Погода: 8°C

П'ятниця, 02 грудня 2016 09:30 Прочитано 7541 разів

Відеозвернення: заарештований будинок в Ірпені виставлять на аукціон, а людей виселять на вулицю

Автор Хафізов, Гонта, Замойський, Молчанов
Звернення громадян до влади та прокуратури

До «Порталу Ірпеня» звернулися вкрай стривожені ірпінці, які мешкають по вул. Українська, 48 та 48-а (два під’їзди одного будинку за різними адресами, 39 квартир). Вони випадково дізналися, що на сайті СЕТАМ (система електронних торгів арештованим майном) на продаж виставлений житловий будинок загальною площею 1729,1 кв. м за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. Українська, будинок 48, секція А (https://setam.net.ua/auction/181823).

Media



 

Земельна афера в Ірпені

Люди у 2010 році купували житло у Сергія Нелюбіна. Саме його братові Віталію Нелюбіну (депутат Ірпінської міської ради, партія "Укроп") та Сергію Третьякову належала земля, на якій споруджено будинок, кожен споруджував свою частину. На продаж він виставлений по виконавчому напису нотаріуса. Як виявилося, у 2013 році згадана земля перейшла колекторській фірмі «Вердикт Фінанс». За держреєстром частина будинку – вул. Українська, 48, секція А належить Сергію Третьякову, яка й була відчужена за борги.

Виталий Нелюбин депутат Ирпеня

Віталій Нелюбін, депутат ІМР

Також у махінаціях звинувачують й нотаріус, така собі Васильєва, оскільки, по думку мешканців будинку, саме її рішення (а не рішення суду (!) стало підставою для виставлення будинку на торги.

Украинская 48, Ирпень

Місцеві жителі, у яких є на руках відповідні документи, звернулися до Віталія Нелюбіна за допомогою. Проте, за його словами, він до тієї частини будинку, яка є власністю Третьякова, не причетний. Та й узагалі секції А у природі не існує, бо таку адресу присвоєно помилково. Люди найняли адвоката, щоб виконавча служба припинила торги.

Місцева влада на чолі із Володимиром Карплюком закрила на цю проблему очі. Будинок знаходиться на території виборчого округу №16, де депутатом Ігор Ковтун.

Місцеві жителі звернулися до свого депутата (Ігор Ковтун, Блок Петра Порошенка), щоб він якось посприяв у вирішенні питання, і загалом несхвально відгукуються про весь депутатський корпус 7-го скликання. Пряма мова: «Такого депутатського скликання, як зараз, не було ніколи, ви «беспредельщики», якщо допускаєте введення в експлуатацію таких будинків і виселення людей на вулицю».

Просимо народного обранця звернути на це увагу, оскільки уже на 8 грудня призначено торги. Адже люди, які сплатили за своє омріяне житло, можуть залишитися на вулиці.

Окрім звернення до депутата і місцевої влади, жителі вулиці Українська звернулися до прокуратури України, щоб особи, які за це відповідають, були притягнуті до відповідальності.


[testimonial author="В. Нелюбін" position=", депутат ІМР" avatar="images/politika/deputaty-irpin/nelubin.jpg"]
Коментар стосовно подій по вулиці Українська, 48 «Порталу Ірпеня» надав і депутат Ірпінської міської ради Віталій Нелюбін. За його словами, він будував будинок за адресою Українська, 48, а вже будинок, розташований на земельній ділянці по Українській, 48-а, споруджував його бізнес-партнер Сергій Третьяков.

«Чутки відносно моєї причетності до проблем мешканців будинку 48-а виникають тому, що Третьякова зараз в Ірпені нема, а Нелюбін є. Тому й виникають усі ці проблеми», - зазначив Віталій Нелюбін.
За його словами, як тільки він дізнався про проблеми мешканців цього будинку, то одразу намагався допомогти: «Розуміння я не знайшов, тому не займаюсь зараз цим питанням. Я допомагав Третьякову технічно будувати цей будинок, але продажем квартир займався безпосередньо Сергій Третьяков».
Віталій Нелюбін у своєму коментарі неодноразово наголошував, що треба дивитися на документи, що на торги виставлено фактично неіснуючий у правовій площині будинок, і зараз колекторська компанія фактично застосовує шахрайські схеми, намагаючись банально заробити.

[/testimonial]

[googleMaps align="none" addr="Украинская, 48, Ирпень" label="Скандальний будинок на вул. Української" width=100% height=400]

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 7541 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту