Погода: 12°C

Субота, 20 квітня 2019 10:11 Прочитано 9246 разів

БПП в Ірпені - бізнесмени-партнери і політики?

Автор

В тіні злочинів команди екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка і міських проблем багатьма залишається непомічений той факт, що представники міських осередків потужних всеукраїнських партій становляться лакеями місцевих мафіозних структур.

Media

Архівне відео. Марія Шевченко ще в опозиції


Повз очей мешканців пройшло подібне перевтілення і партії “Солідарність” в Ірпені. Марія Шевченко, яка очолює Ірпінську міську організацію партії та раніше публічно звинувачувала опонентів з інших фракцій Ірпінської міської ради в непослідовності та хаотичній забудові, як виявилось, нині стала лобістом забудови.

shema

Про це свідчить інформація з аналітичної системи clarity-project та інформація зі сторінки Марії Ігорівни та профілів її бізнес-партнерів.

 contori mashi

Минулого тижня редакція ІА “Інформаційний портал” направила до Марії Шевченко відкритий лист, в якому просила надати інформацію стосовно благодійної організації “Благодійний фонд розвитку місцевого самоврядування” та не отримала відповіді.

 fond

mashagrusha

Цікавим є той факт, що співзасновником фонду є мешканець Ірпеня Грушевой Андрій, який також є власником 3 комерційних компаній, серед них ТОВ “Фінінтеграл”, у видах діяльності якої вказано наступне - “Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна”.

 finintegral

А співвласником цієї установи є Данкевич Богдан Мирославович, який також керує ПАТ “Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд “Стандарт кепітал” кінцевим бенефіціаром є Коцюбко Ганна Юріївна - громадянка Білорусі.

 standart kapital

Вона, в свою чергу, є співзасновником таких компаній як ТОВ “Українська бурова компанія” (партнери по бізнесу та бенефіціари - Марасефті Теодосуола, Джапарова Діна (громадяни Кіпру)), що займається оптовим продажем сільськогосподарського обладнання та ТОВ “Укртандембуд” (агенція нерухомості).

 burova kompania

Повернемось до “Стандарт кепітал” - цікаво, що внесок Богдана Данкевича складає 160 гривень зі 160 000 000 гривень статутного капіталу. Цікаво також, що Богдан Мирославович вже фігурував в журналістському розслідуванні “Української правди” у 2012 році - https://www.pravda.com.ua/rus/articles/2012/09/12/6972593/. З цього розслідування видно, що Богдан Мирославович є особою пов'язаною із такою компанією як "Танталіт" та президентом-втікачем Віктором Януковичем. Чергове співпадіння та збіг обставин і прізвищ?

 

Можливо це збіг обставин, але як і тоді з ним пов’язані логістичні компанії. Приятель Марії Шевченко Андрій Грушевой (партнер по фінінтегралу із Богданом Данкевичем) є власником транспортної компанії “Голд Парк”.

 kontori hrushi

В свою чергу Марія Шевченко особисто приятелює із Писанко Вандою, співзасновницею ТОВ “Укрінбуд девелопмент”, зареєстрованого в Ірпені, яке займається будівництвом ЖК “Art Residence”, ЖК “Озерний”, ЖК “Перлина Ірпеня”, ЖК “Перлина Ірпеня 2”, які розміщені на території приватного сектору.

 masha pisanka

Ванда Писанка - праворуч

ukrinbud

 

Про їхню дружбу свідчать спільні світлини із заходів організованих БПП “Солідарність” на сторінці у Facebook.

 ukrinbud objects

Rishenna

 

Крім всього вищенаведеного Марія Шевченко є директором ТОВ “Київське передмістя” та засновником і бенефіціаром ТОВ “Вей Хоум” (нещодавно перейменовано на “Еліт хоум груп”). Обидві компанії є агенціями нерухомості.

 way home

kyivske peredmista

В додачу до цього, Марія Ігорівна є співзасновницею ТОВ “Екотрейдмаркет” зареєстрованого у Дніпрі, яке займається оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

 

Цікавою є поведінка Марії Шевченко під час голосувань по питаннях ТОВ “Укрінбуд девелопмент”. На 56 сесії, де було змінено цільове призначення ділянки на Гагаріна Громадянській Марія залишила сесійну залу за декілька питань до. На 59 сесії, коли розглядалась зміна цільового призначення по вулиці Тургенівській Марія не голосувала за зміну призначення з сільськогосподарського на багатоповерхову забудову, однак підтримала рішення яке змінило призначення ділянки з такої, що призначена для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на багатоповерхову забудову. Однак позиція БПП по даних земельних ділянках цілком зрозуміла з голосування інших депутатів від “Солідарності” - Захлюпаного, Кобринця, Миронюка, Ковтуна.

 Screenshot 3

Screenshot 2

Окреме слово треба приділити декларації Марії Ігорівни в НАЗК. Всупереч тому, що останній день подачі декларації за минулий рік - 1 квітня, за 2018 рік декларація досі не оприлюднена.

 declar

Втім, існує декларація за 2017 рік. Тоді Марія Ігорівна вказала, що вона тимчасово не працює, задекларувала з нерухомого майна земельну ділянку в Гореничах, зазначила, що вона є бенефіціаром ТОВ “Стар медіа Україна” на громадських засадах, адже в графі “Доходи” ніяких прибутків крім подарунку у негрошовій формі за 29000 грн не вказала. Однак, у грошових активах Марія Шевченко вказала 30000$ готівкою та 205000 гривень. Таким чином, депутат Ірпінської міської ради Марія Ігорівна Шевченко, фактично вказала своєю декларацією, що живе на утриманні батьків.

 

Прикро, що слова, які колись сказав Саакашвілі Марії, вона вирішувала відкинути...

saak

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 9246 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту