Погода: 8°C

Понеділок, 26 грудня 2016 17:47 Прочитано 2197 разів

Чому ІМР не відповідає на публічни запити

Автор Зореслав Замойський

В Ірпінській міській раді вигадали новий спосіб ігнорувати інформаційні запити від людей та юридичних осіб.

Так, 26 грудня громадський активіст Євген Мельничук отримав на подані ним від ГО «Територіальна громада міста Ірпінь» 6 інформаційні запитів, на них він отримав 6 відповідей, які були абсолютно ідентичними і різнилися …лише вхідними номерами.

 



Відповіді, які підписав перший заступник міського голови Дмитро Христюк, містять посилання на ст.19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», та чомусь на «Державну уніфіковану систему документації».

Вказувалося, що відсутній підпис керівника ГО, і Євген Мельничук не мав право підпису запиту, оскільки він не є головою цієї організації, в Єдиному реєстрі юридичних осіб керівником згаданого ГО є Олександр Беленок. А Євген Мельничук начебто не має довіреності на право вчинення дій від імені ГО. Хоча відомо, що Євген Мельничук має довіреність на представництво ГО «Територіальна громада міста Ірпінь» у Громадській раді при Ірпінському міськвиконкомі.
Стаття 19 Закону «Про доступ до публічної інформації» вказує, що інформаційні запити подаються в довільній формі. В цьому Законі немає жодного посилання на обов’язковість дотримання стандартів організаційно-розпорядчої документації.
Пункт 5 статті 19 цього Закону наведено вичерпній перелік вимог до оформлення інформаційного запиту:
5. Запит на інформацію має містити:

1) ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;
2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;
3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.
Усі ці вимоги були дотримані Євеном Мельничуком при підготовці запиту. Однак, посадовці ІМР вирішили, що краще просто банально зіслатися на лабіринти бюрократії, ніж подати належну, передбачену законом відповідь. Ось такий на жаль прикрий факт спроб утаємничити публічну інформацію про діяльність чиновників мерії, до посадових обов’язків яких входить служіння громаді міста.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2197 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту