Погода: 10°C

Вівторок, 03 грудня 2019 08:24 Прочитано 6367 разів

Жителі вул. Павленка та вул. Садової через забудову провулку записали відеозвернення до Президента України, Генпрокурора України та депутата округу № 95

Автор
Жителі вул. Павленка та вул. Садової через забудову провулку записали відеозвернення до Президента України, Генпрокурора України та депутата округу № 95

30 листопада біля паркану на вул. Павленка, що оточує будівельний майданчик, зібралися обурені місцеві жителі. Ця ділянка може стати новою гарячою точкою на карті Ірпеня. Як у багатьох інших місцях Ірпеня, тут на місці зеленої зони виріс потворний паркан. Тепер тут яма, звідки вивозять землю і, мабуть, збираються зводити чергові висотки. У порушеннях будівельних норм і правил цього разу звинувачують забудовника Дмитра Осипенка (компанія «Нові метри»).



Мешканці сусідніх будинків (вул. Павленка, вул. Садова) розгнівані свавіллям забудовника, нескінченними та безрезультатними походами до відповідних місцевих інстанцій та відвертою брехнею місцевих чиновників.

Будівельні роботи значно ускладнюють життя місцевих мешканців. Так, пошкоджено газову трубу, водопровід, а непрацююча на будівельному майданчику каналізація пів року взагалі отруювала повітря. Неодноразово викликали поліцію, проте це не допомогло. Хоча представники забудовника не могли надати співробітникам поліції всі необхідні документи. До речі, донині немає паспорта об'єкту.

politsiya

Місцевий житель Олег розповідає, як ця ділянка раніше була звичайним провулком, який з'єднував вулиці Садову і Павленка, а нині став місцем для будівництва. Спочатку його просто поділили на 5-8 ділянок під городи, які були "роздані" різним людям, серед яких виявилися і студенти, і цигани. І всі ці люди зрештою продали свої ділянки. В результаті «випадковим» чином ці землі опинилися в руках однієї людини, де тепер готується багатоповерхове будівництво. Ірпінь не перестає дивувати - тепер він став єдиним містом України, де вулиці і провулки ріжуть на городи і забудовують!

Міська рада Ірпеня змінила цільове призначення ділянки під багатоповерхову забудову, що і стало смертним вироком для десятків дерев і спокою мешканців прилеглих вулиць.

Вырубка деревьев на Полтавской в Ирпене

Активна фаза підготовки будівництва розпочалася у листопаді 2019 року. Очевидці стверджують, що КамАЗи вивозили родючий шар землі, проте поліція не побачила жодних порушень. Детальніше – на відео.

kamaz

Жителі вул. Павленка скаржаться на те, що крім самої ділянки колишнього провулка, представник забудовника хоче перегородити один з основних загальних проїздів, це унеможливить під'їзд машин екстрених служб до прилеглих будинків.

Для пошуку шляхів вирішення цього конфлікту жителями була створена ініціативна група. Вона, в свою чергу, змогла провести достатню кількість зустрічей, щоб переконатися, що вирішити проблему на місцевому рівні просто не можливо, адже головною причиною більшості проблем є самі чиновники міста.

У 2018 році відбулася зустріч з ексмером Володимиром Карплюком, який обіцяв розібратися в цій проблемі і запевняв, що без надання всіх необхідних документів, де будуть вказані об'єкти інфраструктури, дитячі майданчики і місця під автомобілі нових мешканців, забудовник не отримає всіх потрібних дозволів на будівництво. А вже в 2019 році традицію брехати перейняв перший заступник міського голови Олександр Маркушин. Міська влада сприяє забудовнику, натомість представників громади знову обманули.

Цитата: "Карплюк брехав, брехав і брехав, так само зараз робить і Маркушин".

Жителі вулиць Садова та Павленка обійшли практично всі інстанції, але все відбувається як в комедійному фільмі, коли чиновники просто по колу водять людей. В результаті, чують від чиновників: «А ви доведіть, що незаконно». І це точно знаючи, що система «своїх» не видає. Жителями були зібрані підписи і зроблено звернення особисто до Президента України Володимира Зеленського, Генпрокурора Руслана Рябошапки та депутата по 95 округу Олександра Горобця. Мешканці сподіваються, що новий уряд зламає корупційні схеми місцевих князьків в Ірпені.

--------------

Завдяки матеріалам Українскої правди  - "Забудовники скинулися на найдорожчу політичну телекампанію", нам вдається знайти явний зв'язок забудовника та вже екс-мера В.Карплюка 

Нові обличчя – нові метри

Дещо щедрішим виявився Дмитро Осипенко. Він пожертвував 540 тис. грн. Це теж забудовник із "Нових метрів". Ця компанія споруджує висотки в Ірпені. 

Новые метры Ирпень

Тому і маємо в Ірпені такий сімбіоз влади та забудовників... 


P.S. Після інтерв'ю ми ще годину продовжували говорити з людьми. Загальний настрій зрозуміло – люди втомилися від безрезультатних спроб боротьби, але налаштовані дуже рішуче відстоювати свої права і сподіваються на підтримку. Ми будемо стежити за ситуацією з цією забудовою, документи будуть передані юристам на вивчення.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 6367 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту