Погода: 12°C

Четвер, 09 квітня 2020 06:43 Прочитано 2718 разів

Звернення до небайдужих та депутата 95 округу: в Ірпені директора 17 школи хочуть змінити на лояльну до влади людину та політизувати сферу освіти міста

Автор
Звернення до небайдужих та депутата 95 округа: в Ірпені директора 17 школи хочуть поміняти на лояльну до влади людину та політизувати сферу освіти міста

Сумна тенденция в Ірпені - корупційна влада намагається у всіх установах міста поставити тільки лояльних собі людей, приклад ірпінська міська лікарня, де головні лікарі займаються агітацією, школа №17 може повторіти цей приклад, замість фахивця отримати агітатора за "Нові обличча" та забудовників. Наступною жертвою стає директор 17 школи  м. Ірпінь Леся Литвин. Зараз адеватного, та незалежного керівника хочуть замінити на лояльного владі людину. Сітуація настільки обурила батьків, що вони навіть організували флеш моб на підтримку діючого діректора. 



Флешмоб в поддержку Леси Литвин

В Ірпінському сергменті Фейсбука можно помітити десяткі, а може навіть фотосвітлин дітей та їх батьків, які виступили в підтримку діючого директор, що ж трапилось детально розповість Людмила Першин

Людмила Першин:


Жити в Ірпені стає не просто "весело", а "дуже весело".?

Особливість українців, що ми - нація, яка може довго терпіти: свавілля, несправедливість, брехню, обіцянки, приниження, злидні, беззаконня і т.і. Але, як показує наш історичний досвід, приходить критична межа, коли терпіння лопається і народ вибухає. Зазвичай народ вибухає занадто гучно! Правда,... спротив завжди чинить маленький відсоток людей, а велика більшість являються мовчазними спостерігачами. Їм, напевно, все байдуже, або ж вони чекають, що інші українці прийдуть в їх домівку й на блюдці принесуть повну гору чудових економічних змін, бажаних покращень, вдалих реформ та довгоочікуване благополуччя. Це - вибір кожного, але відповідальність та наслідки - спільні!

Вище був короткий вступ, а тепер по суті.

Ірпінь - місто контрастів, чудес та різних дивних подій! Скільки років живу, не перестаю дивуватися, як в такій красивій обгортці - всередині така червива цукерка. Красиве місто, яке ще нещодавно було легенями столиці, в якому було біля 50 санаторіїв та баз для оздоровлення, - дуже стрімко Ірпінь перетворився на спальний район Києва, з красивими скверами, набережною та хорошими дорогами, але, в той же час - з жахливою медициною та освітою.
Мене, за всі роки проживання, дуже дивувало, чому владою міста в одні проекти вливаються десятки мільйонів гривен, а важливі для мешканців міста проекти (медицина та освіта) не отримують кошти та не розвиваються. Зараз я вже знаю відповіді на ці питання, але це - тема окремого допису.

Сьогодні мова піде про один з проектів, який для влади міста не являється пріоритетним, але вони хочуть його використати для власних політичних цілей - це ЗОШ-17.

Ви, друзі, напевно, думаєте, який взаємозв'язок між школою та політикою, так? Раніше теж так думала, а зараз знаю, що зв'язок є і дуже вагомий.

Як казав мені, в червні 2018 року, один мудрий чоловік, який очолює силову структуру, коли ми вже знали, що директора школи Дерев'янка звільняють: "Людмило, приємно дивитися на Вашу радість та оптимістичний настрій щодо майбутнього директора школи, але будьте готові до того, що влада міста вам поставить "свою людину". Чому? Бо школа - це не саме рибне місце, де можна відмивати гроші, але з цього джерела хтось живиться, а Ви своїми діями зараз заставляєте того "когось" відкрити свій карман і звідти віддати гроші на потреби школи та дітей".
Ці слова тоді були, як холодний душ. Вони мене трішки повернули в реальність, але я все ще вірила в справедливість прийняття рішення стосовно нового директора. Наївна.Помилялася, як показав час...

Хто слідкує за подіями в освітньому напрямку Ірпеня, в тому числі в 17-й школі, то добре все знають й розуміють. Особисто я багато про це пишу, за останні два роки, є багато дописів та інформації на моїй сторінці та в шкільних групах.

Хто не в курсі подій, які відбувалися в 17-й школі, то коротко розповім.
З 1988 по 2018 роки школу очолював Дерев'янко В.Д. За час свого тридцятирічного керування він, з найкращої школи регіону, занедбав школу та перетворив її в маленьку корупційну машину.
Восени 2017 року ми, батьки, почали публічно висловлювати своє незадоволення та обурення певним процесам, які відбувалися в стінах школи. Говорили гучно, що влада міста нас почула й весною 2018 року директора зняли з посади.
Паралельно з цим, ми активно займалися питаннями реформування та розвитку навчального закладу. Батьки згуртувалися і їм вдавалося втілити багато проектів та хороших змін. Директор школи Дерев'янко, в цей час, ставим батькам палки в колеса та не дуже охоче хотів йти з посади. Всі його трюки хитрості - теж тема окремого допису (раніше вже трішки писала про це). Ледь не пішов з посади з ганьбою, але його вчасно зупинили, все пояснили - пішов з подякою та званням "Почесний громадянин міста Ірпінь".

Влітку 2018 року відкрили конкурс на посаду директора школи.

В період - між звільненням Дерев'янка В.Д. та призначенням нового директора - було майже три місяці. На цей період, керівники міста та управління освіти, призначили вчителя музики виконуючим обов'язки директора - Пташника І.М. Іван Миронович завжди щиро переймався всіма господарськими проблемами школи, а їх було хоч відбавляй, бо в старій школі постійно щось ламалося, обсипалося, проривало й т.д. Саме він завжди кидав всі справи та біг рятувати кожну аварійну ситуацію. Також Пташник І.М. був в школі наближеною особою до директора Дерев'янка В.Д.
Але, є процедура призначення в.о. на час відсутності директора школи. Завжди ці обов'язки виконує - завуч школи.
Тоді, влітку 2018 ми задавали питання, чому призначили Пташника І.М., а не завуча школи. Нам відповіли, що влітку активно йдуть ремонтні роботи, які потрібно контролювати маючи хороші господарські здібності, а жінки завучі не справляться з такими обов'язками, краще ніж чоловік-господарник.

Прийшов довгоочікуваний день, коли обирали нового директора школи - 29.08.18. Хвилююча подія для вчителів, батьків та учнів, за три дні до першого вересня та відкриття нового навчального корпусу (який по сьогоднішній день не зданий в експлуатацію, але в ньому навчаються діти).
І ось довгоочікуваний ранок 29 серпня.
Мене включили в склад конкурсної комісії, як голову батьківського комітету школи.
Загалом в комісії була 21 особа, з яких право голосу мали - 16 осіб.
5 осіб могли висловити свою думку про кандидатів, могли задавати питання кандидатам, могли приймати участь в обговоренні, але не могли голосувати.

Хто взагалі входив до складу комісії? За виключенням трьох осіб, двоє вчителів школи та мене, решта 18 осіб - це люди, які або є владою міста, або ж працюють на владу міста:заступники міського голови, депутати ІМР, профспілка, управління освіти, директор однієї з шкіл, який паралельно є депутатом ІМР і т.д.

В конкурсі приймали участь 6 кандидатів: 4 наших місцевих, 2 з інших міст (Одеська область та Запоріжжя).
Кожен кандидат мав до 10 хвилин, щоб презентувати себе і 10 хвилин, щоб відповісти на поставлені питання. Всі кандидати були сильні та з різним баченням діяльності та розвитку школи.
Комісія активно обговорювала кожного кандидата, виділяла плюси й мінуси кожного з учасників. Перемогу тоді отримала - Ільніцька Л.О., кандидат з Одеської області, отримавши 11 голосів членів комісії (в тому числі й мій голос).
Вона дуже цікаво та впевнено презентувала свій проект розвитку школи. Але, в той же день, після закінчення конкурсу, в шкільній групі почали писати, що ця жінка має пряме відношення до влади міста, а особливо до в.о. мера Попсуй А.В. Також сказали, що за рік до нашого конкурсу, пані Ільніцька виграла конкурс на посаду директора 3-ї Ірпінської школи, але через декілька днів відмовилася бути директором. Всю цю інформацію я слухала, аналізувала, але не могла повірити, що на конкурсі мене розвели, як сліпе кошеня й я стала учасником цього "театру одного актора". Але, вже через два тижні впевнилася, що весь цей цирк - правда! Влада нам знову поставила "свою людину".

Хочу попросити вибачення у всіх батьків, що в той день я стала учасником брудних ігр нашої місцевої влади! Щиро каюся і вже багато разів пошкодувала, що віддала голос саме за того кандидата! ?
Влада знала, що в нашій школі дуже активна й небайдужа батьківська громада, яка їм заважає. У вересні влада міста сказала, що вони створюють Раду школи, а батьківський комітет припиняє свою діяльність. Раду, в складі 16 чоловік, швидко створили й включили туди своїх людей з міськради, а точніше депутатів ІМР. Загалом в склад входять: 4 політиків, 4 вчителів, 4 учнів та 4 батьків (жоден з батьків раніше не переймалися проблемами школи). Керують радою школи та приймають рішення - наші керманичі міста. Раду школи очолив Король Петро, друг першого заступника мера Маркушина О., депутат ІМР та по сумісництву - директор кладовища.
Які питання та проблеми, за два роки, обговорює Рада школи, нам, батькам, не відомо, бо вони збираються тишком-нишком і самі все вирішують. Один раз, за весь час, батьки мали змогу поспілкуватися і то не дуже конструктивно.

Повернемося до питання з директором.
Новий директор Ільніцька, за два місяці роботи, допустила ряд критичних помилок та пов'язла в купі проблем, які привели до того, що в жовтні 2018 року вона написала заяву на звільнення.
Не впоралася з таким великим комунальним закладом і його проблемами, або ж виконала місію, яку на неї поклала місцева влада та й пішла...

Знову всі завмерли в очікуванні. Знову школа чекає на нового очільника навчального закладу.

В листопаді 2018 року влада призначила на посаду в.о. директора Леся Литвин. Лесю Володимирівну багато хто знав, бо вона жила в Ірпені й багато років працювала в ЗОШ-2 завучем та вчителем молодших класів.

Леся Литвин директор школы 17 в Ирпене

Леся Литвин

 

З приходом Лесі Володимирівни швидко та непомітно почали вирішуватися всі проблеми школи, зникли будь-які непорозуміння та конфліктні ситуації. В шкільному середовищі закипіло життя, почали проводитися різні заходи, конкурси, тренінги (цього раніше не було), з'явилося багато посмішок та різних приємностей. Все було так по-домашньому тихо, мирно та спокійно. Розумна, виважена, спокійна, добра, чуйна, щира й відповідальна Людина! Леся Володимирівна, як справжній керівник і менеджер, знаходила спільну мову з кожним, уміло й конструктивно вирішувала всі проблеми, приділяла увагу кожному, хто її потребував (часто в неробочий час, жертвуючи інтересами власної сім'ї). А головне - Леся Володимирівна любила дітей та щодня рухала школу в напрямку розвитку. Вона стала справжньою Берегинею нашого закладу!

Знаємо, як їй важко було водночас взаємодіяти з великою кількістю людей, як непросто комунікувати з деякими керівниками та бути дипломатом й вміти прийняти правильне рішення в тій, чи іншій ситуації.

Одним словом - чудово! Просто чудово! У нас в школі все було добре.

В березні 2019 року знову відкрили конкурс на посаду директора 17-ї школи, так як Леся Володимирівна була виконуючою обов'язки. Пам'ятаю, як ми хвилювалися, щоб влада міста нам не зробила черговий "сюрприз" і щоб Леся Володимирівна перемогла в конкурсі й стала законним директором навчального закладу.
Коли ми дізналися, що Леся Володимирівна отримала перемогу в конкурсі, то раділи за неї, за наших дітей і за себе, що наші діти щодня будуть знаходитися в надійних руках.
Раділи, що в цьому світі є справедливість!

Але, у Ради школи не було нормальної взаємодії та комунікації, як з батьками так і з директором школи. Сказати, що я цьому здивована, то - ні, бо ми живемо в Ірпені. У нас відбувається багато дивних речей, яким нормальні люди не знаходять логічного пояснення.

Не дивлячись на ці нюанси з Радою школи - Леся Володимирівна впевнено рухала всі процеси до розвитку школи та мала безліч планів на майбутнє, як зробити нашу школу самою успішною.
І тут позавчора, вперше за два роки, Рада школи пише допис в шкільній групі ЗОШ-17, де розповідає про якісь три секції огорожі, вихваляє в дописі депутатів-членів Ради школи (Короля, Пащинського та Оверка, напевно - кожному по секції забору) й вчителя музики Пташника І.В. та поливають брудом Лесю Володимирівну. Цей допис здивував та шокував батьків, вони почали активно коментувати та задавати питання, що означають ці некоректні висловлювання.
А вже, через декілька годин, як грім серед ночі, ми дізнаємося шокуючу новину, що Леся Володимирівна 06.04.20 працює останній день, написала заяву на звільнення.
І знову, по накатаній схемі, ставлять в.о. директора школи Пташника І.М.
Ремонти закінчилися, чому тепер виконуючий обов'язки не завуч, як повинно бути?!

В цій історії занадто багато питань, на які немає відповідей.
Але прийде час і ми отримаємо відповіді. Як кажуть:"Не все коту масляна".
Знаємо точно, що владі Ірпеня дуже заважає активна батьківська громада, завдяки якій довелося розщедритися в 2018 та 2019 рр. й виділити на проблеми навчального закладу більше 35 мільйонів гривен.
А ще батьки, за два роки, виграли чотири проекти громадського бюджету міста, всі рази зайнявши перші місця.
Такі активні, небайдужі та ініціативні - не потрібні владі міста...Муляють, як мозоль...

Скажу свою думку.
Знаю точно, що Леся Володимирівна ніколи б, за власної ініціативи, не написала б заяву в такий період, коли до кінця навчального року залишилося лише півтора місяці, бо вона занадто відповідальна людина! Також вона любила свою роботу, успішно справлялася з обов'язками й мала безліч планів на майбутнє щодо розвитку навчального закладу.
Вона могла написати заяву тільки в тому випадку, якщо її підвели до цього рішення, а саме - дали вибір без вибору!
Це звичайні брудні методи роботи нашої влади Ірпеня та їх способи тиску на керівників, які мають свою принципову позицію та власну думку.
В Ірпені склалилися такі погані традиції, що керівники комунальних установ - не мають права мати власну думку та не мають права не виконувати злочинні накази влади. Якщо хтось йде на принцип непокори, то влада його поливає брудом, оббріхує та звільняє.
За останній рік є ряд прикладів, коли влада міста, в брудний спосіб, звільнила неугодних їм жінок - керівників. В кожній з ситуацій з звільненням - ставили вибір без вибору.
Деякі кадрові рішення влади мені важко прокоментувати цензурними словами. Чому? Бо серед списку звільнених жінок-керівників було дві вагітні жінки, це:
?Анжела Макеева директор стадіону "Чемпіон".
?Люда Бидула головний лікар.
Неймовірно страшно усвідомлювати, але Анжела після незаконного звільнення, втратила дитинку.
Влада Ірпеня не розуміє, що любим діям - є межа. Якщо ж стан розуміння, усвідомлення та каяття не приходить, то - прилітає бумеранг. За всі свої злочинні вчинки доведеться відповідати, якщо не перед Законом, то перед Богом!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Сергій Горбачов Сергій Іванович, звертаюся до Вас, як освітнього омбудсмена, фахівця в освітніх питаннях та члена Колегії у Міністерство освіти і науки України за допомогою і порадами.
Підкажіть, будь ласка:

1️⃣Чи законними є такі кадрові рішення, якщо в країні введено режим надзвичайної ситуації й діє карантин?

2️⃣Чи має право влада міста та управління освіти, призначати на посаду виконуючого обов'язки директора навчального закладу, вчителя школи, а не завуча школи, до моменту проведення конкурсу?
Якщо так, то буду вдячна Вам за посилання на документ.

3️⃣Чи можемо ми, батьки, ініціювати включення в склад робочої конкурсної комісії незаангажованих представників, які будуть приймати рішення щодо майбутнього директора школи?

4️⃣Що можна зробити, якщо на конкурс буде подаватися лише один кандидат, який автоматично отримає перемогу?
?Можливо питання виглядає трішки примітивно, але для нас є важливим, так як, скоріш за все - це наш майбутній сценарій розвитку подій.

5️⃣Чи може МОН втрутитися в ситуацію з свавіллям влади Ірпеня щодо кадрового рішення по директору ЗОШ-17 та провести перевірку діяльності й причин такого рішення?

6️⃣Чи законним є перебування, в складі Ради школи, політичних діячів, депутатів Ірпінської міської ради та членів партій "Нові обличчя" і "Укроп"?

7️⃣Чи може бути взагалі законним таке угрупування, як Рада школи, якщо воно посилається на документи Кабінету Міністрів України, які втратили свою чинність?
Ось посилання на положення Ради школи:
http://irpin-school17.edukit.kiev.ua/…/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%…/

Завчасно дякую Вам за допомогу та роз'яснення!

Звернення до депутата по 95 округу Олександра Горобця

Alexandr Gorobez Олександр Сергійович, нам потрібна Ваша допомога, як депутата Верховної Ради, щодо комплексної перевірки по добудові нового корпусу ЗОШ-17 м. Ірпінь.
Звернення, якщо потрібно, готова передати на цьому тижні.
Дякую Вам за розуміння та допомогу!

Звертаюся, до всіх небайдужих людей, які щиро люблять своє місто.В цьому році в Ірпені будуть місцеві вибори, як мера так і депутатів. Вивчайте інформацію, читайте, провіряйте, аналізуйте та виважено приймайте рішення.


Про раду школи, яку очолив депутат Петро Король та "друзі"

Король Петро ПетровичКоролю Петру приписують монополію у ритуальному бізнесі. Напевно, вся Україна сміється з останнього скандалу, коли в боротьбі за небіжчика в Ірпені сталася стрілянина між двома ритуальними службами.
Ще Король Петро відзначився хамською манерою спілкування з виборцями. Батько депутата, теж ексдепутат Ірпеня - Петро Король, спокійно гасає містом, будучи напідпитку (зі слів свідків). 22 листопада спричинив ДТП та лишився без водійського посвідчення.
Радимо прочитати: Підпільний морг в Ірпені та скелети у шафі Короля: ШОКУЮЧЕ РОЗСЛІДУВАННЯ



Хамло петро Король депутат Ирпень

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Прочитано 2718 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту