Погода: 8°C

Вівторок, 05 січня 2021 15:09 Прочитано 6266 разів

Башун Вадим Васильович

Автор

Народився Башун Вадим Васильович 06.05.1961 року в м. Сатка, Челябінська область, Росія



 

Влітку 2020 року Башун був призначений очільником штабу “Батьківщини” в Гостомельській ОТГ (Київська область).

У 2016 році рішенням суду повернули ділянку площею 14 соток, яка була розташована на території Біличанського лісу, з володіння Башуна як незаконно набуту. Разом з тим, як повідомляють “Наші гроші” суд встановив, що політк за аналогічною схемою став власником 11 ділянок.

У 2015 році балотувався до Київської обласної ради від партії “Наш край”. Партія отримала в облраді 7 мандатів. Башун не пройшов - його внутрішньопартійний рейтинг був низьким - він посів 40 місце у списку партії. З огляду на те, що висуватися можна було в кілька рад одночасно, то Башун як член партії “Наш край” балотувався і до Ірпінської міської ради. Тоді він був директором ТОВ “Компанія Інвесттрейдинг”. Але у Ірпені “Наш край” не набрав достатньої кількості голосів, аби подолати бар’єр і політик залишився без депутатського мандату.
Цього ж року Башун разом із депутатом Коцюбинської селищної ради Владиславом Євстєфєєвим створюють ТОВ “Грінбудінвест”, яке спеціалізується на забудовах. За цією ж адресою зареєстроване ще одне ТОВ “Грінінвест”. Саме це ТОВ виступає в судах проти представників прокуратури, які повертають подерибанені у Біличанському лісі ділянки у державну власність.

До слова, 2014 року місцеві ЗМІ проаналізували фото з відпочинку Башуна, який доволі часто подорожував й відпочивав за кордоном разом із своїми колегами-депутатами з “Партії Регіонів”.

Башун став депутатом від “Партії регіонів” у 2010 році. Тоді він був президентом ТОВ “ТерраСпорт” і балотувався за списком партій. Після того, як він перейшов до ПР, народний депутат Костянтин Бондарєв заніс його в люстраційний список “Батьківщини” із формулюванням “зрадив інтереси громади - перейшов у Партію регіонів”. Цей список “батьківщинівець” оприлюднив після подій на Майдані і перед парламентськими виборами 2014 року.

Після того, як Коцюбинська селищна рада у 2008 році роздала ділянки депутатам, їхнім родичам та підставним особам, майже 100 ділянок опинилися в руках Владислава Євстєфєєва. Окім фізичних осіб, на яких виводили землі рекреації, сотнями гектарів земля виділялася на кооперативи. Зокрема на ЖБК “Біличанка” завели 109 га. Як виявили журналісти від час розслідування, телефон цього ЖБК “Біличанка” збігся з телефоном приймальні депутата Київської облради від Партії регіонів Вадима Башуна.

У 2002 році балотувався до Верховної Ради як кандидат по Києву (округ № 66). На той час працював заступником директора Житомирського ВАТ “Біомедскло”. Був безпартійним самовисуванцем.

Башун був помічником на платній основі народного депутата Сергія Василенка (НУНС). У цього ж депутата помічниками значилися сестра Башуна Анастасія та син Дмитро, який паралельно працював на платній основі як помічник депутата - “регіонала” Миколу Злочевського.
Директор, ТОВ "Інвесттрейдінг"

Прочитано 6266 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту