Погода: 15°C

Четвер, 08 вересня 2016 12:09 Прочитано 2321 разів

Засідання Громадської ради розпочалося з Парку «Покровського» та олов’яних солдатиків.

Автор

07.09.2016 р. о 18:00 було розпочате перше осіннє Засідання Громадської ради. Після обрання лічильної комісії, та голосування за порядок денний до слова запросили Плешка Максима, депутата Ірпінської міської ради.



 

Плешко Максим зазначив, що Парк «Покровський» буде мати відповідний статус парку, потрібен лише час. Ніякої забудови там вже не буде.  А в захист солдатиків, які стоять на вході до парку, і про які обурено на своїй сторінці в Facebook писала Голова Громадської ради, Маркелова Т.І., подарував їй книгу Ганса Крістіана Андерсена «Стійкий олов'яний солдатик».  Опісля цього почався жвавий спір стосовно доцільності даних солдатиків в цьому парку.  Тамара Іванівна відстоювала позицію, що поки не навчимося плекати своє, рідне, поки не навчимося цим пишатися і це використовувати, будемо колонією і не будемо мати нічого свого.

soldatiki

Повернувшись в робоче русло, Голова Громадської ради заявила, що від попередньої Громадської ради не було передано жодної документації. Що досить дивно, адже нинішня Громадська рада, працюючи вже близько 9 місяців має ряд рішень,  що зберігаються в обов’язковому порядку. Де справи громадських попередників – невідомо.

Надалі, слідував звіт Голови Громадської ради, з якого можна зробити наступні висновки:

  1. Ірпінська міська рада не згадує Громадську раду в їх ініціативах, що  були впроваджені в життя;
  2. Громадська рада досі не забезпечена приміщенням;
  3. Голову Громадської ради не ввели в виконавчий комітет, як того вимагала Громадська рада;
  4. Був покладений серйозний початок роботи з Управлінням освіти і науки в рамках дошкільних навчальних закладів;
  5. З формальних причин Громадська рада досі немає доступу до документів КП «Ірпіньзеленбуд»;
  6. Від виконавчого комітету не було надано конструктивної відповіді на Рішення «Щодо виступів у сесійній залі» стосовно  наявності мікрофону в залі на сесіях Ірпінської міської ради;

Шановна громадо! Важливо! Громадська рада створила Порядок проведення громадської експертизи, що дає можливість кожній бажаючій активній людині, експертам та Громадським організаціям  (що не потрапили в Громадську раду), брати участь в роботі Громадської ради в певних напрямах.  Так, на даному засіданні була створена нова громадська експертиза для вивчення практичного стану речей в дошкільних навчальних закладах.  В  неї увійшли 2 профільних члена комісії, та 5 мам, що відгукнулися на пошук в мережі Facebook. Громадська рада має надію на співпрацю в даному напрямі з Управлінням освіти і науки та на початок нового формату реалізації громадської позиції.

Також, батькам дітей, що навчаються в садочкам міст Ірпінь, Ворзель, Коцюбинське та Гостомель, буде цікаво дізнатися, що на підготовку дошкільних  навчальних закладів до нового навчального року садочками було  використано 296 904 грн. (двісті дев’яносто шість тисяч дев’ятсот чотири гривні).  Повна табличка буде поширена в мережі Facebook для ознайомлення.

Далі, Ковальчук Микола, на протязі 40 хвилин давав пояснення щодо «Громадського бюджету». Це дуже великий та важливий проект. Кожен активний містянин може долучитися та подати свою ідею до реалізації.  Більше інформації тут: http://irpen.net.ua/afisha/item/1477-shcho-take-gromadskij-byudzhet-ta-yak-prijnyati-uchast-u-tsomu-proekti

Також, Ковальчук Микола, підняв питання забудови пойми річок. «В найближчі 5 років пойми Ірпіня та Бучі будуть забудовані» - заявив він, «Зараз потрібна серйозна фахова дискусія, бо коли на захист від забудови виступають активісти та прості мешканці, з них роблять «ідіотів», бо вони не є експертами в даному питанні». І взагалі, чи  влаштовує громаду таке масштабне будівництво?

«Громадські слухання по забудові пойми вже були проведені» - сказав Мельничук Євгеній. Присутні щиро здивувались, бо не чули про цю подію.  Мельничук Євгеній оголосив, що ними вже було подано заяву до Прокуратури,  про вчинення незаконних дій посадовими особами Ірпінської міської ради та виконавчого комітету Ірпінської міської ради. До речі, цільове призначення  землі не передбачає будівництво вище, аніж 1 поверх.

tvaryny obyava

Наступним питанням були масові вбивства собак  в місті. Мурга Ірина анонсувала програму  «Один за всіх» на каналі СТБ, 11 вересня о 16:00, де активні захисники безпритульних тварин зустрінуться, з так званими, «догхантерами».  Мурга Ірина просить великої суспільної уваги  до даної проблеми.

Ще, піднімалися питання «червоних ліхтарів»  біля Парку Слави, катастрофічної загибелі сосен в місті, автомобільної стоянки біля школи №12 тощо.

Всі погодились що існує багато питань та ситуацій, які гостро необхідно обговорити  з мером міста Карплюком В.А. та його заступниками. 16 серпня був написаний лист, з проханням про організацію даної зустрічі, але досі не відомий ні час ні дата події.

Закінчилось засідання Громадської ради близько 22.00. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2321 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту