Погода: 10°C

Неділя, 21 травня 2017 16:29 Прочитано 4375 разів

Завдяки активній позиції громади ветеранам АТО дали квартири в ЖК «Єсенін»

Автор
Фото з офіційной сторінкі мера

Карплюк намагається особисто легалізувати незаконні будівництва своїх «друзів», втягуючи в це ветеранів АТО.
20 травня особисто мер урочисто роздавав сертифікати на квартири в самій скандальній забудові міста Ірпінь - ЖК «Єсенін» від будівельної компанії Орлан-Інвест груп. Крім «наближених» захід відвідали нардеп Олена Масоріна та голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко 



 Нагадаємо, що дозвіл на будівництво багатоповерхового будинку фірми «Орлан-Інвест Груп», яку відкрито називають «дочкою» фірмою Карплюка (дивиться сюжет по Гостомельському шосе, 8-А), дала міська рада Ірпеня незважаючи на те, що ця ділянка розташована ЗА межами міста, про що є висновки профільної комісії. Після чого забудовник, за підтримки тітушек приступив до вирубки гаю чорної вільхи, але зіткнувся з численними опором з боку громадськості міста.

Цю фирму чомусь міська влада на чолі з Карплюком просто обожнює: 

грамота от карпа

orlan ato

карплюк мирончук головенко

Забудовник може порушувати будь-які правила в Ірпені: групове патріотичне фото напроти джипа забудовника, який припаркован на зебрі.

auto rada

ispolkom


Після цього і була придумана афера: міська влада починають розповідати, що в даному жк квартири отримають члени сімей ветеранів АТО і починається протистояння громадських активістів і провладних АТОвців.


Після цього схема використання кишенькової організації ветеранів АТО стає нормою для Ірпеня, і одні і ті ж люди в камуфляжах захищають, спільно з бандформуваннями (ТІТУШКИ), всі незаконні будівництва наближених до мера осіб.

Головенко Ирпень Малин

Після низки журналістських розслідувань та привернення уваги громадськості до цієї проблеми провладних АТОвці починають відкрито нападати на активістів і погрожувати пресі. 

Прямо в здании городского совета разбили голову члену общественного совета

Громада просить більше квартир для АТОвців, але ті обурюються журналістами та дозволяють депутатам возити солодощі російський пресі


ilovaisk

Ситуацію з розподілом квартир добре прокоментувала Михайлина Скорик:

Пора поставити крапку в одній історії. Для забудовників Ірпеня видача квартир АТОшникам - це схема легалізації «сірих» будинків і спірної землі.

За два роки в місті побудовано 500 тисяч квадратних метрів житла, це десятки нових мікрорайонів, але родинам загиблих пропонують квартири тільки 2-3 будинках, проти яких масово протестує місцева громада.
Про те, що це стосується і мене, випадково дізнався мій батько Михайло Скорик. До реалізації схеми з легалізації такого незаконного будівництва також залучені якісь місцеві об’єднання учасників АТО.
Але поки батько не почав розпитувати, я не знала ні назви, ні жодного з людей, причетних до такого виду «допомоги», хоча мене регулярно запрошували на різні заходи міста, організовані для родин загиблих.
У підсумку виявилося, що в мене за спиною родичі мого чоловіка - Сергія Шкарівського - отримали земельні ділянки і квартиру в будинку на Єсеніна, 30 або 31, що межує з заплавою річки Ірпінь, де на будівництво було накладено арешт і може бути судове рішення про знесення.

Ця тема тягнеться уже кілька місяців, і я вирішила її закрити раз і на завжди, зробивши публічними кулуарні спекуляції.
Мені дзвонила з цього приводу жінка, яка представилася як Діана з ГО “Спілка ветеранів АТО”, а також була розмова з мером та його першим заступником: керівництво міста абсолютно свідомо прикриває вонючі схеми забудови вдовами і дітьми, а об’єднання так званих ветеранів АТО забезпечують силову підтримку.
Я просила поміняти квартиру на Єсеніна на іншу, в пристойному будинку, спорудженому на законних підставах, але мені пояснили, що це неможливо.
Мені також не надали точної адреси квартири і місця розташування ділянки, виданих родині мого чоловіка, прикриваючись законом про персональні дані. Саме тому я вирішила зробити цю історію публічною і надалі відмежуватися від будь-яких можливих спекуляцій на цій темі.

Я свідома того, що в усі часи були чоловіки, які воювали, але були й інші - які прикривалися вдовами і дітьми. Це радше моральна проблема, а не юридична, тож ніяка допомога мені в цьому питанні не потрібна.
Цим постом хочу підкреслити той факт, що я особисто як дружина Сергія в 2015-2017 роках не отримувала в Ірпені жодних ділянок чи квартир, так само як і пропозицій про конкретні ділянки чи квартири як член сім’ї загиблого в АТО. Бо це також є предметом спекуляцій в Ірпені, - прикриваються землею на Федорова 18-ж, яку ми з Сергієм оформляли з 2009 року, і де він почав будувати наш будинок.
При цьому в мерії міста мені пообіцяли, що надалі всі рішення, які стосуються мого чоловіка, таки будуть публічними і погоджуватимуться зі мною як дружиною. Тож фіксую цю обіцянку тут.
PS. Дискусії також не буде. Це просто констатація факту, що і так буває.
Михайлина Скорик


Квартири ветеранам АТО забудовники дають ТІЛЬКИ там, де зустрічають опір з боку громадськості, в інших забудовах, навіть наймасштабніших, не одна квартира виділена не була.
Неля Лавровская:

"Ще раз про Есеніна 30, 31 і про атошників, котрі потерпають від «активістів».
Шляхом незаконних махінацій землі Ірпінського лісгоспу були надані в оренду КП «Ірпіньжитлоінвестбуд» для будівництва житлових будинків.
Друга шахрайська схема - земля, яку спочатку виділяли під пілотний аукціон, надається в суборенду без такого аукціону.
Третя шахрайська схема полягає в тому, що не громада міста Ірпінь через своє КП отримує прибуток від продажу того житла, а забудовник Мирончук через Орлан Інвест.
Після цього забудовник Мирончук повертає землю - не КП, що надало йому землю в суборенду, а громаді - тобто на тобі, боже, орендну плату я більше сплачувати не буду, хоча зобов’язався робити це 5 років! Депутати незаконну оборудку покрили, коло замкнулося. Це четверта шахрайська схема.
Що отримав Мирончук? Надприбуток, бо лісовтрати також не сплачувались.
Що отримала громада? Трохи орендної плати за 2,5 роки і купу проблем - додаткові навантаження на інфраструктуру
і додаткові забруднення території. Тобто - лісова територія зменшилась, забудована збільшилась, комфортність - в мінусі, компенсації за все це - нуль. Бо землю навіть не продали, а віддали на потурання. І втрачена вигода у вигляді не отриманого прибутку від продажу квартир.
Питання - навіщо виділяли землю під будівництво, у нас не вистачає тут людей?
Відповідь: щоб забудовник на цьому заробив.
Корупція чистої води і відкрите пограбування громади.
Розбій називається.
Ну, а щоб питань не задавали - гучно кричимо про АТОшників і клятих активістів.
І - так, громадо, - ти стала ще бідніше)"


Аналогічну схему намагалися організувати і по ул.Гостомельское шосе 8-А, але через більш сильної позиції громади, забудовник, навіть за підтримки банд-формувань і АТОвців з «КРІР» не змогли досягти бажаних результатів - паркан був знесений, а територія оголошена сквером.

А вам хочеться дізнатися, хто ці особи, які роблять заяви, начеб-то від всіх АТОвців Ірпеня? Хто постійно отримує грамоти від влади, та сам дає подяки забудовникам міліонерам? Правда може зломати вашу уяву про всю цю організацію. 

Головенко Малин  Ирпень

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 4375 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту