Погода: 15°C

Субота, 02 лютого 2019 07:01 Прочитано 7969 разів

В Ірпені затопило школу, на яку витратили понад 10 млн гривень

Автор Українські новини

В Ірпені під Києвом в одній із шкіл припинили заняття до понеділка, оскільки через рясні снігопади і дощу тут протік дах і тепер всі будівлі залито водою. Про це повідомляють місцеві активісти у мережі Facebook.
Раніше ЗМІ повідомляли про те, що в школі №3 затопило лише третій поверх. При цьому місцева влада заявила, що підозрюють диверсію.



“Потоки води течуть з дахового перекриття, залили кілька навчальних класів і ряд інших приміщень. У новому спортзалі, де ще вчора відбувалися змагання, теж багато води", - наголошується в повідомленні.

Втім, активісти нагадують, що аналогічна ситуація в минулому році склалася в школі №2. “Не повірите: влада пише про великі збитки і підозрює диверсію. А ми, пам'ятаючи історію з затопленням СШ №2, хотіли б спочатку переконатися, що це не халатність", - зазначила активіст Михайлина Скорик.

За інформацією в. о. міського голови Анастасії Попсуй, поточний ремонт даху виконали тільки в минулому році.

Відповідно до відкритим даними системи Prozorro, протягом 2017-2018 роках на ремонти і проектні роботи в будинку і на прилеглій території до школи №3 по вул. Северинівська 129-а в Ірпені було виділено 10,25 млн грн. З них 6,12 млн грн. було виділено на реконструкцію та облаштування спортивного майданчика, бігових доріжок та тротуарів навколо школи, ще 4,13 млн грн. - на ремонти приміщень.

зокрема, гроші виділялися на поліпшення енергозбереження школи (переможець ТОВ "Лід Фактор", код 39821572), капітальний ремонт роздягалень та душових, капітальний ремонт спортзалу (ТОВ "Їй Бі Ді груп", код 37013701), поточний ремонт приміщень (ТОВ "БК Промбудмонтаж", код 39419110), капітальний і поточний ремонт класних кімнат (ТОВ "Мистокомсервис", код 41122284), поточний ремонт туалетів (ТОВ "БК Капіталіст", код 39080099) і санзулов (ТОВ "ВО Спецкиївбуд", код 34999887).

Загальноосвітня школа в Ірпені - одна з найбільших у місті, розрахована на понад 1000 дітей. Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що незважаючи на гострий дефіцит місць у навчальних закладах, місцева влада замість запроектованої школи санкціонувала будівництво 9-типоверхового житлового будинку.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 7969 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту