Погода: 8°C

Вівторок, 02 лютого 2016 20:20 Прочитано 4147 разів

Рубати здорові сосни за своїми правилами: цікава теорія від забудовника. Фото, відео та коментарі

Автор
Парк Дружба

    З самого ранку 2 лютого у районі колишнього дитячого табору «Дружба» в м.Ірпніь було неспокійно. Активісти закликали через соцмережі під’їжжати небайдужу громадськість та журналістів на вулицю Льва Толстого, де на території, яка  огороджена високим парканом, невідомі рубали сосни.

Media



 Наші журналісти, прибувши на місце події, відразу помітили велику кількість осіб спортивної статури, які досить нервово реагували на зйомки.

Юрист Наталя, яка  представляє інтереси забудовника, сказала, що на  території проводиться вирубка мертвих та хворих дерев. З ії слів, на момент вирубки сосен у забудовника були усі дозволи від міськвиконкому та КП «Ірпіньзеленбуд» рубати трухляві дерева. Як з’ясувалося пізніше, це не відповідало дійсності. 

 Прохання громадських активістів та журналістів пройти за паркан, щоб пересвідчитись, які саме дерева насправді рубають, не було почуте – їх туди не пустили.  Наталя та Тетяна, які представляли інтереси забудовника, довго пояснювали представникам міліції, чому не можуть їх пропустити на територію вирубки дерев. У активіста Євгена Мельничука увірвався терпець, і він спробував знести частину паркану, за яким відбувалась вирубка дерев, пошкодивши при цьому своє авто.

Таран авто

avto2

фото http://geroiv.at.ua/news/2016-02-02-353

Дзвінки до директора КП «Ірпіньзеленбуд» та депутата міської ради Ольги Олійнич з проханням, щоби на місце прибули представники  комунального підприємства і пояснили, хто дав дозвіл рубати дерева, спочатку не принесли результатів. Наприклад, на дзвінок місцевої активістки Мирослави Свистович пані Олійнич відповіла: «Я в офіційній відпустці і нічим не можу зарадити ситуації».

 Врешті-решт,  за паркан змогли потрапити представники  міліції та два свідки. Після огляду території, де відбувалось повалення сосен, міліція заборонила вирубку дерев до моменту повного ознайомлення з документами забудовника та виконавців і з’ясування ситуації. Проте вже хвилин за п'ятнадцять після від’їзду наряду правоохоронців знову почали падати дерева.

Активісти та мешканці  району повторно викликали наряд міліції. Прибули й представники «Ірпіньзеленбуду», які зазначили, що дійсно проводили обстеження і дали дозвіл на знесення декількох сухих дерев, проте аж ніяк не живих сосен, і не у кількості 47 дерев (саме остання цифра озвучувалась представниками забудовника).

   Тут вже й представниця забудовника «раптово згадала», що була внесена відновлювана вартість за дерева, а тому, на її думку,  вони мали право рубати і живі сосни.  Це при тому, що 25 січня на своєму засіданні Ірпінський міськвиконком погодив знесення лише декількох дерев, що загрожували довкіллю.

При повторному огляді території, де рубали сосни, у присутності представника «Ірпіньзеленбуду»  та журналістки «Порталу Ірпеня»  (останню не хотіли пускати на територію, але під тиском громади та міліції представники забудовника це зробили) було зафіксовано свіжий зруб (протягом останніх 3-ьох годин) 14 живих сосен, серед яких лише 2 дерева були визнані хворими та 1 таким, яке могло пошкодити лінію електропередачі. Тобто, фактично 9 здорових дерев зрубали, не маючи на те жодних прав. Міліція, комунальники, журналісти  переконались, що знищують саме нормальні дерева.

   Представник міліції виніс попередження робітникам, яких найняв забудовник, що в разі продовження спилювання дерев буде конфіскована техніка, а самі вони будуть затриманні за вчинення правопорушення.

    Нагадуємо, що це  далеко не єдиний  конфлікт зі спилюванням здорових дерев, які тривають нині в Ірпені. Досить згадати подібні ситуації на вулицях Єсєніна та Мінеральній.

Також закликаємо  поважати права журналістів і не порушувати закон України, створюючи перешкоди їхній професійній діяльності.

 

Сітуацію прокоментував депутат Ірпінської міської ради Л.Кухалейшвілі:

[quote width="auto" align="none" border="red" color="blue" title="Сітуацію прокоментував депутат Ірпінської міської ради Л.Кухалейншвілі:"]Євген Мельничук на власному авто протаранив паркан забудовнику Ліневічу!

Сьогодні на початку засідання земельної комісії до мене почали дзвонити наші активісти з п/т "Дружба" на вул. Толстого 24 і казали що за даної адресою ріжуть дерева! Я писав, що напередодні там був встановлений паркан. Земля знаходиться в оренді ТОВ "Розбудова" в якому чітко написано, що земля надається в оренду для обслуговування об'єктів рекреації! Яким чином земля в кадастрі змінилася з рекреаційної зони на житлову забудову поки не ясно, але я більш ніж впевнений, що зробили це незаконно! Як я вже писав, що будувати там хоче Ліневіч. Він якраз добудовує будинки-монстри на вул. Українській і він як сарана вже облюбовав собі нову площу для забудови! А там території 3.3 га!!! Тільки уявіть скільки там можна набудувати! Цілий мікрорайон. А на Масшторфе НЕТУ жодного парку чи скверу! Там вже депутато-забудовники побудували новий мікрорайон, а їм все мало!!! Я не міг поїхати туди, через те, що без мене на комісії могли наприймати все, що завгодно. Тому я сказав їм викликати міліцію. Люди викликали міліцію, але вона приїхала подивилася і поїхала! Ні тобі документи перевірити, на підставі яких зрізали дерева, не перевірити документи тих хто ріже! Як завжди міліція коли треба "безсила". Я почав віддзвонювати наших активістів.

Першим відгукнувся Євгеній Мельничук, Зореслав Замойский, Олена Кутовенко. Зореслав і Олена були сьогодні на земельній комісії, як журналісти та фільмували роботу комісії на відео. Це чудово, що нарешті активісти і журналісти відгукнулися на моє запрошення бути присутніми на земельних комісія! Також був голова земельної комісії нещодавно сформованої Громадської ради Олександр Алборов, та помічник Марії Шевченко - Дмитро Рипан. Коли є представники Громади, які наглядають за роботою комісії то депутати члени комісії поводитися по іншому. Ви б тільки бачили цю "гру" на камеру)))). Але справа не про це, коли приїхав Женя, він забрав Зореслава та Олену і вони поїхали до "Дружби!

Після того, як міліція перший раз поїхала, невідомі працівники знов почали різати ЖИВІ дерева! Коли туди приїхав Женя, активісти знов викликали міліцію, та представників "Зеленбуду". Знов ті, "правоохоронні" органи нічого не робили! І тут Женя зробив такий неординарний вчинок, на який здатен тільки справжній активіст у якого болить серце через знищення дерев! ВІН ВЗЯВ І ПРОТАРАНИВ СВОЄЮ МАШИНОЮ БУДІВЕЛЬНИЙ ПАРКАН!!!! Паркан поламати не вдалося, тому, що забудовники готувалися добре і встановили такий собі антивандальний паркан! Євген паркан пошкодив нормально на фото видно! Я так розумію це той паркан який ми не дали встановити на Гостомельському шосе 8-а. Але дісталося і машині! Була розбита фара, пошкоджено крило і бампер! За цю дію поліціянти склали на Євгена адмінпротокол і наклали штраф 340 грн. Але це дало змогу привернути до цієї події увагу! Їм звичайно було трохи "важко" виписати на Женю протокол, адже у нього до цих пір немає паспорту, який у нього викрали тоді коли двоє невідомих осіб побили його і уклали на лікарняне ліжко!

Міліціянти зрозуміли, що активісти налаштована серйозно і тому були змушені почати працювати! Одразу було з'ясовано, що дозвільних документів у них немає! Коли я приїхав, після закінчення комісію, то там був представник "Зеленбуду", якій повідомив, що дозволу на вирізку живих дерев виконком не давав! Був дозвіл тільки на зрізання сухих дерев, а вони вирішили під шумок спиляти огромні 100-річні карабельні сосни! На моє питання чи сплатили вони відновлювальну вартість, то сказав типу сплатили! Я розумію, що нехороші люди розуміючи, що буде протистояння і, що ми будемо чіплятися до всього, сплатили якусь там плату за дерева (хоча ми не бачили жодних документів)! Але сплата відновлювальної вартості це не дозвіл на вирізку дерев!!! Ці дії це реальній БЕСПРЕДЕЛ!!!! Також з'ясувалося кілька цікавих моментів! Ці варвари не випадково вибрали такий час. По-перше, я був на земельній комісії, а отже терміново приїхати не можу! Христюка, якого Карплюк призначив контролювати це питання зараз немає, він у відпустці. А також у відпустці голова "Зеленбуду" Ольга Олійнич!!!! Як вам таке співпадіння??? Коли почався скандал і до "Дружби" почали приходити люди, то забудовники звезли туди безліч тітушок!!! Добре, що не почалася бійка, але припускаю, що це тільки початок!!! Коли ми останній раз проводили там збори Громади, то директор ТОВ "Розбудова" Олег Мелещук, пообіцяв нічого там не різати!!! Та декларація на початок проведення будівельних робіт не дає їм право на вирізку дерев!!! Тобто ця людина не відповідає за свої слова! Якщо він за свої слова не відповідає то і ми залишаємо за собою право на громадську непокору! Завдяки такому неординарному вчинку Жені, сьогоднішню вирізку вдалося зупинити, але це далеко не кінець і я думаю, що завтра буде новий віток цього скандалу!!! На кону десятки мільонів і забудовники просто так не відступлять. Я думаю, що нам треба скинутися Жені на сплату штрафу 340 грн. і на нову фару, яка коштує гривень 300. Він не тільки справжній патріот, який не пожалкував власної машини, аби зупинити вирізку дерев, а ще й батько 5-ти дітей. І ми маємо йому допомогти, аби він не забирав ці гроші від своєї родини! Не кожен здатен на такий вчинок і, як мені сказав Женя, що мовляв тобі машину спалили, то мені чого боятися?!! Хто б мені, що не казав про Женю, але його вчинки говорить самі за себе! Таких людей в нашому регіоні можна на пальцях однієї руки перерахувати!!! Я радий від того, що він обрав саме наше місто для проживання!

Євген РЕСПЕКТ ТОБІ І ПОВАГА!!!! Далі Буде......

P.S. Хто має бажання допомогти Євгену Мельничуку грошима на сплату штрафу і купівлю нової фари, надаю номер карточки його дружини в Приват банку 4731217106254343 Ірина Мельничук. Голова Громадського руху захисту зелених зон Київщини, депутат Ірпінської міської ради Лаврентій Кухалейшвілі[/quote]

Сегодня познакомился с двумя девушками которые были со стороны застройщика ЛИНЕВИЧА, юрист Наталья и представитель Татья...

Опубликовано Евгением Мельничуком 2 февраля 2016 г.


ГАРЯЧА ДРУЖБА !Сьогодні зранку мені зателефонували мешканці вулиць дотичних до табору "Дружба", що на території колишнь...

Опубликовано Мирославой Свистович 2 февраля 2016 г.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 4147 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту