Погода: 9°C

Середа, 04 травня 2016 18:50 Прочитано 2703 разів

Замість діамантового прокурора з'явився бурштиновий СБУшник

Автор
Вироби з бурштину вилучені у Мельничука

ПІДОЗРА Є. Мельничука ПІДТВЕРДИЛАСЬ, КРАДІЖКА БУЛА…

Четвертого травня співробітники Макарівського відділку поліції надали пояснення стосовно незаконного вилучення 29 квітня ювелірні вироби з каміння в Євгена Мельничука. Спочатку Мельничук, адвокати, представники преси та громадськість понад дві години не мали змоги поспілкуватись зі слідчим яка веде справу Оленою Орел.



Пані слідча, то їздила до суду, де пробула рівно три хвилини, проте ії колеги весь час повторювали що вона продовжує знаходитись в суді, то була помічена на ринку, де банально втекла від людей, які намагалися ії повідомити що слідчу очікують в райвідділку.

Начальник поліції Олег Кравчук запросив прибулих до свого кабінету, де пообіцяв що слідча у справі Є. Мельничука прибуде на робоче місце і в присутності адвокатів будуть з’ясовані поточні обставини справи. Далі цікавіші …

Вироби з бурштину вилучені у Мельничука

Після ознайомлення зі справою підозри Є. Мельничука що до грабежу підтвердились, обшук Євгена на дорозі  та його затримання це було перевищення службових повноважень працівників СБУ, а також вдалося дізнатися, що вилучені ювелірні вироби були  передані без належного документального оформлення співробітнику Служби Безпеки України, того самого який незаконно обшукував та погрожував Євгену,і який начебто відправив усі вилучені ювелірні вироби на експертизу. Це ще при тому що саме цей слідчий і звернувся з заявою стосовно Євгена як звичайний Громадянин за номером 102, на підставі ст. 60 КПК України (чим самим підтвердив відсутність повноважень на обшук та затримку), а слідча поліції  О. Орел не мала жодних прав та обов’язків передавати матеріали провадження та особисті речі Є.Мельничука стороннім особам.

Один важливий момент. Згідно статті 171 Кримінально-процесуального кодексу вилучення особистих речей правоохоронці можуть робити тільки в осіб, які мають процесуальний статус затриманого. А Євген Мельничук на момент вилучення його особистих речей затриманим не був. Пряме порушення закону.

Нагадаємо, що слідчий СБУ 29.04.16  без належного рішення суду про вилучення речей, відповідного протоколу забрав ювелірні вироби, які належать Євгену, начебто для проведення експертизи. Тобто, по факту посадовець СБУ вчинив зловживаючи посадою крадіжку майна Євгена Мельничука. Також, такими діями офіцер Служби Безпеки наніс шкоду репутації органам поліції, в тому числі і поліції міста Ірпінь, оскільки поліція Макарівського району є підлеглою керівництву  Ірпінської поліції.

Невже мер Ірпеня Володимир Карплюк, якого пов’язують з останніми резонансними справами проти ірпінських активістів, вирішив «віддячити» поліції Ірпеня, яка за словами одного з його помічників сказаних публічно «покриває ірпінських активістів?

Є. Мельничук звернувся с заявою до прокуратури що до злочину працівниками правоохоронного органу, а саме ч2 ст 365 КК України, що до грабежу то правозахисники взяли тайм аут для більш правильного формулювання заяви про злочин крадіжка.

Стосовно вилучених в Євгена грошей, документів та особистих речей після тривалої розмови правозахисників Євгена та слідчого вдалося повернути деякі документи та особисті речі Євгена: документи на автомобіль, диплом магістра, блокнот, авторучку)), примірник Конституції України))). Повернення усього іншого буде вирішуватися в судовому порядку, якщо слідча встигне подати до суду документі та провести слідчу дію, як передбачає це КПК України, а саме зробити це не пізніше наступного робочого дня. Цей день минув і вже завтра 05.05.16р о 8.30, це питання вирішиться так як і вирішиться питання чі працює закони України, чі іх нагло використовують проти людини?

Як прокоментував хід справи Євген: «В Україні не діє стаття 3 Конституції України згідно якої права та свободи людини і громадянина визнаються найвищою соціальною цінністю, бо як інакше пояснити факт, коли органи влади які мають стояти на сторожі закону, самі ж цей закон і порушують та змушують людину ходити по колу бюрократичних інстанцій».

zayava

zayava

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2703 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту