Погода: 12°C

П'ятниця, 28 жовтня 2016 16:36 Прочитано 4384 разів

Друга Світова війна: 1939 р. чи 1941 р.?

Автор
  • font size decrease font size increase font size
  • Print
  • Email
Rate this item
(2 голосів)

Говорили балакали, сіли і заплакали. Я не майстер профі з історії, визнаю. Але той, хто чіпляв роки Другої світової війни 1941-1945 на вхідну групу «Алеї слави», напевно ще гірше мене знають цю науку.
На новій реконструйованій алеї перед могилами солдатів Другої світової війни вчепили «1941-1945».



По-перше, Верховна Рада України ухвалила Декларацію Пам'яті і Солідарності щодо подій історії Другої світової війни. У Декларації парламенту привертають увагу, що «пакт Ріббентропа-Молотова від 23 серпня 1939 року, укладений між двома тоталітарними режимами – комуністичним Радянським Союзом і нацистською Німеччиною, призвів до вибуху 1 вересня Другої світової війни, спричиненої агресією Німеччини, до якої 17 вересня долучився Радянський Союз.» «Закликаємо народи всієї Європи пам'ятати про причини і наслідки II світової війни, а також докласти спільних зусиль з метою захисту безпеки і свободи», - наголошується в Декларації. Але в м.Ірпінь про це не чули і продовжують пропагандистку традицію Радянського союзу.
По-друге, на території «Алеї слави», окрім могил загиблим Другої світової війни, є ще 2 пам’ятки «На цьому місці буде встановлена стела загиблим воїнам-інтернаціоналістам та бійцям, які віддали своє життя за Україну» і «Вічна пам’ять захисникам, що полягли за Батьківщину. Встановлено з нагоди відзначення 1025 – річчя Хрещення Русі 2013 р.». До чого тоді прив’язка чисто до ВВВ? Ці пам’ятки теж до ВВВ віднесли? Чи про них забули?

2 3
Громадська рада м.Ірпінь ініціювала Круглий стіл «Про збереження культурної, духовної, архітектурної та природної спадщини у контексті розвитку Приірпіння», де, щодо даної ситуації, було вирішено наступне: зважаючи на думку експертів з позиції історичної правди щодо участі українців у Другій світовій війні, необхідно зняти закріплені на колонах при вході з вулиці Центральної (Ірпінь) до пам’ятника загиблим воїнам цифри «1941 - 1945» та напис «Алея Слави».
Громадська рада м.Ірпінь надасть дану Резолюцію нашим «керівникам» міста і буде чекати відповідної адекватної реакції.

4 Резолюція круглого столу

-->
Прочитано 4384 разів
Ірина Онищук

Помічник депутата Ірпінської міської ради ПП "Голос", громадська діячка, журналіст

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005858626067&fref=ts

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту