаний, попередивши споживача не пізніше ніж за 5 робочих днів, припинити повністю або частково йому постачання електричної енергії у разі заборгованості з оплати рахунків відповідно до умов договору. Датою отримання попереджень про припинення постачання електричної енергії буде вважатися дата їх особистого вручення, що підтверджується підписом одержувача та/або реєстрацією вхідної кореспонденції, або третій календарний день від дати отримання поштовим відділенням зв’язку, в якому обслуговується одержувач (у разі направлення поштою рекомендованим листом).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 1210 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту